Nyt kæledyr? Sådan kan du blive klar til livet med kæledyr

Reklame

Reklame

Dyrene er menneskets bedste ven, og der er ikke noget så glædesfyldt som små poter, der piler afsted over trægulvet. Hvis du, ligesom tusindvis af andre mennesker, ønsker at dele dine oplevelser med et kæledyr, findes der en række ting, som kan gøre den nye tilværelse endnu bedre. I denne artikel kan du derfor læse mere om, hvordan du bliver 100% klar til livet med kæledyr.

Vær forberedt inden kæledyret anskaffes

Selvom et kæledyr er lykken i sig selv, er der en lang række ting, som du skal forberede dig på, inden dyret anskaffes. En af disse ting er at gøre alt det praktiske klar til ankomsten, herunder alt fra kurv og legetøj til store mængder af dyrefoder. På denne måde står du og din familie klar til at give kæledyret et trygt hjem, hvilket det uden tvivl vil kunne mærke, når det ankommer.

Et af de vigtigste valg, som du bør tage inden kæledyrets ankomst, er, hvilket foder det bør spise. Der findes mange forskellige former for dyrefoder, og det er ikke sundt for dyret, hvis det skal skifte foder ofte. Derfor bør du ringe til dyrets nuværende ejer og undersøge, hvilket foder dyret spiser, så du står klar med netop denne slags. Ved at klikke her kan du finde et stort udvalg af dyrefoder til katte.

Tag et par fridage fra arbejde

Når dit kæledyr ankommer til hjemmet, er der en masse nye omgivelser, som dyret skal vænne sig til. Specielt hos små hundehvalpe ses det, hvordan utrygheden ved de nye omgivelser kan gøre hvalpen bange – dog kun for en kort stund. Det bedste, som du selv kan gøre, når du skal vænne din lille ny hvalp til sit nye hjem, er at give den selskab og omsorg – men også plads og ro til at snuse de nye omgivelser til sig. Ofte vil det derfor være en god idé at tage et par fridage fra arbejdet, så du kan hjælpe din nye hvalp med at vænne sig til omgivelserne. På denne måde har du ligeledes mulighed for at træne hvalpens renlighed fra starten, hvilket vil være en stor fordel for hvalpen og for hele familien.

Forevig hvalpen eller killingen med en fotoserie

Hvis dit nye kæledyr stadig er hvalp, unge eller killing, kan du helt sikkert ikke stå for de små, søde øjne, den fine pels og de blide tænder. Mange vælger derfor at forevige det lille dyr med en fotoserie, som kan nydes, når dyret engang har vokset sig større. Du kan blandt andet lave en fin fotobog med billeder, som du altid kan kigge tilbage på med glæde i blikket og mindet om en god tid. Ved at klikke her, kan du finde en hjemmeside, som administrerer fotofremkaldelse, fotobøger og fotokalender, så du kan komme godt i gang med at designe din helt egen samling af dit dyrs første levemåneder.