Ny møbelserie: SACKit gør det igen

Pressemeddelelse

SACKit lancerer en ny, eksklusiv møbelserie kaldet SACKit Nordic, hvor designprocessen har været så kompromisløs, at det næsten var umuligt at få møblerne produceret.

Normalt designes møbler efter, hvad der er muligt at producere. Bare ikke hos SACKit. Her er den nye møbelserie SACKit Nordic udelukkende skabt efter ønskerne til designet, hvorefter en lang række fabrikker og produktionsmetoder er blevet afprøvet. En proces der tog tre år, og som næsten fik SACKit til at opgive projektet.

Serien indeholder SACKit Nordic Lounge chair, SACKit Nordic Barstool samt de tre borde SACKit Nordic Sofa Table, Side Table og Bar Table. Især loungestolen har været yderst vanskelig at producere ud fra kravene til detaljegrad og kvalitet.

Det har virkelig været et mareridt at få alle de ting til at gå op. Især loungestolen var lige ved at slå mig ihjel. Det er en treårig baby, der gav en meget hård fødsel. Vi har været fuldstændig kompromisløse i forhold til vores design, men det lykkedes, og nu kan vi lancere en møbelserie, der er virkelig godt håndværk og i spitzenklasse, fortæller CEO Kristoffer Glerup fra SACKit.

I stedet for at blive produceret på én møbelfabrik, bliver Nordic-serien fremstillet hos en række forskellige dybt specialiserede producenter.

Trædelene bliver lavet ét sted, syningerne etandet og polstringen et tredje. For eksempel har vi hos en møbelpolstrer på Fyn, der er specialiseret i at lave indtræk til biler, fundet nok den eneste maskine i Europa, som kan lave SACKit’s karakteristisk krydsting i læder, forklarer Kristoffer Glerup.

Ned til mindste detalje

Med Nordic-serien, der hylder den danske designtradition, går SACKit for alvor ind på markedet for eksklusive kvalitetsmøbler. De senere år har SACKit haft stor succes med en række funktionelle livsstilsprodukter, og i møbelserien har SACKit’s storsællert loungesækkestolen RETROit lagt grund til formsproget i især loungestolen. På samme måde er de karakteristiske syninger fra RETROit ført med over på visse modeller af både loungestolen og barstolen.

I Nordic-serien er de genkendelige former fra RETROit blevet genfortolket og omsat til et let og nærmest skulpturelt udtryk, fortæller CEO Kristoffer Glerup fra SACKit.

SACKit har skabt møbelserien i samarbejde med designerne Steffensen & Würtz i en proces, der har været ret anderledes end den, designerne ellers oplever med møbelproducenter.

Det her projekt er fuldstændigt kompromisløst, men vi er utroligt stolte af kvaliteten og bearbejdningen. Det er en helt vildt god detaljeringsgrad, der har kunne lade sig gøre, forklarer designer Pia Würtz Mogensen.

For at sikre en lang levetid er møbelserien skabt i eksklusive kvalitetsmaterialer som massivt egetræ og bøg samt tekstil fra danske Kvadrat og skind fra Sørensen Læder.

Form forenet med funktion

En meget vigtig del af filosofien bag SACKit’s produkter er, at de både skal være funktionelle og kunne fungere som stemningsskabende elementer. Både når de står alene og som del af en større helhed. I Nordic-serien kommer det til udtryk ved, at møblerne er meget velegnede til loungemiljøer. Både i private hjem og hos virksomheder hvor de mange kombinationsmuligheder i stof, læder og træ giver mulighed for at ramme næsten enhver smag og stil.

Møblerne er dynamiske og ændrer udtryk, når du ser dem fra forskellige vinkler. Derfor kan du lave miljøer, hvor møblerne giver et spændende flow til rummet. De er præsentable og fungerer også rigtig godt, når der ikke sidder mennesker i dem, forklarer designer Thomas Steffensen.

SACKit Nordic serien lanceres i udvalgte møbelhuse i Danmark og det øvrige Europa samt på www.sackit.dk.

Fakta om SACKit

  • Stiftet i 2012 af Kristoffer Glerup
  • Hovedsæde i Aalborg med stort showroom
  • Cirka 15 medarbejdere
  • Produkterne forhandles i 21 lande
  • Fik sit gennembrud med RETROit sækkestolen
  • 54 forskellige produkter i et utal af farvevarianter
  • Modtog i 2017 Børsens Gazelle-pris