Inspiration til din sommerferie

Reklame

Reklame

En tur i det ukendte København

København er Danmarks ubestridte og mest kendte by. Den er de seneste år gået hen og blevet en rigtig populær destination fra folk fra hele landet, og endda på et globalt plan er interessen stigende.

Denne udvikling har selvfølgelig haft forskellige konsekvenser. Først og fremmest har det betydet et stigende fokus på turisme, der i mange tilfælde har været godt for byen. Det har dog også medført, at såkaldte turistfælder spirer rundt omkring i byen. Den lille havfrue og strøget generelt er gode eksempler på disse.

I modsætning til andre storbyer er det ikke enkelte monumenter, der er Københavns styrke. Københavns styrke ligger derimod i områder, der med rigtig god stemning, og fine små cafeer og butikker, skiller sig ud fra, hvad folk ellers er vant til. Det følgende er en guide over disse områder, og hvordan din tilgang bør være til dem.

Oplev København på cykel

København er kendt for at være en af verdens førende cykelbyer. Og det er da også helt klart den bedste måde at opleve byen på. Det er bestemt ikke svært eller dyrt at låne en cykel i den gældende periode. Alternativt, men med en masse fordele, kan du leje eller købe en elcykel, så du ikke behøver at okse og mase rundt i byen.

På en elcykel kan du på bare et par dage virkelig få et godt overblik over byen, og få en fornemmelse over de forskellige dejlige områder. På grund af det er så populært at cykle i København, er der rigtig gode cykelfaciliteter rundt omkring byen. Dette hjælper helt klart dig, der ikke er så erfaren i trafikken. Skulle uheldet være ude, og du kom ud for et trafikuheld, er det muligt af få erstatning ved trafikuheld. Hertil skal du kontakte en advokat til at bistå dig med juridiske.

Oplev Nørrebro

Nørrebro er Københavns multikulturelle mekka. For nogle har Nørrebro et lidt blakket ry, men det er en kæmpe misforståelse. Nørrebro er spækket med fede områder, cafeer og butikker. Specielt i områderne omkring Sankt Hans Torv, Blågårdsgade og Stefansgade, er der virkelig hyggeligt.

Når du kommer til disse områder vil du straks mærke den åbne og imødekommende stemning. Hvis det er godt vejr, vil der sidde mennesker på hvert gadehjørne og ved hver café med en kaffe eller en øl i hånden – sludrende og grinende.

Nørrebro er også nummer et fastfood sted i hele Danmark. Der findes ikke det område, hvor du har bedre mulighed for at få en fantastisk shawarma. I stedet for at spise på en dyr restaurant er et godt råd at skrive ’takeaway København’ på hungry.dk og få din yndlings fastfood leveret til et af de ovenstående områder, hvor du kan nyde maden udenfor i god stemning.

Oplev Vesterbro

Vesterbro er den anden ud af tre broer i København. Vesterbro har været populært i lidt længere tid end Nørrebro, og huslejen og maden ligger derfor i den lidt dyrere ende. Men det ændrer ikke på, at område bestemt er et besøg værd.

Især området omkring Sønder Boulevard er fantastisk. Gaden bevæger sig i en lige linje fra Hovedbanegården til Dybbølsbro og er efter københavnske standarder rigtig lang. I midten af gaden er der en lang grøn plæne, hvor folk, hvis vejret er godt, hænger udenfor med spil, grill og en masse godt humør.

I starten af gaden finder du kødbyen. Kødbyen er i løbet af dagen og specielt i weekenden et sandt virvar af restauranter, madboder og barer. Her kan du finde noget til enhver smag. Om aftenen forvandler stedet sig til Københavns måske bedste festområde, der med mange længder slår de mere kendte områder omkring Gothersgade og Studiestræde.