Overvejer du at starte egen virksomhed?

Reklame

Reklame

Iværksætterkedlen koger stadig livligt i Danmark. Hvis du ligger inde med en idé til en forretning, er der ikke langt fra teori til praksis. Opstartstilskud fra både kommunen og EU gør det lettere at starte op, og din idé kan let brede sig til hele landet, hvis du giver den god jord at vokse i. Det kan være, at du har fundet på en ny app, som kan brede sig over en stor målgruppe. Det kan være, at du har fundet et marked inden for konsultation, som er nærmest tomt foruden dig. Måske vil du bare sætte butik op, og forhandle kendte produkter, som du ved er populære i lokalsamfundet. Måske har du fundet på et helt nyt produkt, som alle har lyst til at eje, og de ved det ikke engang endnu.

Der er ikke andet at gøre, end at kaste dig ud i det. Prøv at se om din idé kan hægte sig fast i samfundet, og giv dig selv et levebrød, hvor du kontrollerer, hvad der skal ske, og hvor meget arbejde du selv skal lave. Husk at uddelegere så meget som muligt, så du har tiden til at tage dig af administrationen af virksomheden.

Undgå bogføringsmareridt

Hvis du har prøvet det før, ved du allerede hvor irriterende og distraherende det er, at beskæftige sig med regnskaber. Kunder skal have fakturaer, du skal sørge for kvitteringer til dig selv, der skal beregnes moms, ansatte skal betales, transportudgifter og firmaindkøb skal beregnes. Der er så meget papirarbejde involveret i opstarten og driften af selv den mindste virksomhed, at hvis du lavede det hele i hånden, så ville du få seneskedehindebetændelse i håndledet efter overraskende kort tid. Langt det meste er selvfølgelig digitalt nu, men det stjæler stadig en stor mængde af din tid, du kunne bruge på andre og bedre ting. Det bedste du kan gøre, for at undgå dette, er at anskaffe dig et regnskabsprogram. Hvis du har et regnskabsprogram, kan du få lavet fakturaer med et professionelt udseende, samt holde styr på moms, udgifter og meget andet. Du kan f.eks. altid få hjælp og support fra programmets udbyder, hvis du kommer i tvivl om noget. Find et regnskabsprogram lige her, og slip for et bogføringsmareridt.

Det rigtige sted for dine kunder og dine ansatte

I langt de fleste tilfælde har du brug for en fysisk front til din forretning. Det er ligemeget om du udbyder IT-løsninger, repererer biler, producerer legetøj eller driver konsulentvirksomhed – så længe du har en forretning, har du også brug for kunder. Den nok ældste og mest effektive måde at tiltrække nye kunder på, er at have en fysisk forretning, så man kan skilte og reklamere for sig selv. Alt efter hvad din virksomhed laver, har du selvfølgelig brug for forskellige ting i en ejendom. Hvis du driver en virksomhed, som har brug for et højt niveau af kundekontakt, som f.eks. konsultation eller reparation, så leder du efter noget centralt, men ikke nødvendigvis stort. Hvis du derimod har en virksomhed, der beskæftiger sig hovedsageligt med produktion, så kan du placere dig uden for byerne, og dermed også have råd til meget mere plads.

Uanset hvad får du brug for en erhvervsejendom til din virksomhed. Læs mere her om priser og placering på dit potentielle nye firma. Hvis din virksomhed tager fart, så kan det endda være, at du skal udvide til større lokaler, for at alle dine nye medarbejdere kan være der. Selv hvis du starter med et lille kontor til dig selv, så er chancen for succes der altid, og når du starter en virksomhed, tager du din skæbne i egne hænder.