Shoppen fyldt med trolderier

tekst marIa TVErgaarD-JakObSEN | foto JOHNy krISTENSEN | advertorial

Drenge og piger med blåt og pink hår som Poppy og Kvist fra Trolls, kunstneriske troldeevner og Danmarks største Gjøl-troldeudstilling – Hele efterårsferien har budt på masser af trolderier i Shoppen

Gjøl-trolde i alle størrelser og variationer har hele efterårsferien fanget gæsternes blikke og opmærksomhed i Shoppen. Både de helt små børn til de ældre har haft stor interesse for gjøl-troldeudstillingen, som har præget gangen over mod biografen i både uge 41 og 42. Børnene der ivrigt har peget og fortalt om de mange forskellige trolde i variationer af både aber, giraffer, nisser og deres sjove hår i vilde farver til de ældre, der nostalgisk har kunne mindes de helt gamle trolde fra deres barndom. Troldeudstillingen er en lidt atypisk attraktion i et shoppingcenter, men det er netop det, Shoppen sætter fokus på.

Shoppen har gennem hele 2016 gennemført forskellige ændringer og forbedringer i shoppingcentret. Der er blevet sat fokus på at gøre det lidt kliniske udtryk i centret til noget mere varmt og hyggeligt med nogle hyggeområder, planter og varme farver.

– Helhedsoplevelsen er rigtig vigtig for os, hvilket også er årsagen til, at vi sætter stor fokus på, at der er hyggeligt at være i Shoppen både rent indretningsmæssigt men også i forhold til oplevelser og events. Og nu hvor vi har Nordisk Film biografer (Aalborg City Syd) i Shoppen, så er der jo rig mulighed for at lave nogle sjove og lidt anderledes events, der passer til de forskellige filmtemaer, som nu med Trolls, lyder det fra centerchef Natascha Louise Frost.

Historien fortalt gennem trolde fra Gjøl

Shoppen har i uge 41 og 42 haft Danmarks største gjøl-troldeudstilling. Samlere med en speciel relation til Gjøl og troldene kom lørdag 8. oktober slæbende ind med gjøl-trolde lige fra de helt små trætrolde fra 1940‘erne, hvor Thomas Dam – manden bag troldene – startede op, gennem hele udviklingen med trolde i forskellige dyrevariationer som giraffer, aber og meget andet og til sidst at ende ud med de helt nye trolde, der er blevet skabt i forbindelse med Trolls i biografen. og udstillingen blev langt fra tilfældigt opstillet. En hel dag gik der med at få sat de forskellige trolde på de helt bestemte pladser og i den rigtige rækkefølge. Resultatet blev imponerende, og det har masser af gæster i Shoppen nydt godt af hele uge 41 og i efterårsferien.

– Det har været så dejligt at se den interesse, der har været for denne udstilling og gå forbi og høre vores gæster fortælle gamle historier til deres børn og børnebørn om det, som de forbinder med gjøl-troldene. Det er fantastisk, hvordan en sådan filmproduktion kan medbringe så mange erindringer og nostalgi frem i folk – og vi er taknemmelige for, at vi har kunne være en del af det netop med hele denne Troldeevent, udtaler Natascha.

En troldekok blev til for det gode formål

For at fuldende troldeoplevelsen og for samtidig at støtte op om det gode formål – Kræftens bekæmpelse, valgte Shoppen at indgå sponsorat med Lykketrold Fundraiser. Det betød, at shoppingcentret blev sponsor for den lykketrold, som er blevet lavet ud fra den landskendte kok Claus Holms helt unikke design. Lørdag 15. oktober var kunstner Jimi Holstebro derfor i Shoppen for at male trolden i stor figur. Og der var stor interesse fra gæsterne i Shoppen for at se trolden blive skabt og se de mange detaljer, der løbende blev malet på. Samtidig var der mulighed for at designe sin helt egen trold i malekonkurrence, hvor en masse børn var kreative og fik lavet nogle super fine trolde. Claus Holm lykketrolden kan nu købes i miniatureversion i eksempelvis Bahne i Shoppen, som forhandler lykketroldene. Her er du samtidig med til at støtte det gode formål til Kræftens bekæmpelse.

En fælles troldeindsats

Trolls – filmen om de små søde trolde med det farverige hår har selvfølgelig været det helt store hit i biografen hele efterårsferien. Hver eneste dag i ugen har børnene stået og trippet ude foran indgangen til biografen med deres forældre og bedsteforældre ved deres side, spændte på at komme ind og se film. Og der er ingen tvivl om, at især Trolls har hittet. Det har givet en summen i hele Shoppen naturligvis i en kombination af de mange troldeaktiviteter, der har været hele ugen. Børn er kommet ud fra frisør Poul M på første sal med pink og grønt hår for at ligne de to hovedpersoner i Trolls, Poppy og Kvist. Der er ivrigt blevet snakket om filmen, når der er blevet malet tegninger i troldehytten og klippeklistret i Shoppens troldeworkshops, hvor der i starten af efterårsferien blev lavet fine og kreative trolde af sten selvfølgelig med farverigt hår ligesom dem i filmen. Også i Shoppens butikker og restauranter har der været trolde på spil. I bahne har der været troldekonkurrence og en stor flot udstilling af de forskellige lykketrolde. På Sunset Boulevard har der været troldejagt og tegnekonkurrence. Der har været en troldegryde på buffeten i Restaurant Spis, og i Holy Cow har der været en speciel junior troldemenu på menukortet.

Det har derfor været en fælles troldeindsats fra hele Shoppen, hvilket er noget, der bliver sat stor pris på hos centerchefen:

– Det er netop en af fordelene ved, at vi er et forholdsvis lille center. Vi har et rigtig godt samarbejde på tværs af alle butikker, restauranter og biografen, og det er tydeligt at mærke i en event som denne. Biografen er et rigtig godt udgangspunkt for at finde et fælles tema, og det er bestemt noget, vi fortsat vil arbejde med.

Den gode samlede oplevelse

Nordisk Film Biografer (Aalborg City Syd) åbnede tilbage i marts måned, hvor også Nye Shoppen blev præsenteret. Ved at placere en biograf midt i et shoppingcenter og midt i et stort handelsområde City Syd, er der blevet skabt et helt nyt oplevelseselement. Nu kan der tilføjes noget mere til shoppeturen til City Syd og til Shoppen, for nu kan det kombineres med en biograftur, og det har allerede haft stor betydning for Shoppen. Samtidig med at der er åbnet to nye restauranter, så der er flere spisemuligheder til at fuldende helhedsoplevelsen. Vejret er ubetydeligt, for alt er samlet under et tag, og man kan få en hyggelig dag sammen med familien, hvor både shopping, restaurantbesøg og en biograftur kan kombineres. Ydermere er der gratis parkeringspladser lige udenfor døren, hvilket har en stor betydning for kunderne og hvorfor de netop vælger at køre til City Syd.

Biografen og hele udviklingen af Nye Shoppen, hvor oplevelsen i centret er i højsæde, har også en effekt på udlejningen i Shoppen, hvilket kommer til udtryk her i efteråret og starten af det nye år, hvor der kan præsenteres nye lejere. På eventsiden er der også mange spændende ting i vente, hvor der bl.a. kan nævnes shoppedagen over dem alle Black Friday d. 25. november og ikke mindst hele juleperioden, hvor der vil være masser af hyggelige juleaktiviteter. Følg med på www.shoppen-aalborg.dk og Shoppens Facebookside, hvor du kan holde dig opdateret om alle nyheder og informationer om events og gode tilbud.