5 tips til et skarpere CV og ansøgning – din vej til arbejdsmarkedet

Reklame

Reklame

Vigtigheden af et godt CV samt en god ansøgning kan ikke understreges nok. CV’et og ansøgningen er nemlig førstehåndsindtrykket, som du afgiver til din potentielle arbejdsplads. Derfor er det vigtigt, at CV’et og ansøgningen fremstår professionelt, målrettet og fejlfrit. Hvis ikke du fanger arbejdsgiverens interesse i disse to dokumenter, vil du nemlig ikke komme til jobsamtale, hvor du kan uddybe dine kompetencer og evner i forhold til det givne job. Dermed vil du heller ikke have mulighed for at få jobbet, hvilket selvfølgelig ikke er ønsket. I denne artikel giver vi dig 5 tips til, hvordan du gør CV’et og ansøgningen skarpere, så du kommer ind på arbejdsmarkedet.

Vær målrettet, specifik og relevant

Tre nøgleord til et godt CV og en god ansøgning er målrettet, specifik og relevant. Arbejdsgiveren læser mange ansøgninger igennem, og derfor er det super vigtigt at fange personens opmærksomhed med det samme. Derfor skal du sørge for blot at nævne det, som arbejdsgiveren vil finde relevant i forhold til den søgte stilling. Arbejdspladsen er ikke interesseret i at høre om dine erfaringer, hvis de ikke er relevante til det nye job.

Brug kronologisk rækkefølge

Når du opstiller dine arbejdserfaringer i CV’et, bør du opstille dem i kronologisk rækkefølge. Dette vil gøre det mere overskueligt at læse, hvilket er meget ønsket. På denne måde kan arbejdsgiveren hurtigt skabe sig et overblik over din tidligere arbejdssituation og derfor også dine tidligere erfaringer.

Nævn ikke blot titler – uddyb dine arbejdsopgaver

Selvom du gennem dit tidligere arbejde kan have opnået fine titler, vil dette ikke nødvendigvis være interessant for den nye arbejdsplads. I stedet for blot at nævne dine tidligere titler, er det derfor en god idé at uddybe dine arbejdsopgaver. Herved kan arbejdsgiveren se, hvad du tidligere har arbejdet med, og hvad du derfor har erfaringer med. Dette vil give arbejdsgiveren et mere dybdeborende indblik i dig og dine kompetencer fremfor blot tidligere titler.

Hold dokumenterne korte

En god hovedregel, når man skriver en ansøgning, er, at den ikke er længere end en enkelt side, og CV’et bør holdes på 3-4 sider. Dette vil ikke være et problem for dig, hvis du i forvejen har været kort og præcis i dine formuleringer og blot har indarbejdet relevante informationer. Arbejdsgiveren skal ikke læse din livshistorie og har desuden mange ansøgninger at læse, og derfor bør du holde det kort.

Få en anden til at læse dokumenterne igennem

Hvis dokumenterne indeholder en masse grammatiske fejl og dårlig tegnsætning, vil det give et dårligt indtryk. Især hvis arbejdsopgaverne indebærer skriftlig kommunikation og skriftlige arbejdsopgaver, er det væsentligt, at det, som du har skrevet, er fejlfrit. Det kan være svært at se sine egne fejl, og derfor kan du med fordel få en anden til at læse dokumenterne igennem. Dette kan eksempelvis være en ven, familiemedlemmer eller din a-kasse.

Dette var 5 tips til, hvordan du gør dit CV og din ansøgning skarpere. Hvis du gerne vil have yderligere vejledning, kan du følge linket her og læse mere.