60 år på Vejgaard Torv

Tekst og Foto Pressemeddelse (P&P)

Foto: Betina Fleron

P&P har som den eneste forretning været med siden Vejgaard Torv blev indviet

Den 18. august kan en af de mest kendte butikker i Vejgaard, garn- og dametøjs-butikken P&P, fejre, at den har ligget på Vejgaard Torv i 60 år. Som den eneste butik har den været med fra stiftelsen af Vejgaard Torv.

Det er ikke hver dag en butik kan fejre sin 60-års fødselsdag

Butikken P&P har en lang historie bag sig. I dag ejes butikken af Søren Sørensen, også kaldet Garnmanden, han er 3. generation af butikken. Men på Vejgaard Torv er det kun hans far, Per Sørensen, og Søren, som har drevet butikken.

Butikken blev oprindelig åbnet i Bredgade 50 i Aalborg den 4. oktober 1939 af Sørens farfar, Anders Peter Sørensen. Dengang var det mest habitter, hatte og arbejdstøj. Fra 1939-1947 hed butikken Peter Sørensen.

1. juli 1947 overtog Sørens far, Per, og Sørens onkel, Poul, butikken, hvorfra navnet P&P stammer. De to drev sammen butikken i mange år og udvidede sortimentet, så der ud over herretøj også kom drengetøj i butikken.

Den 18. august 1961 flyttede P&P til Vejgaard Torv, hvor Sørens far og mor, Per og Grete Sørensen, sammen drev butikken med dame-, herre- og børnetøj samt garn og sengelinned i mange år.

1. oktober 1991 starter Søren i butikken. Han er udlært hos Vagn Larsen i 1987, og stopper der i september 1991.

I efteråret 1993 overtager Søren butikken og driver den videre med garn og dametøj. I dag kan han fejre, at butikken har ligget i 60 år på Vejgaard Torv, hvoraf han selv har været med den halve tid.

– Det har været nogle spændende og gode år, fortæller Søren Sørensen.

– Vi har nogle fantastiske loyale kunder her i butikken, som vi er rigtig glade for. Mange af dem har kommet i butikken i flere årtier og generationer – også da min mor og far drev butikken, fortsætter han.

I dag har butikken primært fokus på garn, strømper, og dametøj.

Butikken fejrer de 60 år på Vejgaard Torv med 60 kroners marked i 4 dage eller så længe lager haves. På selve jubilæumsdagen – onsdag den 18. august – bliver kunderne forkælet med kagemand. Samme dag er der udstilling af gamle veteranbiler fra 60’ erne og kjoler fra samme tid, som venligst er udlånt af Historisk Mode.

Derudover afvikles der en fødselsdagskonkurrence med gevinster for 36.000 kr. Gevinster der bl.a. er hotelophold, gavekort samt store marcipanhjerter.