Aalborg Akvavitter sprænger skalaen

Alle vinder-snapsene

International medaljeregn over nordisk akvavit

Aalborg Akvavit fastholder sin stærke position på den internationale spiritusscene, og i år sprænger to velkendte akvavitter medaljeskalaen. Under International Spirits Challenge 2017 i London var det ikke nok kun at tildele en guldmedalje til Aalborg Dild Akvavit og Aalborg Jule Akvavit. Begge akvavitter modtog også hædersbevisningen `Trophy´, som kun tildeles spiritus af enestående kvalitet i særklasse.

Jul og Dild løber med trofæet

Aalborg Akvavit har de seneste par år gjort sig positivt bemærket på den internationale spiritusscene, hvilket igen blev bekræftet under dette års International Spirits Challenge. Mere end 1.300 forskellige slags spiritus fra 70 lande konkurrerede her om de hæderlige podiepladser.

Flere end 50 professionelle eksperter fra spiritusbranchen har i forskellige dommerpaneler blindsmagt de forskellige spiritusser og derefter tildelt point for smag, aroma og fremtoning. 60 point udløser en bronzemedalje, hvor 70 point belønnes med en sølvmedalje og 80 point toppes med en guldmedalje. Hele seks Aalborg Akvavitter kom på medaljepodiet, og priserne stoppede ikke kun ved guld. Dommerne vurderede nemlig Aalborg Jule Akvavit og Aalborg Dild Akvavit til at være enestående spiritus af kvalitet i særklasse og tildelte de nordiske dråber mere end 90 point og en hædersmedalje i topkategorien `Trophy´.

3 år med guldregn

”Vi er vanvittigt stolte over, at et internationalt dommerpanel sætter pris på vores nordiske håndværk og igen hylder Aalborg Akvavitter. Det er fantastisk, at både Aalborg Jule Akvavit med den markante kommen-karakter og vores mild krydret Aalborg Dild Akvavit sprænger medaljeskalaen og tildeles en ekstra pris for sin særklasse. Vi er også meget tilfredse med, at en klassiker som Aalborg Taffel Akvavit stadig er med i front i 2017,” fortæller Morten Wilms, Kategorichef hos Aalborg Akvavit, Arcus Danmark.

Det er 3. år i træk, at Aalborg Akvavit vinder guldmedaljer under International Spirits Challenge, hvilket kun er med til at understrege den stigende internationale interesse for akvavittens særegne kvaliteter. Den unikke smagsprofil er populær blandt professionelle og akvavitten har blandt andet fundet vej til cocktails og i madlavning, da den giver en mere sammensat smagsoplevelse end andre spiritusser.

International Spirits Challenge 2017

Trophy:

·    Aalborg Dild Akvavit

·     Aalborg Jule Akvavit

Guld

·    Aalborg Dild Akvavit

·     Aalborg Jule Akvavit

·    Aalborg Taffel Akvavit

Sølv:

·    Aalborg Grill Akvavit

·    Aalborg Jubilæums Akvavit

Bronze:

·    Aalborg Nordguld Akvavit

Om International Spirits Challenge (ISC)

Det er 22. gang, at den prestigefyldte konkurrence International Spirits Challengeuddeler priser til spiritus af høj kaliber.  Priserne, der uddeles ved konkurrencen, anses i branchen for at være blandt de højeste udmærkelser, der kan opnås. Ekspertpanelet består af erfarne og kvalificerede dommere, som bedømmer produkternes smag, aroma og fremtoning ud fra blindsmagning. Dette sikrer en komplet validering af vindernes produkt

Aalborg Dild Akvavit, alkoholstyrke: 38 %.  Vejl. pris: 142,95 kr for 70 cl.

Aalborg Jule Akvavit, alkoholstyrke: 47 %.  Vejl. pris: 179,95 kr. for 70 cl.

Aalborg Taffel Akvavit, alkoholstyrke: 45 %.  Vejl. pris: 119,95 kr. for 70 cl.

Aalborg Grill Akvavit, alkoholstyrke: 37,5 %. Vejl. pris: 142,95 kr for 70 cl.

Aalborg Jubilæums Akvavit, alkoholstyrke: 40 %.  Vejl. pris: 139,95 kr. for 70 cl.

Aalborg Nordguld Akvavit, alkoholstyrke: 40 %.  Vejl. pris: 163,95 kr. 70 cl.