Frisk luft væk fra skærmen øger arbejdsglæden

PRESSEMEDDELELSE: essencius

Tag en kollega under armen og ryk kontoropgaverne ud i det danske sommervejr, når dagene føles lange, ensomme og lidt ineffektive. Sådan lyder rådet fra Regitze Siggaard, der er ekspert i arbejdsmiljø og trivsel. Knap 8 ud af 10 ønsker at komme ud og bruge naturen mere i løbet af arbejdsdagen, og netop frisk luft er en gratis billet til at øge fokus, effektivitet og kreativ tænkning, når energiniveauet daler.

Sommerferien har endnu en gang ramt Danmark, og er man fortsat fastlåst til kontorstolen, kan det nemt føles demotiverende at møde ind på et halvtomt kontor. Langt de fleste har nemlig lagt arbejdet på hylden for en stund til fordel for afslapning og genopladning andre steder.

I gennemsnit er vi indendørs i 80-90% af døgnets timer, hvorfor arbejdsmiljøet er afgørende for vores trivsel og produktivitet på kontoret – særligt når de stille sommermåneder rammer de danske arbejdspladser. Derfor kan man med fordel flytte nogle af sine opgaver udenfor, hvis arbejdsdagene føles lange. Det kunne for eksempel være planlægningsopgaver eller statusmøder med de kolleger, som heller ikke har ferie. At være i naturen har nemlig en positiv indvirkning på vores mentale og fysiske velbefindende, da det styrker vores effektivitet, evne til at fokusere og kreative tænkning.

“De stille sommermåneder på kontoret er en fantastisk mulighed for at bryde med rutinerne og finde inspiration i naturen. Ved at flytte vores arbejde udenfor kan vi skabe en forfriskende forandring i vores arbejdsliv og genvinde noget af den energi, vi ellers normalt søger, når vi tager på ferie. Og så kan den friske luft være med til at øge arbejdsglæden, når feriestemningen kalder,” fortæller Regitze Siggaard, der er ekspert i arbejdsmiljø og trivsel.

8 ud af 10 ønsker mere natur i løbet af arbejdsdagen

Det kan virke let at rykke arbejdet ud i det fri, men med et stillesiddende job kan det være en udfordring at bryde med gamle vaner. Og det er til trods for, at 8 ud af 10 ønsker mere tid i naturen i løbet af arbejdsdagen.Man kan derfor med fordel bruge sommerens stille arbejdsdage som prøverum for nye vaner og arbejde på at øge sit indhold af “vitamin N” (N = Natur), mens ens kolleger suger D-vitamin til sig under sydens sol.

Her er fem nemme tips til at give kontoret luft under vingerne:

  • Book de opgaver ind i din kalender, du ønsker at rykke udenfor, f.eks. en læseopgave – så bliver det lettere at få gjort.
  • Find en kort rute og tag din telefonsamtale med ud – så får du på kort tid både en god samtale og skridt på motionskontoen.
  • Flyt dine pauser udenfor. Blot to minutter er nok til at mærke mental genopladning og de positive effekter af frisk luft.
  • Tag frokosten med ud. Spørg nogle af dine kolleger, som også er på kontoret, om de vil med ud at sidde.
  • Tal med din nærmeste leder om, at du ønsker at prøve at arbejde mere udenfor. Del dine oplevelser, når I begge er tilbage på kontoret.