Voxpop: Det bedste ved efteråret

Tekst & Foto Caroline IIsager Berg og Nikoline Virring From

I sidste uge havde vi to skolepraktikanter fra Biersted Skole på besøg på redaktionen. De var en tur i Aalborg, for at høre hvad aalborgenserne synes er det bedste ved efteråret.

Her kan du læse, hvad deres egne svar og de svar, som de fik på deres tur.

Caroline

– Efteråret er en flot tid, men ikke mindst en hyggelig tid. Det bedste ved efteråret for mig er, når man kan sidde indenfor, og spille brætspil eller hygge sig med sin familie.

Det er altid hyggeligt at tilbringe tid med sin familie, og det er der masser af tid til her i efteråret, hvor man ikke altid kan være udenfor.

Det er en hyggelig tid, hvor der tidligt bliver mørkt, og hurtigt bliver koldt.

Da vi spurgte en pige i 20’erne, sagde hun: – Jeg kan godt lide, når det bliver koldt, og blive indenfor, og drikke varm kakao med skumfiduser.

Det er hyggeligt, at kigge ud på bladene, som daler ned fra træerne, mens man sidder inde i varmen. Det er også her, at man skifter gaderoben ud med lidt varmere tøj, blandt andet strikketrøjer og vinterjakker. En anden pige i 20’erne sagde; – Jeg kan godt lide naturen, bladene og så kan jeg godt lide strikketrøjer og vinterjakker”.

Vi talte både med ældre mennesker, men også de lidt yngre, her var svarene meget ens, alle sagde at vejrskiftet gjorde noget ved dem, hvor der ofte blev nævnt bladene.

Det bliver mørkere her i efteråret, men når man går en tur, ser man mange flotte efterårsfarver på bladene, som er faldet ned fra træerne.

Et ældre ægtepar sagde; – Løvfald er smukt, og så bare alle de nye farver, som kommer her i efteråret.

Det gør noget ved en, at alt ikke bare er gråt og trist, at de smukke orange og gule farver fra bladene bryder lidt frem i naturen.

Nikoline

Det bedste og hyggeligste ved efteråret er for mig helt klart, at det bliver mørkere og koldere. Jeg elsker efteråret. Jeg er vild med vejret i efteråret og at der kommer en storm eller to gør mig absolut ingenting. Mit yndlingsvejr er sådan noget vildt vejr og regnvejr.

Det er så hyggeligt, at det næsten allerede er lidt mørkt, når man har fri fra skole, og når man tager afsted om morgen er det også helt mørkt. Det elsker jeg også meget ved efteråret.

Da vi var ude og spørge folk, var der et par stykker, der nævnte det med, at det bliver mørkere. Der var en ung kvinde, der sagde: – Det, jeg synes er det bedste ved efteråret, er helt klart, at det bliver hurtigere mørkt og koldt. Så kan man blive indenfor og hygge mens det er koldt udenfor.

Der er mange skønne ting ved efteråret, men specielt hyggen er noget, jeg kan lide. Hvis man som mig er en der elsker at hygge indenfor, så savner man det i foråret og sommerperioden. Men her i efteråret er det helt vildt skønt, at man kan sidde inde og hygge uden at man SKAL være ude og nyde vejret. Jeg kan dog også lide en dejlig gåtur og se på den smukke natur, for naturen er virkelig smuk om efteråret.

Traditioner er også noget, jeg godt kan lide, specielt om efteråret. Såsom at skære græskar med min familie eller at have en familiedag hvert år i efterårsferien.

Et par ældre kvinder vi mødte, nok omkring de 60-70 år, nævnte at bladene skifter farve i efteråret og det er en rigtig flot årstid på grund af alle de smukke farver på bladene og i naturen.