Kunstner har åbnet galleributik i Aalborg

REKLAME | BUTIK ART K

Betalt artikel

Gennem mange år var det arbejdet for miljøet og senere forbedringer indenfor sundhedssektoren, som Birgit Thygesen brændte for, men det indre behov for at udtrykke sig kunstnerisk pressede mere og mere på. Især efter en maleferie på en græsk ø i 2014 med århuskunstneren Lars K. Hansen blev det tydeligt for Birgit, at det var den abstrakte malerkunst, hun brændte mest for

– Jeg husker en kunstnerkollega, Trine Panum spurgte mig for 5-6 år siden, hvordan det gik med at male? Da jeg svarede, at det ikke blev til så meget, udbrød hun ”Det er da ikke så godt!”. Den tænkte jeg lidt over og så tog det ellers fart, fortæller Birgit smilende.

Sideløbende med fuldtidsarbejdet blev der malet løs i hjemmet i Nørresundby og efter trekvart år blev værkerne udstillet for første gang på ”Aalborg i Farver”.

I årevis har det været en drøm for Birgit at åbne eget atelier eller butik med salg af egen kunst og andres kunst og kunsthåndværk. Da butikslokalerne på hjørnet af Klostermarken og Borgmestervænget i Aalborg blev ledige, var der ikke langt fra tanke til handling. Nu ligger Butik ART K på hjørnet ikke langt fra ”Huset” i Hasserisgade.

Unik kunst skaber personlig indretning

Man behøver ikke være indretningsarkitekt for at skabe et spændende hjem. Det behøver heller ikke være særligt dyrt at anskaffe sig unik kunst. For tiden er det IN at skabe en gallerivæg et sted i sit hjem. Hos Butik ART K er der mange gode bud på kunstprint, grafik og malerier til en gallerivæg. F.eks. er der lækre Gliclee print (Gliclee print er print af særlig høj kvalitet) af Lisa Klok, Tine Halkjær og Thim Rohde og grafik af Hanne Larsen og Pernille Calundan, som alt sammen egner sig godt til en gallerivæg.

Kunst er ikke kun noget man hænger på væggen. Selv er Birgit begejstret for de slanke bronzefigurer af Anne Fonnesbech, hvor hver kun laves i ét eksempler. Der er også de skulpturelle keramikvaser af Lotte Lemor eller Liselotte Overgaard, som er helt unikke og er flotte både med eller uden blomster eller grene.

Original kunst er noget særligt

– Kunst er mange ting og kan dele vandene. Jeg tror, at når man har valgt at købe et originalt kunstværk, er det fordi man føler noget særligt for det og kan glædes over det i mange år. Det håber jeg i hvert fald, da original kunst jo også er lidt dyrere. I mit eget hjem har jeg en del forskellig kunst – både mine egne abstrakte malerier – men også kunsthåndværk af andre kunstnere. Jeg flytter ofte rundt på kunstværkerne og gemmer også sommetider noget af det væk for en tid. På den måde ”ser” jeg kunsten bedre, og kan glædes over det igen, når det får en ny plads på væggen eller på reolen, fortæller Birgit.

I galleributikken er der udstillet mange originale malerier af blandt andre Rie Brødsgaard, Charlotte Bruun og Louise Maagaard.

Meget mere end malerier og keramik

Butik ART K er ikke et typisk galleri. Her finder man meget andet end malerier og keramik blandt andet findes flotte smykker, puder og kunststen. I galleributikken bliver der med mellemrum holdt forskellige events og for eksempel har der i marts været en særudstilling af strikdesigneren Elsebeth Judith og der holdes også Strik & Snak ca. en gang om måneden.

Kunstforeninger er også velkomne til at besøge galleributikken, ligesom man kan holde møder eller lignende i de hyggelige lokaler.

Hos Butik ART K findes kunst og kunsthåndværk samt brugskunst fra mere end 30 kunstner fra hele landet. Alle kunstnerne er nøje udvalgt, fordi de har noget særligt at byde på. Det er kunst af høj kvalitet, men til overkommelige priser, hvilket er noget, Birgit lægger meget vægt på.

KLOSTERMARKEN 1, 9000 AALBORG

Galleriebutikken ligger kun ca. 100 m fra „Huset“ i Hasserisgade.

Åbent: Torsdag og fredag kl. 12-17 og lørdag kl. 11-15.

www.artk.dk vises et lille udvalg af den kunst, der kan findes i Butik ART K.

Hold også øje med Facebook og Instagram – @butikartk – hvor der løbende fortælles om nye kunstnere og hvad der ellers sker i galleributikken.