Johnny Deluxe startede festen på Nibe

Tekst Anette Vedfald | Foto Anders Filtenborg Spliid/Nibe Festival

Johnny Deluxe spillede onsdag klokken 14.30 på Nibe Festivalens Blå Scene, og koncerten var godt besøgt af folk i alle aldre, men primært gymnasieelever.

Blå Scene er festivalens næststørste scene, og spiller gerne når en koncert på den Store Scene på Hestepladsen stopper med at spille. Scenen er indendørs i et kæmpe cirkusagtigt telt, og har dermed sin helt egen stemning i forhold til de andre scener.

Johnny Deluxe består af Noam Halby, Jakob Glæsner, Morten Lynggard og Søren Itenov. Sammen udgør de et dansk poprock band, som blev dannet tilbage i 2000 og storhittede med sangen ”Elskovspony” i 2003. De har også haft andre hits som blandt andre; ”Drømmer jeg?”, ”Vi vil ha’ mer’” og ”Så er det sommer”.

Byggede stille op

Forsangeren Noam kom ind med en øl i hånden, klar til at starte en fest, og skålede ud mod publikum. Stemningen blandt publikum var lidt flad i løbet af de første par numre, men så byggede det sig stille og roligt op til en god fest.

Johnny Deluxe præsenterede også et nyt nummer, ”Systembolagen”, under koncerten. Jeg syntes faktisk at det lød helt udmærket taget i betragtning af, at det var første gang, at jeg hørte det.

Da nummeret ”Så er det sommer” blev spillet var publikum helt med, og da det var en småvarm dag på festivalen, begyndte selv Noam at svede lidt og smed derfor læderjakken – til stor begejstring for alle de kvindelige fans. Da bandet spillede en coverversion af Kim Larsens nummer ”Joanna”, sang alle folk med, og stemningen steg endnu mere.

Christian Brøns var også med på scenen og spillede et par af sine egne numre, og selvom det var fint nok, så virkede det dog lidt fladt – i al fald for mit vedkommende.

Men da ”Elskovspony” blev spillet, gik publikum amok og gav den gas. Den havde de ventet på, og det havde jeg også.

Alt i alt var lyden god og koncerten var udmærket.

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.