Er du klar til et brag igen i år? Kunsten Summer Lounge er!

Pressemeddelelse

Skulpturparken vil også i år summe af liv, fællesskab og samfundssind, når aktuelle navne går på scenen i forbindelse med Kunsten Summer Lounge

Igen i år inviterer Kunsten indenfor til en unik cocktail af kunst, streetfood, socioøkonomiske virksomheder, talks om samfund, musik og loungestemning i det fri.

Musiknavne som Go Go Berlin, Hjalte Roos, Lowly og Selma Judith er allerede sikret. Derudover vil der være masser af talks med navne som Frederik Strand fra Politimuseet, redaktørerne bag “100 Kiksede knald”, journalist Krister Molzen fra Third Ear og mange flere.

Emnerne for de forskellige talks vil tage afsæt i kunst og komme rundt om aktuelle temaer. Det bliver Anne Kejser, der som vært binder det hele sammen.

Også uden for scenen vil gæsterne blive engageret i små pop op-aktiviteter som øl-yoga og strikkekurser.

Sidste år tiltrak det 5.000 mennesker, hvilket svarede til en stigning på 30 procent i forhold til 2017.

Frivillighed og samfundssind

Summer Lounge er primært henvendt til en yngre målgruppe, og programmet er derfor også sat sammen ud fra temaer og emner, unge er optaget af. Målet er at skabe rammerne for et fællesskab, hvor unge kan diskutere og engagere sig i kunst, kultur og samfund på tværs af uddannelse og social baggrund.

Kunsten Summer Lounge engagerer samtidig en stor gruppe unge frivillige, som udgør Kunsten Krew. I fællesskab løfter de en bred vifte af de opgaver, der er med til at få sommerens lounges til at rulle og får på den måde erfaring med at udvikle og afvikle events.

På Kunsten er der glæde over, at Kunsten Summer Lounge er blevet en tilbagevendende succes. Konceptet medvirker til at tiltrække en målgruppe, som generelt er svær for museer at nå ud til.

 Kunsten Summer Lounge tiltrækker en ny målgruppe til museet, der samtidig er loyal. I forbindelse med Summer Lounge køber mange unge klubkort, og vi kan se, de besøger Kunstens udstillinger hele året rundt, siger Lars Ulrich Hansen, kommunikationschef på Kunsten.

Kunsten Summer Lounge er onsdage fra 12. juni til 14. august. Som noget nyt vil Summer Lounge i år også rykke ud til de unge rent fysisk gennem et samarbejde med Himmerlands Boligforening. Det sker 23. maj klokken 16.00-19.30 på havnefronten i Aalborg.

Programmet offentliggøres løbende.

Samarbejdspartnere
Råt & Godt er igen i år med til at opbygge loungen. Talk-programmet og flere af de socialøkonomiske events er skabt i samarbejde med Fokus Folkeoplysning. Tuborgfondet bakker op om Kunsten Summer Lounge sammen med Himmerland Boligforening, Spar Nord Bank, Aalborg Events og UCN.