Test af elektrisk børnetandbørste og Disney Magic Timer fra Oral-B

Tekst Christina Svendsen | Foto Christina Svendsen

I mange hjem er tandbørstning af børnene nok ikke en af dagens sjoveste gøremål for hverken børn eller voksne. Men det er vigtigt at få gode rutiner i tidlig alder, og derfor har Oral-B sat sig for at gøre en indsats for at inspirere forældre til at engagere deres børn i tandbørstningen gennem leg og spil.

Vi har fået lov at teste Oral-B’s app Disney Magic Timer og den elektriske tandbørste Stages Power, der er designet med de populære Disneyfigurer fra Star Wars og Frozen. Kombinationen af Disney-inspirerede tandbørster og app’en skulle gerne være med til at gøre processen omkring tandbørstning sjovere for børn og hjælpe til at få børstet i de anbefalede to minutter.

Men virker det så efter hensigten? Jeg har en femårig, der er begejstret for både Frozen og Star Wars, men knap så begejstret for tandbørstning. Det er heldigvis ikke med skrig og skrål, men der er bestemt plads til at få optimeret processen.

App

Vi starter med at hente appen, der er nem at installere og bruge, men i skrivende stund kan jeg desværre kun finde den på engelsk. Men det er ikke det store problem, for processen er nem, så selv min femårige lærte hurtigt hvad man skulle trykke på for at komme i gang.

I appen har man mulighed for at vælge imellem flere forskellige velkendte Disney-figurer, som derefter bliver vist i en kort video inden uret starter. Derefter bliver der vist et stopur, som tæller ned. Imens kommer der et billede frem i baggrunden, som er forskelligt hver gang man børster tænder. De billeder bliver samlet i albums, som man kan se igen og igen i appen. Derudover samler man stjerner i kalenderen for hver gang man består tænder, så man kan se, hvor flittig man har været. Begge funktioner har skabt et stærkt engagement hos min femårige, som, ærlig talt, kom som en stor overraskelse for mig.

Der er rigtig mange figurer at vælge imellem i app’en, hvor mange børn nok kender de fleste. Det vækker noget genkendelse, som i hvert fald var populært herhjemme. Problemet er, at langt de fleste figurer er låst, så man skal betale for at bruge dem. Figurerne koster kun 9 kr. per styk, men jeg ville langt hellere betale et beløb for selve appen i stedet. For mig vil det altid virke forkert, at der er in-game køb i en app , der er beregnet til børn. Men det kan sagtens være, at det er mig, der er gammeldags og på denne måde har man mulighed for kun at betale for de figurer som børnene er vilde med. Mickey og Minnie følger gratis med appen, når man henter den.

App’en kan varmt anbefales ligegyldigt om man har den tilhørende tandbørste eller ej.

Den elektriske tandbørste

Det er bevist, at en elektrisk tandbørste er mere effektiv til at fjerne bakterier og plak end den manuelle tandbørste. Derfor anbefaler Oral-B at børste tænder med en elektrisk tandbørste fra treårsalderen.

Vi fik muligheden for at teste en genopladelig version med hhv. Star Wars- og Frozen-tema. Der er kun billede på den udskiftelige del af tandbørsten, men det var mere end nok til at vække glæde herhjemme. Tandbørsten har en indbygget timer, så den vibrerer, når man har brugt den i de anbefalede 2 minutter. Det er faktisk overraskende smart og er en god rettesnor for den voksne.

Tandbørsten kan scannes i app’en, så man kan låse op for flere figurer.

Endelig dom

Efter at have brugt både den elektriske tandbørste og app’en i en længere periode, må jeg erkende, at den har haft en stor effekt på det daglige ritual. Der er stadig brok over at skule have børstet tænder, men det hjælper gevaldigt, at der er en belønning undervejs. Billederne, der kommer frem under tandbørstningen, er et kæmpe hit og bliver stolt vist frem til resten af familien, når endnu et er indtjent til det digitale album. Selve tandbørsten fungerer også som den skal og jeg har indtrykket af at tænderne bliver mere grundigt rengjort end ved en almindelig tandbørste.

Tandbørste: Oral-B Stages Power forhandles eksempelvis hos Elgiganten til kr. 199,-

App: Disney Magic Timer kan hentes gratis på Google Play og App Store