Sådan kommer du i gang med at træne derhjemme

tekst Mette Skovsen | foto presse | advertorial

Det er fantastisk at holde kroppen i gang. Både fantastisk sjovt og fantastisk vigtigt. Men træning er ikke nødvendigvis lig med fælles træning i et fitnesscenter. Kom i gang med at træne derhjemme!

Enten elsker du træningscentre, eller så gør du ikke. For nogle er et træningscenter et rigtig godt valg, hvis de ønsker et stort udvalg af træningsmuligheder, fællesskab og mulighed for professionel vejledning.

For andre kan mindre gøre det. Hjemmetræning er en rigtig god mulighed, hvis du gerne vil sætte gang i eller øge træningen uden at bryde banken eller bruge tid på at pakke tasken og tage til fitness. Det er ikke så svært at komme i gang med hjemmetræning, især ikke, hvis du har fat i det rigtige udstyr.

Hjemmetræning eller fitnesscenter?

Inden du investerer i udstyr til hjemmetræning, skal du overveje, om det er det rigtige for dig. For nogle er en tur i fitnesscenter det rigtige, hvor de har frit valg mellem alle verdens træningsredskaber, et stærkt fællesskab og mulighed for lige at prikke til en medarbejder og høre, hvordan de bedst træner på hver enkel maskine.

For andre er hjemmetræning det, der fungerer bedst. Her kan du træne i dit eget hjem, hvor ingen kigger, og hvor du kan holde 100 % fokus på din træning. Hjemmetræning kræver dog en større eller mindre investering – og derfor er det vigtigt, at du først vurderer, hvordan du bedst træner.

Omfanget af din hjemmetræning

Hvor meget går du op i at træne – og hvilke muskelgrupper vil du gerne træne? Det kan også være cardio, du vil have fokus på, hvis du skal tabe nogle kilo. Inden du går ud og investerer i udstyr til hjemmetræning, skal du nemlig overveje, hvad du vil have ud af din træning. Hvis du gerne vil opbygge store muskler, kan det være en god idé at investere i en træningsbænk, hvor du virkelig får mulighed for at bruge dine muskler. Hvis det er en masse kilo, du gerne vil smide, er en cardio-maskine i stedet på sin plads.

Hvis du gerne vil starte stille op med din træning, behøver du ikke investere i store maskiner til at starte med. Vælg én enkelt maskine, der skal være dit fokuspunkt, og supplér med håndvægte og en yogamåtte. Med disse redskaber kan du nemt komme langt med din træning og skabe nogle gode vaner, der holder ved.

Gode redskaber at investere i til hjemmetræning

Hvilke redskaber, du skal investere i, kommer an på, om du fra starten af ønsker et bredt udvalg i dit hjemmefitness, eller om du vil starte stille ud. Hvis cardio er dit hovedfokus, kan en motionscykel eller crosstrainer hjælpe dig til at smide mange kilo eller skabe en god opvarmning af kroppen, inden du styrketræner. Tag evt. en prøvetur i fitness og afprøv, hvilke cardio-maskiner, der fungerer for dig, inden du investerer i en god fitnessmaskine til hjemmebrug.

Er styrkelsen af musklerne dit fokus, er en træningsbænk en rigtig god idé. Køb nogle forskellige vægtstænger og se, hvordan du hen af vejen kan løfte mere og mere. Hvis du bliver træt af dit motionsudstyr, er det fantastisk at investere i noget nyt og skabe nye rutiner omkring sin træning. På den måde skaber du fornyelse, og du undgår at ”gå død” i træningen.

Lad dig inspirere!

Hjemmetræning kan være mange ting, og ved du ikke, hvor du skal begynde, er det bare at gå på det store WWW og lade dig inspirere. Søg på YouTube og find ”tutorials”, hvor fitnessinstruktører viser rutiner med eller uden motionsudstyr. Her kan du også se, hvordan du kan komme langt med din træning kun ved hjælp af få midler.

Hos Sagatrim finder du et stort udvalg af motionsudstyr til private, og her vil du helt sikkert også finde noget, der gør hjemmetræningen endnu sjovere. Du finder udvalget her.