Interview med Faustix på Nibe Festival 2017

Tekst Anette Vedfald | Foto Karsten Frisk/Nibe Festival

Jeg ved i grunden ikke særlig meget om Faustix, eller Morten som er hans borgerlige navn, ud over at han er forlovet med bloggeren Irina The Diva, og at de sammen har har den mest bedårende lille datter, Allessia, på 2 år. Så derfor har jeg aftalt at mødes med ham for at blive lidt klogere på, hvem der gemmer sig bag den landskendte DJ og musikproducer. Mødet er sat backstage under Suspekts koncert, som brager løs i baggrunden, og det skaber en lidt intens stemning.

Morten er en imødekommende person, som faktisk er helt nede på jorden, og det føles næsten som at hænge ud med en af kammeraterne hjemmefra. Vi joker enormt meget undervejs og tiden flyver hurtigt afsted.

Hvordan har du det inden koncerten, og hvordan forbereder du dig?

– Jamen, jeg hader ventetiden. Ikke fordi, at det bare skal overstås, men mere fordi, at når jeg er her, så vil jeg bare gerne på. Jeg glæder mig altid, men jeg er også pissenervøs, og det bliver lidt værre, når man bare sidder og venter. Der er egentlig alt muligt sprut til rådighed her, men jeg gider simpelthen ikke at drikke mere, når jeg er ude og spille. Både fordi, jeg spiller bedre uden, og så også fordi jeg skal op og være far for min datter næste dag.

Er det noget særligt at spille på festival?

– Det er jo altid noget særligt at spille på en festival. Der bliver taget godt om artisterne, og folk kommer for også at høre musikken, hvor på clubben kommer de bare for festen. Her er også lidt flere mennesker, så det er en lidt mere intens stemning. Så det har helt klart en charme.

Er du selv været på festival som gæst?

Nej, det har jeg egentlig ikke. Det er ikke rigtigt lige mig. Jeg kan godt se, at det giver en hyggelig stemning, men når jeg sidder så meget med musik hver dag, så er det bare mere larm for mig.

(Herefter giver Suspekts bass så meget gas, at en colaflaske ryger ned fra bordet med et brag.)

Hvad er dine forventninger til i aften?

– Jeg prøver ikke at have for mange forventninger, fordi så bliver jeg ikke skuffet. Det er ikke fordi, at jeg bliver ked af det, men jeg har prøvet før at tænke, at det var ærgerligt. Fordi man ved aldrig, og for eksempel så spillede jeg en gang på et marked, hvor de havde lagt programmet så tosset, at jeg spillede for 0 mennesker, hvorimod dagen efter spillede jeg på en festival var timingen var perfekt og der var helt proppet med mennesker.

 Hvad betyder dine fans for dig?

– De betyder selvfølgelig meget for mig, for det er jo dem, der snakker med hinanden og introducerer mig for dem. Og jo flere der snakker, jo flere booker mig, for eksempel til festivaler. Men det er faktisk ikke så vildt med en masse fans på gaden, som man forestiller sig. Det er mere Irina, de render hen til. Men der er selvfølgelig mange, som lige hvisker til hinanden ”Oh My God, det er Irina og Faustix!” Det lægger jeg mere mærke til. Det gør Irina ikke rigtigt. Men det er nok også meget nyt for mig.

Hvad hører du selv af musik, og hvordan inspirerer det dig?

– For mig der handler det om festen, fordi jeg jo selv tidligere har været gæsten på clubben. Jeg vil gerne have, at folk kommer og så bagefter lidt overraskende siger ”Okay, det der move var flabet nok”. Så jeg lytter til alt muligt, og jeg kan godt lide at overraske folk ved for eksempel lige at smække ’Den knaldrøde gummibåd’ på midt i det hele.

Synger du i badet?

– Ja det gør jeg. Måske også lidt for højt. Men det er nok primært boyband-hits, selvom det ikke ellers er det,  jeg hører normalt. Men det er sådan lige til at synge med på, jo. Men nu er jeg jo også far og ser en masse Disney. Så der kan godt lige snige sig et par Disneysange ind også.

Hvad er din guilty pleasure?

– Jamen, jeg er jo seriefreak. Men jeg kommer ude fra landet, så jeg kan godt lide alle de gamle danske film. Jeg er kæmpe Morten Korch-fan, så når Allessia sover til middag en søndag eftermiddag, kan jeg godt finde på at smide sådan en film på. Jeg kan også nemt finde på at gå ind på DR’s arkiv og bingewatche Matador i stedet for noget CSI på Netflix. Fjernsyn er for mit vedkommende ren afkobling, så når jeg ser ’Gurli Gris’ med min datter, så slår jeg bare hjernen fra.

Hvad er din absolutte feel good song? (Spørgsmål stillet af vor læser Ann-Britt Pedersen.)

– Jeg tror, at det er mit eget nummer ”Come Closer”, det er jo meget sommerligt. Men egentlig nok også lidt Kool and the Gang med ”Get Down On It”.

Nu er du jo blevet far. Hvordan inspirerer det dig?

– Det inspirerer mig på den måde, at det giver mig noget mere drive end før i tiden. Dengang var det fedt at komme ud på festivaler og clubs og hænge ud og feste bagefter. Men nu vil man bare gerne hjem bagefter.

Da du var barn, hvad drømte du om at blive som voksen?

– Hold da op, hvor lang tid har vi? Jamen, jeg drømte om at blive alt muligt; politimand, revisor, psykolog og skolelærer. Ej det var nok mest skolelærer. Engelsk, Idræt og Historie var mine forcer.

Hvilket af dine egne numre er du mest stolt af?

– Det er 100% ”Come Closer”. Det var min første guldplade og starten på Faustix.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.