Foto for alle

tekst AnneSopHIe elKJær-gregerSen | foto JeS ASMuSSen | advertorial

Hvis du er som mange andre danskere, tager du sikkert feriebilleder med din telefon frem for at købe et kvalitetskamera hos en fotohandler. Selvom man skulle tro, at denne udvikling skræmmer fotohandlerne, er det ikke tilfældet for Jes Asmussen. Faktisk glæder han sig over, at flere kaster sig over fotografi som en hobby

Jes Asmussen, som er indehaver af Click Foto på Boulevarden, er begejstret over, at flere og flere deler hans interesse for flotte fotografier. ”Vi oplever, at fordi flere tager billeder med telefoner og tablets, ja så er der også flere, der bliver bidt af det og gerne vil tage bedre billeder. Det er især spejlreflekskameraer, hvor man kan få de gode objektiver til, som de er interesserede i,” fortæller Jes Asmussen, der er glad for at se hobbyfotograferne udvikle sig. ”Jeg vil gerne være med til at plante nogle små frø og se dem gro og blive bedre fotografer.”

Han deler gerne ud af sine erfaringer som fotograf, når han afholder fotokurser. ”Når du køber et kamera, giver vi dig et fotokursus med i prisen. Vi samler et lille hold, og hjælper dem med at lære kameraet og det grundlæggende at kende.” Kurserne er ikke kun for dem, der har det dyre udstyr. ”Har du et lille kompaktkamera, er du også velkommen, for det er jo ikke udstyret, der afgør, om folk kan blive glade for at fotografere,” fortæller Jes Asmussen.

Fotofællesskaber

I Aalborg er der mange ivrige hobbyfotografer, som blandt andet bruger de sociale medier for at vise deres billeder frem, fortæller Jes, der har lavet to nye grupper på Facebook: Vild med Canon og Vild med Nikon. For ham er det vigtigt at skabe fællesskaber, hvor der er plads til at være fotonørd og dele erfaringer med hinanden, både online og i virkeligheden.

”Vi planlægger en byvandring en formiddag, hvor vi tager nogle forskellige objektiver med. Så kan man prøve det lidt af, få noget hjælp og møde andre fotointeresserede. Vi opfordrer også fotograferne til at dele deres billeder i facebookgrupperne og fortælle om idéerne bag. Det at fotografere er jo en meget selvstændig hobby. Derfor synes jeg, at det er rigtig fint, at man kan kommentere hinandens billeder og udveksle idéer,” fortæller Jes, der er glad for, at folk engagerer sig i grupperne.

Kun den bedste kvalitet

Selv hvis man foretrækker at tage billeder med sin telefon, er der stadig mange muligheder – og hjælp at hente i Click. ”Du kan bestille print online eller direkte fra din telefon med vores Click app. Du kan også bare tage telefonen med herind. Vi giver en kop kaffe, mens du udvælger billeder fra din telefon eller tablet og så får du billederne med i hånden, når du går” forklarer Jes.

Siden butikken åbnede for elleve år siden, har Jes Asmussen haft som mål at gøre det nemt og enkelt for kunderne at få billeder i høj kvalitet. Derfor tager det kun en time at få fremkaldt sine billeder, for som han siger: ” Vi er vant til, at det går hurtigt at tage billeder, hvorfor skulle man så vente på at få dem printet ud?”

Det er ikke kun for kundernes skyld, at Jes og de ansatte gør det enkelt at lave flotte billeder; faglig stolthed spiller også en stor rolle. ”Vi har ikke differentieret prisen på billederne efter kvalitet – vi har én kvalitet. Hvorfor stå og lave noget, som vi ved, kunne gøres bedre?” spørger han. Hos Click Foto kan man få fotografier i alle størrelser; fra 10×15 cm til albummet, XXL print op til 100×300 cm til væggen derhjemme, og ikke mindst i det meget populære Polaroid design. Uanset hvad du vælger, kan du regne med den gode kvalitet. ”Vi har valgt, at det er det bedste billede, du får. Det skal være enkelt og det skal være god kvalitet. Jeg ville have det skidt med at udlevere noget, som jeg vidste, ville kunne laves bedre.”