Overvejer du at tage et lån? Her er, hvad du skal vide om renten

Reklame

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange forskellige lånetyper på markedet, og det kan derfor være svært at finde ud af, hvilket lån der passer bedst til dine behov og hvor du får den bedste pris. Du kan sammenligne lån online, hvor du finder banker med konkurrencedygtige renter. På den måde kan du sammenligne lån på en overskuelig måde, så du nemt kan finde det billigste lån eller det bedste lån til netop dine behov.

Hvad er de forskellige typer lån?

Der er mange forskellige typer lån, og det kan derfor være svært at overskue hvilket lån der passer bedst til ens behov. Derfor er det en god idé at undersøge de forskellige typer lån, inden du tager et valg. Nogle af de mest almindelige typer lån er forbrugslån, realkreditlån, boliglån og kviklån.

Forbrugslånet er det typiske banklån. Realkreditlånet er et lån, hvor du typisk skal bruge pengene til at købe en bolig eller andet fast ejendom. Boliglånet er ligeledes et lån til at købe en bolig med. Kviklånet er det hurtigste og nemmeste låntype at optage, da du her ikke behøver at stille nogen form for sikkerhed for dit lån.

Hvad du skal være opmærksom på, når du sammenligner lån

Når du skal sammenligne lån, er det vigtigt, at du først og fremmest tager højde for, hvor meget du har behov for at låne. Dernæst skal du have styr på ÅOP, altså den årlige omkostning i procent: Jo højere ÅOP, jo dyrere bliver dit lån.

Du skal desuden være opmærksom på stiftelsesomkostningerne, altså de omkostninger som det koster dig at få etableret et lån. Endelig skal du selvfølgelig også være opmærksom på renten, som  fortæller dig, hvor meget mere du skal betale tilbage til banken.

Du kan med fordel bruge lendme.dk for at få et hurtigt overblik over lånemarkedet, da LendMe samarbejder med en lang række banker. Platformen er brugervenlig, så du kan selv finde lån uden at skulle få hjælp fra en bankrådgiver. Dette er smart, da man ikke behøver at have specielt meget forstand på økonomi for at finde et lån til den bedste pris. For ifølge en gennemgang af 25 bankers prisindekser, er prisforskellen på lån 5.5 gange så stor.

Hvilke fordele og ulemper har hvert type lån?

Forbrugslån er typisk små lån med en kortere løbetid, og de kan ofte optages online eller i banken. Fordelene ved forbrugslån er, at de er hurtige og nemme at få, og at du ikke behøver stille sikkerhed for lånet. Ulemperne ved forbrugslån er dog, at renten ofte er højere end for andre typer lån.

Boliglån er store lån med en lang løbetid, som typisk bruges til at købe eller bygge et hus eller en lejlighed. Boliglånsrenten er normalt lav, men det kræver typisk sikkerhed i form af huset eller lejligheden for at få et boliglån.

Når du anvender LendMe kan du gratis og uforpligtende oprette en ansøgning og sammenligne tilbud på lån fra en lang række forskellige banker. Dermed kan du også få et overblik over de forskellige typer lån, som du kan få tilbudt, så du kan finde det rette lån til dine behov.