Tvivl og stress over uddannelsesvalg ender ofte ud i lange nætter med kaffe som energikilde

Reklame

Reklame

Vi lever i et samfund, hvor uddannelsesoptimering er et populært emne for de fleste politikere. Så snart man er uddannelsesparat, så er der næsten ingen vej udenom at tage en uddannelse, hvad end man så selv føler for. Især her op til sommeren har der været meget pres på de såkaldte uddannelsesparate kommende studerende, da de gerne skulle igennem systemet så hurtigt som muligt ifølge politikerne. Og når fristen så lige er om hjørnet, så hersker der stress og tvivl over, om man har valgt rigtigt, om man kommer ind på drømmeuddannelsen og alt imellem det. Presset er der fra politikerne, fra forældrene og ikke mindst fra en selv. Der er også mange, som føler sig så presset, at de ikke når at finde ud af, hvad de vil eller måske ikke engang er blevet oplyst om uddannelsen. Da der er så mange forskellige muligheder, så kan det hurtigt ende ud i meget lange nætter med netsurfing og kaffe til at holde sig vågen, imens man prøver at komme til en konklusion om sin fremtid.

Psykoterapeutuddannelsen kan være den rette vej

Som sagt er der rigtig mange veje, som du kan vælge at gå, og derfor kan det være svært at vælge og vide, hvor man skal lede. Ofte går andre mennesker ud fra, hvordan de er som person, og hvad de kan lide at foretage sig i den almindelige hverdag, som de kender den. Der er personer, som er rigtig gode til at være sammen med andre mennesker på et tæt hold, og som samtidig også har et godt kendskab til sig selv. Er du en sådan person, så er den ikke så særlige velkendte psykoterapeutuddannelse et rigtig godt bud på vejen frem i ens fremtid.

I denne uddannelse skal man både arbejde med sig selv for at kunne arbejde og hjælpe andre i deres liv. Relationen mellem terapeut og klient er især vigtig, da det forudsætter den faktiske praktiske kompetence, som uddannelsen træner en i. Læs mere om at tage psykoterapeut uddannelse her. Det er dog rigtig vigtigt, at du er sikker på dit valg, da dette er vejen frem til ens fremtid. Derfor er det også vigtigt at undersøge de lidt mindre velkendte muligheder, da dette potentielt kunne være det helt rigtige valg.

Kaffe kan være en livsredder i det travle studieliv

Når du endelig har fået taget en beslutning og du kommer ind på den valgte uddannelse, så kan du ligeså godt begynde at forberede dig på, at studielivet ikke bliver lettere end forløbet inden uddannelsen. Kaffen var måske ens bedsteven før studiet, men dette bliver det også ved med at være videre på studiet. Det kan til tider være svært at føle sig taknemmelig over, at man bor i et land, hvor uddannelse er gratis. Til tider kan det være, at man bliver mere taknemmelig over en så simpel væske som kaffen, som hurtigt kan blive studielivets livsredder.

Men denne taknemmelighed kan godt gå hånd i hånd, hvis man forkæler sig lidt med ekstra god kaffe. Det kræver dog også, at man fravælger den kaffe, som uddannelsesstedet tilbyder, da den ofte kan være lidt kedelig og bitter. Dette er en måde, hvorpå mange andre mennesker ikke går kold i uddannelsen, da de lader sig forkæle med en god kop kaffe. Kaffepræferencen er dog forskellig fra person til person, og derfor er det også vigtigt, at du finder den helt rigtige til dig selv, som kan give de lange dage på studiet lidt mere glæde og energi. Du finder udvalget her.