Skal du starte på studie efter sommerferien? 3 tips til studiestart

Reklame

Reklame

Så snart den ellers skønne sommerferie er slut, skal flere tusinde unge begynde på studie. Dog er der flere ting, der er relevante at have in mente, før du står på dit nye uddannelsessted første dag. Nogle forberedelser er nemlig vigtige at have gjort sig for at få den optimale studiestart. Derfor får du her 3 tips til studiestarten.

Få styr på boligsituationen inden du starter på studiet

Mange unge skal til at finde en bolig, der lægger relativt tæt på deres uddannelsesinstitution, så mange timers pendling kan undgås. Dertil kommer det, at mange kommer fra provinsen og skal studere i de større byer – dette betyder også, at på kort tid kæmper mange om de få, ledige studievenlig boliger.

Det kan derfor være fornuftigt i god tid at have undersøgt forskellige bolighjemmesider og ikke mindst høre sit netværk for at få en idé om sine muligheder med hensyn til potentielle boliger. Hvert år bliver det sværere og sværere at få fat i en SU-venlig bolig, og derfor skal du gøre så meget du kan så tidligt som muligt, for at sætte dig forrest i køen. Dette gælder både, hvis du ønsker at leje eller købe.

Skal du købe en bolig, kan det desuden være en fornuftig, økonomisk beslutning at få en boligadvokat ind over bolighandlen, så du er sikret bedst muligt. De penge er ofte rigtig godt givet ud, så du ikke står med uforudsete udgifter til sidst, som kan være svære at betale som studerende.

Det er desuden ingen hemmelighed, at flytning ikke er gratis. At have opsparet nogle penge til flytningen, indretning og eventuelt depositum kan være nødvendigt. Når det kommer til selve flytningen, findes der heldigvis et hav af flyttefirmaer, som står for alt fra private flytninger til firmaflytning – du har dermed rig mulighed for at undersøge de forskellige priser og finde en budgetvenlig flyttevirksomhed.

Sørg for at have alle redskaber på plads

Når du skal starte på studie, er der nogle såkaldte redskaber, der bliver nødvendige at have anskaffet og ordnet, inden du starter.

En velfungerende computer er efterhånden essentiel at have som studerende. Dertil kommer det, at nogle har behov for blokke, kuglepenne, rygsække til bøger, bogpakker og meget, meget mere. Derudover kan det være, du skal have skaffet et månedskort til det offentlige, eller i stedet skal have taget cyklen ned til den lokale cykelforhandler, så den igen kan cykle uden problemer.

Ryd op – mentalt og i det fysiske rum

At starte på en ny uddannelse kan være ekstrem hårdt. Pludselig er du omringet af nye mennesker, du skal forholde dig til, en masse sociale arrangementer, du muligvis skal deltage til og ikke mindst det faglige, hvor du pludselig får flere hundrede sider, der skal læses hver dag.

Studie er ikke kun sjov og ballade, tværtimod. Der er mange, nye ting, du skal forholde dig til, og det kan være et forstyrrende og stressende element i din hverdag.

Derfor kan det være en rigtig god idé at have ryddet op – både fysisk og mentalt – inden du starter studie for at formindske stressende elementer. Måske er det manglende studiejob og økonomi noget, der stresser dig. Det kan også være dit kaotiske loftrum eller rodede værelse, der flyder med unødvendige ting, der kan påvirke dig og din hjerne negativt, måske endda uden du helt lægger mærke til.

For at få den bedst mulige studiestart kan det derfor være en kæmpe hjælp at have fået styr på så meget som muligt, inden du starter. Send ansøgninger ud og få smidt din gamle dukkevogn og ubrugte tøj ud og få ryddet op i dit liv.