Ny festival på Læsø hylder dialogen, debatten, og demokratiet

PRESSEMEDDELELSE: Visit Læsø

Læsø har fået en ny kulturfestival, der er inspireret af Heartland på Fyn. Den bliver skudt i gang onsdag den 12. juli med fællesspisning og fællessang for alle med partout-armbånd. Festivalen fortsætter indtil fredag den 14. juli, hvor Anne Dorthe Michelsen og Maria Bramsen lukker og slukker med sange fra Tøsedrengene og Ray Dee Oh perioden.

3 scener på den smukke festivalplads

Festivalen finder sted på den store Østergård Kultur Bed & Breakfast, der råder over 9 ha jord. Her vil den smukke have med de gamle bøgetræer, laden og endelig det store orangeri lægge plads til de tre scener: En musikscene, en talkscene og en debatscene. Derudover vil der være workshops med kor, foto, yoga og fermentering.

Vi hylder demokratiet

Fra de tre scener vil vi hylde dialogen, debatten, og demokratiet ved at beskæftige os med aktuelle problemstillinger som for eksempel kunstig intelligens, land-by problematikker, naturnationalparker, fremtidens arbejdsmarked, unges trivsel, positiv journalistik, mad og klima – blot for at nævne nogle emner.

Mød spionchefen

På Læsø Live kan man bl.a. møde Poul Krebs, Michelsen & Bramsen- de karismatiske forsangere fra Tøsedrengene og Ray Dee Ohh, den midlertidigt hjemsendte spionchef Lars Findsen, generalsekretær i Nordisk Ministerråd Karen Ellemann, musiker og forfatter Benjamin Koppel, TV-vært Anne Hjernøe, kogebogsforfatter Ditte Ingemann, Musiker og sangskriver Marie Frank, Pernille Højmark, der synger PH-viser, Jens Folmer Jepsen, der fortæller om Poul Dissing, professor og tidligere medlem af Etisk Råd Thomas Ploug, tidligere rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, forfatter Annelise Marstrand-Jørgensen, Kim Juul & Dem m.fl.

Iværksætterpar med mange ideer

Bag festivalen står iværksætterparret journalist Anna Katrin Nørgaard og forfatter Kim Juul, der til dagligt driver Østergård Kultur Bed & Breakfast. Et sted de i øvrigt købte under Corona pandemien i 2020, hvor Danmark var lukket ned.

Men drømmene levede, og de troede på stedet og på Læsø, selv om Kim aldrig havde været på øen, og Anna Katrin sidst havde været på Læsø, da hun var på lejrskole i 7. klasse.

De overtog stedet i 2021 og siden er Kim flyttet til øen, mens Anna Katrin er blevet i hjemmet i Nordsjælland, da en teenagesøn endnu går i gymnasiet.

På Læsø har parret de sidste somre arrangeret forskellige events som fællessang fra Højskolesangbogen, forfatterforedrag og yoga på plænen. Men nu kan de så også kalde sig festivalarrangører.

Festivalen Læsø Live er støttet af Nordea-fonden.