Aalborgs bedste amatørbager

Tekst Redaktionen . Foto Johny Kristensen

Vinderkagen: Fødselsdagens Midtpunkt bagt af Vicki Bønding. Fotograf: Johny Kristensen

Er du god til glace, fondant og finish? Er du klar til kamp om titlen som byens bedste amatørbager? – Eller er du autodidakt kagespiser, og søger du Nordjyllands svar på sønderjysk kagebord?

Sådan lød invitationen til vores KageKampen 2019, som blev afholdt søndag 28. april kl. 14-16 i eventsalen hos KaffeFair på Strandvejen 19 i Aalborg.

Opgaven var enkel og lød således: APPETIZE, som i dag ejes af Betine og Tinna, fylder 4 år i maj. Bag den ultimative fødselsdagskage til 10 personer, og deltag i kampen om titlen og æren – og dit kageportræt i magasinet. Eller kom som kagespiser, og smag på det store kagebord og få lærerig underholdning fra scenen.

Vi havde inviteret et mesterligt dommerpanel til at bedømme de 12 tilmeldte og konkurrerende kager.

Line, kendt fra bloggen Kagelyst og Den Store Bagedyst, hvor hun bagte sig til DRs finale.

Winnie, kendt som KaffeFairs konditor og tidligere ejer af Kageriet og Bymidtens Bageri.

Mikkel, kendt som KaffeFairs kagenørd og Winnies dygtige assistent.

 

Dommerne Line, Mikkel og Winnie er godt i gang med deres bedømmelse af de 12 fantastisk lækre og smukke kager

 

Fantastisk fremmøde

Jamen – hold op hvor var det en fantastisk dag. Kagebagere strømmede til fra klokken 12 og den ene kage var flottere end den anden. Der var i alt 12 smukke og lækre kager, der skulle bedømmes af først vores dommerpanel og siden af publikum. Da klokken nærmede sig 14 begyndte kagespiserne at komme. Der var omkring 70 kagespisere. Aldersmæssigt var der lige fra en lille pige på 3 år til en dame på 86. Vi må konstatere at kage er for alle aldre (det vidste vi nu godt, men det var skønt at få det bekræftet!)

Efter en velkomst af Betine fra APPETIZE og Julie fra FOKUS startede ‘smagningen’.

Alt foregik i et roligt tempo, alle fik lov at smage alt det kage de ønskede. Under hyggelig summen fik man rundt om bordene diskuteret smage, konsistens og pynt – der var stor enighed om, at dette var på niveau med det man kunne se i ‘Den store bagedyst’ på TV.

– Jeg har været rundt omkring i landet som dommer til mange kagekonkurrencer, og denne er nok det vildeste jeg har set. Det er virkelig helt fantastisk, hvor meget amatørbagerne har præsteret her, fortalte dommer Line Kilsgaard.

Dommerpanelet præsenteres af Julie. Fra venstre ses Mikkel, Winnie og Line

Vindere

Da alle havde spist sig igennem de kager de fandt interessante var det tid til at finde en vinder. Aalborgs bedste amatørbager skulle kåres.

Der var valgt tre kager i finalen og af dem valgte et enigt dommerpanel Vicki Bøndings fantastiske kage ‘Fødselsdagens Midtpunkt’

Glæd dig til næste nummer af APPETIZE, hvor du vil se mange flere billeder fra KageKampen 2019. OG her får du også Vickis opskrift på hendes vinderkage!

Vinderkagen: Fødselsdagens Midtpunkt bagt af Vicki Bønding

 

Vinderen Vicki var super glad og temmelig overrasket over at vinde. Vi glæder os til at fortælle lidt mere om vores første KageKamp-vinder i næste APPETIZE udgivelse

Udover dommerpanelets vinder, skulle der også findes en publikumsvinder. Det pudsige var at man i finalen hos publikum havde de samme tre kager som dommerne – blot valgte publikum en anden vinder. En vinder du må vente med at møde til vores næste udgivelse af APPETIZE, som er på gaden uge 26.

Glæd dig!

 

Dagens program:

Kl. 12:00-13:00: Indlevering af kager til bedømmelse.

Kl. 14:00: Dørene åbner for publikum, velkomst fra scenen og dommerne. Derefter kagespisning.

Kl. 15:00: Dommerpanelet afslører vinderen af KAGEKAMPEN 2019.

Kl. 15.15: Samtale med Line Kilsgaard om kager på TV.

Kl. 16:00: Tak for i dag!