Gør dit hus sommerklar

Reklame

Sponsoreret indhold

Sommerferien står for døren, og for mange er det netop det bedste tidspunkt at ordne praktiske gøremål og få klaret nogle af de ting, der har hængt over hovedet i lang tid. Særligt husejere kan nikke genkendende til dette. Denne guide giver dig et par gode tips til at hjælpe dig med at gøre huset sommerklar.

Start med det store arbejde

Hvis du har mange projekter, kan det være en god idé at lave en liste. Skriv løbende ned, hvad du kan komme i tanke om, der skal gøres. Markér derefter ud fra hvert punkt, hvor stor arbejdsbyrden er for den enkelte opgave. Du kan fx markere det med tallene fra 1 til 3, hvor 1 er meget nem og 3 er mere arbejdskrævende. På den måde danner du dig bedre et overblik over, hvad der skal ordnes, og hvor tidskrævende det er.

Et projekt såsom at tørre køkkenoverfladen af kan betragtes som en nem opgave, hvorimod et projekt såsom nyt badeværelse er meget tid- og arbejdskrævende. Det kræver desuden, at man er ude i god tid. Står du rent faktisk i den situation, at du skal have lavet nyt badeværelse, kan du finde et hav af VVS-firmaer rundt i hele landet klar til at hjælpe, fx Thomsen og Fals A/S, som er VVS’ere i Aalborg.

For at opsummere så er det en god idé at starte med det tunge arbejde, for så snart du har det overstået, kan du nemmere fokusere på de lettere opgaver bagefter. Alternativt kan du også gøre det omvendt, hvor du starter med de lette opgaver, hvis det passer dig bedre. Hvis du rydder fx 10 af de små opgaver fra din liste, så føles det som om, at du får flere ting fra hånden hurtigt. Vælg den arbejdsform, der passer dig bedst.

Er det tid til at ændre på indretningen?

Lige såvel som vinterstøvlerne bliver skiftet ud med sandaler omkring sommertid, kan dit hus også trænge til lidt forandring. Det kan give et frisk pust i din hverdag, hvis du skifter nogle af de gamle nipsting ud eller måske rokerer lidt rundt på nogle af møblerne. Der er masser af inspiration at hente i diverse bolig- og indretningsblade, der ofte har artikler om netop dette emne, så tøv endelig ikke med at skabe lidt forandring.

Det kan også være, at du ikke har lyst til at flytte rundt på tingene i dit hjem, men overvej stadig, om der alligevel ikke er nogle ting, der er en god idé at finde frem i dit hjem, fx insektnet til terrassedøren eller hængekøjen til haven. Dette er både en simpel og praktisk måde at gøre dit hjem sommerklar på.