Sådan bliver du klar til festen

Reklame

Reklame

Har du noget at fejre? Eller vil du bare gerne holde en god fest for dem, du holder af? Det kan være svært at blive helt klar til en fest – i hvert fald hvis festen skal blive et hit. De fleste, der skal holde en fest, vil gerne holde en fantastisk fest. En fest, gæsterne sent vil glemme. Men hvordan gør man egentlig det? Der er så mange ting, man skal tænke på, når man skal holde fest, og det kan være svært for selv den mest garvede festarrangør at holde styr på det hele og huske alt det, der skal huskes. Med nogle ganske få gode tips kan du dog blive klar til at holde en fest, der sætter barren for de kommende fester højt – en uforglemmelig fest, hvor alle nyder hinandens selskab og har det sjovt i festlige menneskers lag.

Husk dig selv først

Du er vært for festen, og derfor er du på mange måder festens midtpunkt. Det er dig, der skal sørge for, at alle har det sjovt og hygger sig. Det er dig, der skal sørge for, at maden bliver serveret og smager godt. Men du skal også sørge for dig selv. Det vigtigste ved godt værtskab er for mange, at værten har det godt – at værten selv hygger sig og har det sjovt. Hvis værten selv hygger sig til festen, vil gæsterne automatisk slappe mere af og hygge sig. Det gælder altså om, at du skal lade være med at stresse. Selvom der er meget, du skal nå, og meget, du skal have styr på, er det vigtigt, at du bevarer roen. Således bliver festen bare bedre. Hvis du har svært ved at være helt afslappet, er et godt tip, at du skal føle dig godt tilpas. Brug tid på at gøre dig klar inden festen, så du fremstår, som du gerne vil. Vælg det rigtige tøj og pynt dig med smukke smykker – det hjælper. Du kan for eksempel vælge nogle smukke smykker fra Pernille Corydon – følg linket her og find udvalget.

Start i god tid

Hvis du vil undgå at stresse, er det en god ide at starte med forberedelserne i god tid. Du kan for eksempel sagtens dække festbordet flere dage i forvejen. Således har du også tid til at gøre mere ud af det. Et flot bord betyder meget for en god fest. Brug dækkeservietter og puds bestikket og glassene – så fremstår det hele smukkere. Se udvalget af dækkeservietter her, hvis du mangler de rette til dit festbord.

Tag det ikke så tungt

Der kan ske uventede ting til en fest – ting, som selv ikke den bedste kan gardere sig imod. Det vigtigste er dog, at du ikke lader disse ting ødelægge festen. Hvis maden mislykkes, eller højtaleren går i stykker, betyder det ikke, at festen bliver en fiasko. Lad være med at tage det for tungt – så får du og dine gæster den bedste fest.