Højtflyvende oplevelser til Blokhus Fly-in 2018

Blokhus Fly-in

Pressemeddelelse

Søndag d. 26. august fyldes luften over Blokhus med alt fra propelfly, gyrokoptere, veteranfly og hjemmebyggede fly. Der er underholdning for hele familien, når Blokhus Fly-in 2018 afvikles på Blokhus Strand.

Erhvervsforeningen Destination Blokhus kan i samarbejde med VisitJammerbugten byde gæster fra nær og fjern velkommen til Blokhus Fly-in, som søndag d. 26. august afvikles for tredje gang. Blokhus Strand bliver omdrejningspunkt for arrangementet, hvor 20 vidt forskellige fly lander helt tæt på vandkanten.

Blokhus Fly-in får international besøg

Blokhus Fly-in er mere populært end nogensinde! Piloter fra hele Danmark nærmest tigger om at få lov til at lande på stranden i Blokhus, og i år har arbejdsgruppen bag Fly-in tilmed fået henvendelser fra tyske piloter. De eftertragtede pladser har derfor også været afsat længe, af piloter som har masser af erfaring i luften. Blokhus får besøg af intet mindre end 20 piloter, som alle er meget begejstrede over at have fået muligheden for at deltage. Arbejdsgruppen bag Blokhus Fly-in er imponerede over den store opbakning, de oplever: ”Det er overvældende, så mange henvendelser vi har fået i år – og stadig får! Vi oplever, at piloter og flyentusiaster deler vores arrangement mellem hinanden i forskellige Facebookgrupper, og det har skabt en vild hype omkring Blokhus Fly-in. Piloter fra alle dele af Danmark og fra udlandet kontakter os for at få lov at lande på stranden. Normalt er det en handling, som kræver særlige tilladelser at få lov til at udføre, og derfor er det ekstra spændende at være blandt de udvalgte piloter,” udtaler Jannie Ratke, som er eventansvarlig for Blokhus Fly-in 2018.

Mærk suset

Blokhus Fly-in 2018 indledes, når ti faldskærmsudspringere fra Nordjysk Faldskærmsklub i 4 kilometers højde springer ud for at give publikum et fantastisk show i luften og med stor præcision lande på stranden. På turen ned udfører springerne blandt andet disciplinerne formation og præcision med en nedfart på 200 km/t. Som noget nyt i år, vil springerne også udføre en spektakulær disciplin kaldet CRW, hvor tre springere sætter deres skærme sammen i luften og svæver rundt i denne særlige opstilling.

Ombord på Nordjysk Faldskærmklubs fly er også vinderen af Blokhus Fly-in 2018’s store konkurrence om et tandemspring. Indtil den 17. august er det muligt at deltage i konkurrencen på ’blokhus.dk’s Facebookside, hvis man drømmer om at mærket vinden i håret fra 400 kilometers højde.

Udstillinger på stranden

I tidsrummet mellem 11.00 og 16.30 vil stranden være fyldt af stadeholdere, som har medbragt alt mellem himmel og jord, der har en relation til luften. Der vil blandt andet være besøg fra Forsvarets Air Transport Wing Aalborg, hvor der er mulighed for at få et indblik i forskellige effekter fra hverdagen i Air Transport Wing Aalborg.

Når piloterne har landet deres fly på landingsbanen, er der Meet & Greet, hvor publikum kan komme helt tæt på flyene og få en snak med piloterne. Omkring kl. 15.45 gør piloterne sig klar til takeoff, hvor de én efter én atter vil sætte kursen mod de højere luftlag og sige farvel og tak for denne gang.

Fly-in

Praktisk information

Blokhus Fly-in 2018 er et lukket arrangement, hvilket betyder, at det ikke er muligt at deltage som pilot, med mindre det er aftalt med arrangørerne. Arrangørerne bag Blokhus Fly-in 2018 forventer et tilløbsstykke uden lige, så der vil uden tvivl komme mange mennesker til byen – og dermed også mange biler. Billister har mulighed for at benytte sig af nedkørslen ved Saltum for at lette trafikken, men nedkørslen ved Rødhus Strand er spærret af for al gennemkørsel. Tilskuere bør komme i god tid og have en god portion tålmodighed med i baglommen.

Arbejdsgruppen håber på godt faldskærms- og flyvejr, men er nødt til at tage forbehold for vindforholdene. Sikkerheden er altoverskyggende, så hvis vejret ikke arter sig, kan enkelte aktiviteter aflyses.

Program:

12.00: Faldskærmsudspring

13.00: Fly lander på stranden

14.00: Velkomsttale

14.30: Meet & Greet – se flyene tæt på og tal med piloterne

15.45: Publikum forlader landingsområdet

16.00: Takeoff

16.30: Tak for i år