Syndig burger

Tekst og Foto Laura Sahl

Jeg elsker burgere, det er noget, jeg altid kan spise! Når vi snakker god burger, så synes jeg, at det skal være den syndige af slagsen. Derfor har jeg kombineret denne version, og jeg synes faktisk, at det er den bedste jeg har smagt! Selve tilbehøret er faktisk meget klassisk, hvilket jeg synes egner sig godt, når vi snakker en god syndig burger. Jeg valgte at toppe den med sprøde løgringe, og det smagte så skønt! I stedet for en almindelig burgerdressing, så lavede jeg en mayonnaise med hvidløg. Dertil var der også en masse sprød bacon, grillede bøffer og en fuldfed cheddarost. I stedet for en almindelig burgerbolle, så brugte jeg brioche burgerboller, og det kan godt betale sig, at give lidt ekstra for disse burgerboller, de smager meget bedre, synes jeg! Her kommer opskriften, på efter min mening, verdens bedste burger.

(4 burgere)

Ingredienser:

  • 4 brioche burgerboller
  • 600 g hakket oksekød
  • En pakke god bacon
  • 4 skriver god cheddarost
  • 2 tomater
  • ½ agurk
  • Crisp salat, eller iceberg
  • 1 rødløg
  • 3 dl mayonnaise
  • 1 fed hvidløg
  • 2 løg
  • 1 dl mel
  • 1 æg
  • 3 dl panko rasp
  • Olie til frittering

Steg bacon sprødt, og lig det på et stykke fedtsugende papir. Form 4 bøffer, og steg dem på en brandvarm grillpande. Jeg bruger altid grillpande, når jeg skal lave bøffer til burgere, det giver bare en helt anden grill smag, end en almindelig pande. Hvis man har mulighed for at grille året rundt, vil jeg anbefale at grille dem. Men en grillpande fungere også rigtig fint. Steg dem hårdt på den ene side i 3 minutter. Vend dem og drys salt og peber på, læg derefter ost på, og stil en almindelig pande ovenpå grillpanden, det er vigtigt at panden er større end grillpanden, så den fungerer som et låg. På denne måde får man en god røgsmag til bøfferne og osten smelter. Steg dem på den anden side i 3-4 minutter. Lad derefter bøfferne trække i 10 minutter. Jeg synes bøfferne skal være rosa indeni.

Løgringe:

Skær løg ud i ringe, cirka 1 cm tykke. Varm olie op, i en lille tykbundet gryde. Jeg brugte en halv flaske solsikke, men det afhænger meget af størrelsen på din gryde, jeg anbefaler man bruger en lille. Skil løgene fra hinanden, og vend dem først i mel, derefter æg og til sidst i panko rasp. Fritter løgringene i den varme olie. Tag dem op, når de er gyldne og sprøde. Læg dem på et stykke fedtsugende papir.

Hak hvidløg fint, og bland det sammen med mayonnaise, stil skålen på køl, indtil burgerne skal samles. Skær tomater, agurk og rødløg ud i fine skiver. Skær salat ud i stykker, der passer til burgerbollernes størrelse. Rist eller varm brioche burgerbollerne i ovnen.

Saml nu burgeren, jeg startede med mayonnaise, salat, bøf, agurk, tomat, rødløg, løgringe og til sidst bacon. Server burgeren med pommes frites eller ovnkartofler. Velbekomme.