Aalborgforfatter udgiver sin anden roman

Tekst Pm og redaktionen | Foto Presse

Den 8. Juli 2019 udkom Nelly Sanders anden skønlitterære roman “Et bedre, om man vil”. Handlingen tager udgangspunkt i ungdomslivet i 1980’ernes Skagen og beskriver, hvordan hovedpersonens vanskelige opvækst trækker tråde langt ind i voksenlivet

Nelly Sander er en af de dygtige journalister på APPETIZE’s feelancehold, hvor hun blandt andet har lavet interview med Ole Thestrup, Dorthe Gerlach fra Hush og BS Christiansen.

Nelly er cand.mag. i sprog og internationale forhold samt fagjournalist. Ligesom hovedpersonen i romanen er hun opvokset i Skagen i 1980’erne, har i en årrække boet som expat i Oman og bor i dag i Aalborg. Nelly Sander debuterede med romanen ”fryd” i 2012.

Titlen fra Nelly Sanders anden skønlitterære roman “Et bedre, om man vil” er lånt fra Holger Drachmanns “Erindring”. Meget af bogen foregår i Skagen i 1980’erne, men man følger også hovedpersonen Ane i nutiden, hvor hun bor i Aalborg og senere i udlandet.

Fra bogens bagsidetekst:

“Kirsten gik et stykke længere fremme på stranden. Ane prøvede ikke på at indhente hende, hun slæbte sig bare af sted langs vandet i retning mod byen og væk fra det forbandede hus. Hun havde stadig tårer i øjnene, da hun nåede hen til Vippefyret.”

Ane er ung i 1980’ernes Skagen, men for hende er livet på toppen af Danmark ikke noget skønmaleri. Lyset over Skagen trækker mørke skygger med sig. Mens forældrene kæmper med en kuldsejlende forretning og et snigende misbrug, forsøger Ane og hendes bror at finde vej gennem teenageårene, hvor de begge kommer til at overskride grænser, de aldrig havde forestillet sig.

Med hjælp fra sin dansklærer lykkes det alligevel Ane at blive en ægte mønsterbryder. I hvert fald på papiret. Hun bliver gift, får en uddannelse og et job. Men hun er også en trist nogle og fyrreårig, der hader sit arbejde og kæmper med mistro om utroskab og skuffelsen over ikke at blive mor.

Anes veje krydses af mennesker, der også har deres at slås med: Den forsømte pige, de kalder Hul-Lotte. Egon og Claus, som bakser med tilværelsen i et forsømt kolonihavehus, og Kirsten, som på flere måder bliver en vigtig del af Anes historie. Skal Ane slæbe fortidens bagage med sig gennem hele livet, eller vil det lykkes hende at frigøre sig?

Læs et kort uddrag fra romanen:

Ane sætter panden mod ruden i Skagenstoget, der næsten lydløst glider hen over skinnerne på det sidste stykke af deres rejse, Frederikshavn til Skagen. Dér ligger den gamle røde murstensbygning, Ålbæk Station. Så er der kun et kvarters tid tilbage. Hendes tanker dropper tilbage til firserne og det gamle rød/hvide Skagenstog med syv vogne, der bumlede af sted mod Frederikshavn hver eneste hverdag for at bringe dem til gymnasiet og handelsskolen. Der blev lavet en del paniklektier på togturen om morgenen. Ane smiler. Men så maser andre billeder og følelser sig frem. Svigt. Skuffelse. Angst. En klump trykker hende på halsen. Var det en dum idé at tage til Skagen?

Bogen kan købes hos danske boghandlere og på deres websider fra den 8. juli 2019.