Flot nominering til nordjysk radiovært

tekst Christina Svendsen | Foto Privat

Fra Johnni Gades Facebook

De fleste af os kender nok bedst Johnni Gade, som den ene halvdel af morgenprogrammet Morgenkøterne, der underholder trætte nordjyder hver morgen på ANR. Men udover at være morgenvært er han også blevet en populær youtuber. Så populær, at han er blevet nomineret til hele 5 priser til Guldtuben 2017, der hylder de bedste videomagere på de sociale medier. Vi fangede Johnni på mail, til en snak om at blive populær i en branche, som man samtidig tager pis på.

Hvordan kom idéen til, at du skulle være youtuber?

– Jeg så et par kanaler, der var på platformen og blev hurtigt enig med mig selv om, at nogen burde lave en kanal, der tog lidt pis på de meget selvhøjtidelige youtubere der var/er. En form for frisk pust/nye øjne der kunne tage afstand fra den måde som de etablerede lavede youtube på.

Hvordan er kanalen blevet modtaget?

– Rigtig godt. Selv de personer det ”går ud over” kan oftest grine af det og forstå jeg disser folk med et glimt i øjet. Der er selvfølgelig altid nogen der er kraftigt imod, men med den slags indhold jeg laver, så skal der være nogen der synes det er for meget, ellers gør jeg ikke mit arbejde.

Har succesen overrasket dig?

– Ja. Jeg er freestyle rapper/radiovært og derfor meget vant til at begå mig på medier og være en offentlig person, men jeg havde alligevel aldrig regnet med at kanalen ville stikke af på denne måde, for det er jo bare et fritidsprojekt.

Hvad betyder det for dig at blive nomineret?

– Det er fedt, men heller ikke mere end det. Jeg tror, jeg er inkarneret nordjyde, der tager tingene lidt lettere og i et langsommere tempo end så mange andre. Jeg hoppede ikke op og ned i min seng og snapchattede samtidigt om hvor lykkelig jeg var i øjeblikket (som visse andre). Jeg er meget beæret, men er også godt klar over, at en nominering ikke er ensbetydende med en pris. Der er mange andre store navne i blandt og jeg forventer ikke det vilde. Samtidigt har jeg aldrig bedt folk om at nominere mig, det skete bare og det er nok det bedste ved hele oplevelsen – at folk gør det af egen fri vilje.

Hvem følger du selv på youtube?

– De fleste store danske youtubere. Jeg skal jo følge med! Det er dog kun som ”research”. Hvis jeg skal sætte mig ned og se youtube for underholdningens skyld bliver det amerikanske game guides og lign.

Hvordan er det at være en fast del af rigtig mange nordjyders morgenrutine med Morgenkøterne?

– Det er fantastisk. At have et arbejde, hvor man kan få lov til at fortælle, hvad man har på hjerte og så tilmed få penge for det, samtidigt med at folk synes man er underholdende. What’s not to like?

Guldtuben 2017 løber af stablen d. 9. september og indtil da kan du stemme på de nominerede her.

Johnni Gades youtube-kanal kan du se her og herunder kan se en af Johnnis mest populære videoer til dato: