Mød vores nye musikanmelder

Interview Christina Svendsen | Foto Privat

Anette på Nibe Festival i 2016

Vi er stolte af at kunne præsentere APPETIZEs helt egen musikanmelder, som I kan følge, når hun tager til Nibe Festival lige om lidt. I det følgende kan du blive lidt klogere på, hvem Anette egentlig er

Hvem er du?

– Jeg hedder Anette (Vedfald), er i min bedste alder og så kommer jeg fra Aalborg.

Hvornår startede din interesse for musik?

– Min mor har fortalt mig, at jeg begyndte at danse før jeg kunne gå. Og jeg husker selv, hvordan jeg som tre-årig sad inde på min storebrors værelse og lyttede til det norske band a-ha, mens jeg betaget så på hans plakater af dem. De var mit første star crush ha ha. Så jeg tror at det har været en interesse for mig altid.

Hvilken slags musik kan du bedst selv lide?

– Jeg har altid været særlig vild med rock. Jeg elsker når en fed guitar-rytme bliver bakket op af nogle stærke trommer. Ellers har jeg også en stor forkærlighed for 80’er musik, men jeg kan også godt lide genre som jazz, blues og klassisk.

Hvad er dit forhold til musik?

– Jeg har altid haft et specielt forhold til og følt mig bevæget af musik. Da jeg i sin tid var kunstskøjteløber var min største force, at jeg var i god kontakt med musikken i forhold til bevægelse og fortolkning. Når jeg hører musik, så er det som om at dens rytme er helt inde i min krops kerne – uanset om jeg kan lide nummeret eller ej.

Jeg har også altid været glad for at synge, så da kor ikke gav mig udfordringer nok, begyndte jeg at lede efter bands, og synger den dag i dag i et nordjysk coverband. Ellers har jeg i flere år også anmeldt musikalbums på lidt forskellige blogs og skrevet om nogle koncertoplevelser på min egen personlige blog.

Bedste koncertoplevelse?

Der er så mange at vælge imellem, men jeg tror det må være i Hamborg i 2009 til en a-ha koncert. Det var så stort et øjeblik, fordi det var en drøm der gik i opfyldelse, at jeg næsten havde svært ved at være i mig selv.

Har du været på festival før?

– Ja, dette er min sjette festival.

Hvad ser du mest frem til på Nibe Festival?

– Forhåbentlig får vi lidt godt vejr, men jeg glæder mig til nogle gode musikalske oplevelser sammen med nogle gode venner og kollegaer. De bedste oplevelser opstår gerne lidt uventet, hvis man giver plads til dem, og det synes jeg netop at festivaler giver en fantastisk mulighed for.

 

I kan glæde jer til at høre meget mere fra Anette, når Nibe Festival åbner i morgen.