Husk selvforkælelsen i den travle juletid

Tekst og Collage PERNILLE AUGUSTINUSSEN

I denne travle juletid, mener jeg at det er yderst godt givet ud at forkæle sig selv lidt. Forkælelse i form af at tage tid til sig selv. Hvad man er til, og hvad man har brug for, er meget forskelligt fra person til person. Træning, en tur i bio, spa dag med veninde eller mand…. Men det kan også være helt ned til de små pusterum i hjemmet. At læse en bog, sætte sig ned og drikke en kop te/kaffe, yoga/meditation på stuegulvet, badeværelses rutiner….

Som mor til tre er der ikke mange pusterum i december måned. Når den ene ikke har etjule arrangement, så har den anden eller så skal der lige presses tre fødselsdage ind oveni. Arrangementerne i sig selv er meget, men man vil jo også gerne alle jule tingene som at dekorere, bage, krea hygge, se julefilm…. Jeg har sagt det før, men jeg synes virkelig man skulle indføre en ekstra ugedag i december måned 🙂

En af mine faste rutiner er hudpleje. Tre gange om ugen sørger jeg for at gå på badeværelset når alle børn er puttet og give mig tid til enten en maske, peeling eller bare masser af fugt. Noget der især er behov for på denne årstid. Det er nu blevet så meget en vane, at jeg panikker lidt, når jeg ikke når det.

Hudpleje produkterne er fra ecooking, som er et mærke jeg er blevet glad for det sidste halve års tid. Økologiske og naturlige ingredienser. Tøj og sokker fra MoshiMoshiMind.

Jeg elsker at læse! Jeg elsker den ro en bog giver mig og det at forsvinde ind i et andet univers.

Tip: I stedet for at gå i seng og ligge og kigge på din telefon som det sidste inden du ligger dig til at sove, så læs i en bog i stedet. Man sover bedre!

Det variere meget hvad genre jeg læser, men jeg blev i år introduceret til Mhairi McFarlane og har slugt dem råt i perioder hvor jeg har skulle bruge let læselige bøger. Søde, tøse historier. Og så er kloge Hella Joof altid en fornøjelse at læse. Kender man mig, så ved man at min kaffe er vigtig 🙂

Mine piger elsker når vi sætter os og laver noget kreativt sammen, noget jeg er alt for dårlig til at tage mig tid til. Det kan bare være papir og en blyant, en malebog eller også går vi i kælderen hvor vi har samlet en masse tingel tangel som de elsker at sidde og få nyt liv i.

Vi er vilde med produkter fra OMY. De laver store plakater som kan være større projekter for børnene eller et projekt for hele familien. En pakke med dækkeservietter (eller hvad man nu vil bruge dem til) fra nogle af verdens store byer. De er geniale og hele familien nyder at farvelægge dem. Gode tuscher er et must og disse Promarkers er mine favoritter.

Selvom jeg måske egentlig ikke har tid til det, hvis jeg skal være helt fornuftig, så har jeg prioriteret en biotur med en veninde inden juleferien rammer. Ét er at jeg virkelig gerne vil se filmen, men jeg kunne også mærke at jeg havde brug for lige at komme ud af julestres boblen. Jeg glæder mig til at se filmen, og har hørt at man risikerer at være forelsket både i den mandlige og kvindelig hovedroller efterfølgende. Coming up: ”A star is born”.

Jeg håber at I alle får en dejlig jul og husker at prioritere det der er vigtigt for netop Jer. Måske dette kan være til inspiration til de sidste julegaver 🙂