Vælg det transportmiddel, der passer dig bedst

Reklame

Annonce

Mere eller mindre hver dag har vi mennesker brug for at komme fra A til B af enten den ene eller den anden grund. Det kan være, at vi skal på arbejde, i skole, til frisøren, ud at handle, besøge en ven eller noget helt sjette. Der findes et hav af forskellige transportmidler den dag i dag, og derfor er det med at finde det, der passer lige præcis dig bedst. Der er nemlig stor forskel på de forskellige transportmidler, både når det kommer til hastighed, belastning og miljøvenlighed. Her i artiklen hjælper vi dig til at finde frem til lige præcis det transportmiddel, der passer dig og din hverdag bedst.

Offentlig transport

Offentlig transport er tilgængeligt de fleste steder. Dog er infrastrukturen ikke lige god alle steder i landet, og det kan ikke benægtes, at muligheden for sådan noget som busser, toge, metro og letbane er lettere tilgængelige i de større byer. Derfor er den offentlige transport særligt en god løsning til dig, der bor i byen. Sådan noget som toge er dog også en fin mulighed på de længere strækninger frem for bilen. Det er også noget mere miljøvenligt, eftersom toget skal køre strækningen uanset hvad.

Bilen

En anden mulighed er bilen, og det er denne, som de fleste tyer til. Desværre er der også rigtig mange, der vælger bilen, selvom de ikke har brug for den. Alt for mange tænder bilen hver morgen for at køre få kilometer til deres arbejdsplads. Dette er hverken særligt økonomisk eller miljøskånende. I dag findes der heldigvis rigtig mange miljøvenlige biler, og de vinder et større og større indpas i hele verden.

Bilen er gavnlig til dig, der bor på landet, og som ikke rigtig har andre transportmuligheder i nærheden. Den er også god til dig, der kører lange ture hver dag. Læs mere her, og find frem til den bil, der passer til dig og dine behov.

Cyklen

En tredje mulighed er cyklen. Denne er uden tvivl en af de mest miljøvenlige, da det er dine ben og fødder, som træder i pedalerne for at drive cyklen fremad. Cyklen er også god på andre måder, end at den skåner miljøet. Den er også god, hvis du gerne vil have lidt motion på daglig basis.

Det tager heller ikke lang tid at transportere sig selv med en cykel, og synes man, at det bliver lidt for hårdt, kan man dagen i dag få det, der hedder en elcykel. Dette er en cykel med batteri bagpå, som hjælper med at bevæge cyklen fremad.

Cyklen er særligt gavnlig til dig, der ikke skal så langt hver dag, eller som nyder at få motionen.

Gåben

En fjerde mulighed er dine egne ben. At være på gåben er ikke en af de hurtigste måder at komme frem på, men ligesom med cyklen er det både miljørigtigt og giver masser af motion. Gåben er særligt for dig, der ikke har noget imod, at tingene tager lidt tid.