Anmeldelse af ’Bøvl’ – Mark Le Fêvre

Tekst Anette Vedfald | Foto Presse

Fredag aften optrådte Mark Le Fêvre med sit første one-man-show ’Bøvl’ på Skråen i Nordkraft.

Spillestedet Skråen er beliggende i Nordkraft med i alt tre koncertsale. Skråens sal indeholder altid 120 siddepladser som er hhv. stolerækker på balkonen samt runde stole med borde og sofaer ude i salens sider. Opstillingen i resten af salen kan variere fra gang til gang, og pladserne er ofte unummererede, hvilket gør at ’først til mølle’-princippet gælder.

Forventningerne til aftenens herre i skysovs, Mark Le Fêvre, var store. Han gik på scenen med et kæmpe nærvær og var iklædt et velour eller fløjlsagtigt jakkesæt, der både klædte ham og showet rigtig godt. Han lagde ud med at forklare, hvad aftenens tema gik ud på med citatet ”Bekymringer betaler sig ikke. Men det betaler sig at tale ud om sine bekymringer”. Så showet ville med andre ord komme til at handle om de mange erfaringer komikeren havde gjort sig på baggrund af sine mange bekymringer. Det startede med noget fiskeolie, der resulterede i et besøg ved Lægen Betram, som efterfølgende ikke var læge mere og derfor resulterede det i et nyt lægebesøg, hvorefter der blev udskrevet aknemedicin. Så kom vi til at Mark Le Fêvre en morgen vågnede trist op og derfor gik til Terapeut Malene, som fik ham til at snakke en del ud om sine mange bekymringer vedrørende blandt andet; hypokonderi, hund, kæreste, børn og DSB. Efter mange sessioner fandt Mark svaret. Et svar som bandt en fin sløjfe på hele rammefortællingen, og som fik hele salen til at skrige af grin. Afslutningsvis kom Mark ud på scenen igen og sagde at der var en lille gave til publikum i form af en lille Gajol-æske med citatet ”Bekymringer betaler sig ikke. Men det betaler sig at tale ud om sine bekymringer” på. Det var en ekstra fin lille krølle samt nogle ganske gode lakridser.

Generelt var showet en fin fortælling, der sagtens kunne skabe noget stof til eftertanke. Mark Le Fêvre byggede sit show og punchlines op som i sine velkendte små videoer på Instagram. Men desværre fungerede det ikke nær så godt som i videoerne. Der manglede nok lidt mere skarphed og finpudsning, men til gengæld virkede Mark både nærværende og rap i replikken. Det var dog først midtvejs i showet, at det rigtigt virkede som om at han fandt sit ’sted’ på scenen. Der kom flere grin fra publikum og hen imod aftenens slutning vandt han også mere terræn. Så egentlig kom Mark godt ud over scenekanten, men jeg tror dog på at han kan komme endnu mere ud over. Han skal bare give den endnu mere gas fremadrettet. For alt i alt var det en rigtig flot debut, hvor folk virkede godt underholdte, og derfor har jeg valgt at give Mark og hans show ’Bøvl’ 4 ud af 6 stjerner.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.