Nødder fra Svenstrup når helt til Storbritannien

TEKST MATHILDE FALDEN

“Nødder du ikke vil dele!”

Verdens mest anerkendte føde- og drikkevare pris Great Taste, har offentliggjort uddeling af priser i 2020. Ud af i alt 12.777 produkter fra 106 forskellige lande, blev den nordjyske virksomhed Kimber Foods’ nøddesnacks tildelt en pris som betyder, at Kimber Foods Almonds Smoked Barbeque og Kimber Foods Nuts & Berries anses som produkter, der leverer en fantastisk smag.

Nogle af kommentarerne til Kimber Foods Almonds Smoked Barbeque var bl.a.: “Gode, sprøde og faste nødder. Ekstremt lækre!”, “De får tænderne til at løbe I vand, og vi kunne nemt blive fristet til IKKE at dele nødderne med andre!”, og til Kimber Foods Nuts & Berries lød det: “Nødderne har en mættet smag med en god sprødhed og cremet følelse. De tørrede frugter er friske og frugtagtige. En enkel og frisk blanding af frugt og nødder.”

Dommerne tæller nogle af de mest kræsne ganer, tilhørende madkritikere, kokke, restauratører, indkøbere, detailhandlere og producenter samt madforfattere og journalister, og Great Taste er den mest eftertragtede af alle priser for føde- og drikkevarer. Udover at være et respekteret mærke i den engelske dagligvarehandel er den umiskendelige Great Taste-etiket en vejviser til et fremragende produkt, der er blevet opdaget gennem timers blindsmagning.

Smagsbedømmelsen er anonym, så ingen forudindtagelser kan stå i vejen for et retvisende resultat.  Uanset om det er kage, kaffe eller nøddesnacks der bedømmes, fjernes alle produkter fra deres indpakning, krukke, kasse eller flaske, før de smages. Dommerne smager, konfererer og smager igen for at afgøre, hvilke produkter der er værdige til at modtage en pris.

Esben Nielsen, direktør i Kimber Foods, forklarer om deltagelsen:

“Efter besøg på det engelske marked er betydningen af Great Taste Awards blevet tydelig for os. Både i detail og andre sektorer i Storbritannien bliver det bemærket, hvis produkter tildeles en pris, og med en fast tro på at vore nøddesnacks er blandt de bedste i kategorien, indsendte vi et par produkter til bedømmelse lidt som en test. Med Great Taste priser til begge produkter kan vi konstatere, at vores fornemmelse ikke var helt ved siden af”, siger Esben Nielsen med et skævt smil.

Fremadrettet forventer Kimber Foods, at priserne vil give øget troværdighed og åbne nye døre til detailkæder og andre forretningspartnere både i Storbritannien og andre markeder. Efter at have deltaget på ”forsøgsbasis” i 2020, er Kimber Foods klar til at hente priser på flere andre af deres produkter til næste års Great Taste Awards.

Du skal altså ikke længere end til Svenstrup for at indhente kvalitetssnacks – og desuden har Kimber Foods også et stort fokus på kvalitets-te, som allerede forhandles i både Bilka, Netto og Føtex.

Læs mere om Kimber Foods her