Dagbog fra Nibe Festival – Dag 3 (fredag)

Tekst & Foto Anette Vedfald

Vores nye musikskribent er på Nibe Festival. Her kan du læse hendes dagbog fra tredje dag på festivalen.

Dagen startede for mit vedkommende alt alt alt for tidligt, og efter kun tre timers søvn følte jeg mig ganske enkelt træt med træt på. Jeg fandt en lille snapvideo, som jeg havde lavet til mig selv om natten, hvor jeg fortalte morgendagens trætte Anette, at nattens kåde Anette havde haft en fed fest, og derfor syntes, at det var det hele værd at være så træt senere. Det var jeg imidlertid måske ikke lige så enig i dagen derpå, men med masser af cola og en positiv indstilling (og dét er der meget af på lager), så kan man klare meget – selv en smule tømmermænd.

Dagens vejr bød hovedsageligt på tørvejr og lejlighedsvise byger. Festivalen summede alt i alt af en glad og afslappet stemning, og et af de mere bizarre, men også fantastiske oplevelser, var da Festivalsformanden, Thomas Larsen, tog et mudderbad midt på junglestien. Det var han nødsaget til eftersom han dagen forinden havde stået og lovet hele pressen, at han ville tage et mudderbad, hvis festivalen endte med at springe sin forventede omsætning – hvilket skete! Så mudderbad til Hr. Larsen og god underholdning for alle os andre.

Dagens festivals scener bød blandt andre på; L.O.C., Infernal, Rae Sremmurd og Carpark North, hvor du kan læse en anmeldelse af sidstnævnte her på APPETIZE senere.

Sidst på aftenen måtte jeg desværre sande, at mine fancy gaffatapede gummistøvler ikke kunne mere. Deres næste tur var direkte i skraldespanden. Så måtte jeg finde på et alternativ, og opdagede til min store glæde, at man rent faktisk kunne købe gummistøvler på selve Festivalen. Hvor sejt er det ikke lige! Så jeg endte med at købe nogle nye gummistøvler i en souvenirbiks, der også solgte T-shirts osv. De var ganske vist ikke lige så fancy som de gamle, men de var praktiske, og det var en helt ny skøn oplevelse at have dem på.

Ikke sjovt som ikke-ryger

Hvis jeg skal nævne et minus ved at være på festival, så er det rygning. Som ikke-ryger er jeg næsten lykkeligt forskånet for rygning til daglig. Men på festival er det jo ude i det fri, og her bliver man desværre indlagt til at være passiv ryger i en lille uges tid, når man står side om side til koncerterne eller sidder og spiser ved bænkene udenfor. Men omvendt er der, på den positive side, en masse at opleve. Jeg synes for eksempel, det kan være ganske underholdende at observere, hvilken påklædning folk vælger at have på. De fleste har selvfølgelig haft gummistøvler og regnjakker eller slag på, men så findes der også dem, som bare nægter at give slip på drømmen om en hed sommer. De kommer i shorts og badesandaler, og vælger altså at ville kæmpe sig igennem mudderet i deres H2O-tøfler, selvom varmegraderne ikke just har været på den gode side af 20 grader. Men sådan er festival – fri leg til ens fantasi og temperament.

Selve sikkerheden på Festivalen synes også at være i top, og jeg ville 100% mere turde at slippe min teenagedatter eller -søn løs til en Nibe Festival end til karneval i Aalborg. Selvfølgelig sker der uheld, men idioti kan man jo ikke holde for, så hvis man ellers har fået lidt sund fornuft ind mellem ørerne hjemmefra, så er der vagter, der klarer resten.

Da jeg vågnede om morgenen – med hovedpine og kvalme – lovede jeg i øvrigt mig selv, at jeg i hvert fald ikke skulle have noget alkohol i løbet af dagen, ja måske endda ikke resten af festivalen. Men hvad er en festival uden lidt at drikke? Nej nemlig, så derfor blev det da også til lidt champagne og øl hen ad vejen… tja så meget for de lærepenge…

 

About Anette Vedfald 107 Articles
Anette er musikskribent for appetize.dk og laver både spændende interviews og anmeldelser. Derudover er vi så heldige, at hun også har sin egen appetize-blog. Den kan du læse her.