Aalborg fortrylles af verdenskendte tryllekunstnere

tekst ANNA SCHiøNNiNG VESt | foto prESSE | advertorial

3.-5. juni åbner Aalborg Kongres & Kultur Center for fjerde gang dørene for tryllekongressen International Magic Festival, hvor også publikum får mulighed for at opleve nogle af verdens bedste tryllekunstnere til magisk galla show i Europahallen

Hvem ved, hvad der kommer til at ske af mærkværdige ting og sager, når tryllekunstnere samles til International Magic Festival 2016 i Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC) 3.-5. juni. Måske bliver Aalborgs vartegn, tyren på Vesterbro, tryllet væk, eller måske spiller de 86 Syngende Træer i Kildeparken pludselig alle musik i kor. Det kan kun tiden vise.

International Magic Festival er en tryllekongres for tryllekunstnere og trylleinteresserede, hvor der er seminarer, messe, konkurrencer og fortryllende samvær i løbet af tre magiske dage 3.-5. juni.

Det er fjerde gang tryllekongressen foregår i Aalborg. Første gang var i 1991, og siden blev den gennemført i 2005 og 2010. I forbindelse med kongressen skal Aalborgs borgere også mærke, at så mange magiske mennesker er samlet i én by. Derfor vil flere af kongressens deltagere fredag 3. og lørdag 4. juni bevæge sig rundt i Aalborgs gader og butikker og vise magisk trylleri frem for byens beboere og gæster.

Magisk Galla Show i Europahallen

AKKC og Magisk Cirkel Danmark har arrangeret et Magisk Galla Show i Europahallen 4. juni kl. 20.30, så publikum udefra også kan opleve de verdenskendte tryllekunstneres tricks live og helt tæt på. Her vil Rune Klan agere konferencier, og på scenen får han æren af at præsentere nogle af verdens bedste tryllekunstnere, heriblandt spanske Hector Mancha, der vandt verdensmesterskabet i trylleri i 2015.

Showet byder også på den berømte amerikanske tryllekunstner David Kaplan (The Great Kaplan), der formår at tæmme uregerlige bowlingkugler, jonglere med møbler og spille melodier på ”koncert- ballon”. Den klassiske, portugisiske tryllekunstner David Sousa har vundet stribevis af priser og fik andenpladsen til verdensmesterskaberne i 2006, som kun 24-årig. Svenske Håkan Berg fik tredje- pladsen ved verdensmesterskaberne i 2015 med et festfyrværkeri af sang, musik, komik og magi, og er tidligere både svensk og nordisk mester. Der er allerede nu solgt en del billetter til det magiske show.

International Magic Festival arrangeres af Aalborg Kongres & Kultur Center i samarbejde med Magisk Cirkel Danmark og støttes af Aalborg Events, Nordjyske Bank, Aalborg City og Lund & Staun A/S.