Guide til mere selvtillid og personlig velvære

Reklame

Annonce – Du kan måske genkende dette fra dig selv, når du ikke føler dig bekvem i et rum og derfor lader dig selv forsvinde væk i baggrunden. Dette er der som sådan ikke noget galt i, og nogle mennesker er også bare den ’stille type’. Problemet opstår, når selvtilliden dikterer om hvorvidt du tør gøre noget, når du egentlig har lyst. Vi har derfor samlet denne guide til mere selvtillid og personlig velvære.

Tro på dig selv

Det er vigtigt at forstå, at din selvtillid stammer fra dine erfaringer og din personlige mening om dig selv. Lavt selvtillid kan medføre, at du ikke tør råbe op, når du egentlig har lyst eller gribe en mulighed, når den præsenterer sig selv.

Selvtillid handler om din tro på egne evner. Når en udfordring præsenter sig selv, tænker du så ”Yes, det her klarer jeg!” eller tænker du ”Åh nej! Det her kan jeg ikke”.

Tænk positivt om andre og få det bedre med dig selv

Lavt selvtillid kommer i høj grad af, at vi konstant sammenligner os selv med andre. Dette er også kun blevet mere udbredt i forbindelse med de sociale medier. Vi er i denne tid blevet for gode til at dømme andre. Dette kan være på det tøj de går i, det de siger eller hvad de lægger op på Instagram.

Det kan være alt for let at dømme andre. Dette vil dog kunne sende dig ned i en negativ spiral. Du skal ikke sammenligne dig selv med andre, men derimod hvem du var i går. Hvis du sætter dit fokus på at forbedre din egen tilværelse, i stedet for hvad andre gør, så vil du opleve en øget følelse af personlig velvære.

Hvis du mangler nogle gode ideer, så kan du med fordel give BoMagasinet et kig, der dagligt poster spændende artikler og inspirerende indhold til hjemmet.

3 lette selvtillidsøvelser

  1. Niv dig selv i skulderen når du tænker negativt om dig selv og andre
  2. Klap dig selv på skulderen når du gør noget godt
  3. Tal med andre om dine følelser

Det er ikke det ydre der tæller, men din mening om dig selv.

Selvtillid og selvværd hænger ofte sammen, dog ikke altid. Dit selvværd handler i højt grad om din mening om dig selv som person, og ikke nødvendigvis så meget om dine evner. Denne faktor er derfor meget essentiel i forbindelse med din daglige psyke.

Har du lavt selvværd, så bruger du måske sætninger som: ”Undskyld jeg spørger, og det er sikkert et dumt spørgsmål, men…”. Folk med lavt selvværd tvivler ofte på deres egen mening og er bange for at ytre sig i frygt om at andre folk er uenige.

Det er vigtigt at tage fat i en selv og analysere, hvor disse negative tanker kommer fra, når du vil forbedre både din selvværd og selvtillid. Føler du dig eksempelvis dårlig tilpas over den næse, som du har fået fra naturens side, og er dette noget du har kæmpet med længe, så kan dette meget vel være en faktor, der påvirker dig negativt.

Rhino klinikken er nogle af de største specialister i næseoperationer, og de ville uden tvivl kunne give dig de resultater, du efterspørger. Det er dog vigtigt ikke at ændre på sig selv, ud fra et synspunkt om hvad andre ville tænke. En ting som en næseoperation er noget, der skal foregå på dine præmisser, og skal gøres, hvis det vil give dig mere kærlighed til dig selv.

Derfor skal du forkæle dig selv

Vores hjerner er komplekse og til tider lumsk skruet sammen. Vi kender det alle, når vi holder fri, så kører vores hjerner på autopilot, og til tider kan negative tanker begynde at komme frem af sig selv. Disse tanker kan være fyldt med ærgrelser, bekymringer og selvkritik. Dette er ikke altid negativt, men det kan påvirke din selvtillid, hvis du ikke skaber kontrol over disse tanker.

Selvforkælelse er en god metode til at fjerne de negative tanker og fremprovokere de positive. En forlænget weekend på Marienlyst strandhotel, der både byder på spa, massage, aktive aktiviteter og god mad er et perfekt eksempel på selvforkælelse med fokus på personlig velvære.

Det at komme væk fra det daglige sceneri kan hjælpe med at sætte ting i perspektiv. Når du først forstår, at din selvværd og din selvtillid er dikteret af dig selv, så er du på rette vej til en sundere sind med mere velvære.