Årets Skuespiller i Nordjylland 2023

PRESSEMEDDELELSE: Aalborg Teater

Legatet ”Årets Skuespiller i Nordjylland” blev lørdag den 17. juni uddelt på Aalborg Teater. Legatet er indstiftet af Torben Vejs Fond og blev uddelt for første gang uddelt i 2012.

Årets prismodtager er skuespiller Jørgen W. Larsen, der har været ansat på Aalborg Teater siden 1993.

Gennem årene på Aalborg Teater har Jørgen W. Larsen blandt andet kunnet opleves i ”Amadeus”, ”Maria Stuart”, ”En sælgers død”, ”Guys and Dolls”, ”Troldmanden fra Oz”, ”Kirsebærhaven”, “Indenfor murene”, “Cabaret”, ”Sommer i Tyrol” og “Aftenlandet”, ”Tine”, ”Snefald”, ”Romeo og Julie”, ”Hamlet”, ”Cyrano”, ”Fanny og Alexander”, ”Oliver Twist” og nu ”Nordkraft”.
Og i den kommende sæson medvirker Jørgen W. Larsen blandt andet i ”Laser og Pjalter”, ”Maskerade, og er også stadig ankermand i ”Larsens Teatersuppe”.

Jørgen W. Larsen har desuden instrueret flere forestillinger på teatret blandt andet “Bokseren og violinistinden”, ”Solen er der altid”, ”Lykkehjulet”, “Jesus, min søn” og ”Skærmydsler”.

Legatet som Årets Skuespiller i Nordjylland blev overrakt af formand for Torben Vejs Fond, Advokat Jens Rye Andersen, der blandt andet i sin tale sagde:

Du modtager ikke kun prisen for dine præstationer på scenen i år, men helt generelt for dit store engagement gennem hele din lange karriere. Blandt meget andet er du et anker i ensemblet på teatret, og udstråler en ro og en erfaring, som mange i huset kan læne sig op ad.
På scenen er du sikker, troværdig og yderst professionel uanset hvilken rolle du får.

Jørgen er desuden ophavsmand og vært for “Larsens Teatersuppe”, der er Aalborg Teaters succesfulde suppeteater-koncept og ikke at forglemme de mange og meget velbesøgte Syng med-arrangementer.

Og så har Jørgen desuden stået bag Kulturnatten på Aalborg Teater, og måske kan vi formå ham til at samle den handske op endnu en gang.

Jørgen – du er en ildsjæl der lever efter mottoet – MAN KAN HVAD MAN VIL. Og jeg ved, at både publikum og Aalborg Teater håber, at du VIL spille teater her i mange år endnu.

Med æren følger et legat på 25.000 kr.

Torben Vejs Fond

Torben Vejs Fond er en almennyttig fond, der støtter kunst og kultur i det gamle Nordjyllands Amt. Fonden ønsker at støtte op om Aalborg Teater som et kulturelt fyrtårn i Nordjylland, og i aften tildeles prisen ”Årets skuespiller i Nordjylland 2019” en af Aalborg Teaters skuespillere. Bestyrelsesformand advokat Jens Rye-Andersen uddeler prisen på fondens vegne.
Torben Vej var ingeniør og arbejdede i en årrække i Østen. Her opbyggede han en formue, da han ikke var skattepligtig i Danmark under arbejdsårene i Østen. Torben Vej var meget sparsommelig, men satte pris på en cigar og en god whisky. Han deltog aktivt i modstandsbevægelsen under 2. verdenskrig. Torben Vej overtog forældrenes hus på Horsevænget i Aalborg. Han indstiftede Torben Vejs Fond, fordi han var barnløs, og han levede selv til han var over 90 år. Formanden for fonden, advokat Jens Rye-Andersen, var Torben Vejs advokat