Fordybelse i efteråret

AnnonceI FOKUS Folkeoplysning spiller de på alle tangenter og inviterer til en række arrangementer i efteråret, som taler til alle sanser og giver mulighed for fordybelse uanset interesse

FOKUShusets nye eventsal, der med 500 kvadratmeter har god plads, danner rammen om mange af efterårets arrangementer hos FOKUS Folkeoplysning. Den hyggelige sal, hvor der er plads til 200 siddende og dobbelt så mange stående, inviterer indenfor til efterårshygge og fordybelse. På de næste sider dykker vi ned i fire af de spændende arrangementer, der foregår i salen, og som alle sætter vores fem sanser i spil. Hør også fra tovholderne bag de forskellige events, der fortæller, hvad de selv glæder sig mest til.

Til Hundens dag den 6. oktober er det lugtesansen, der bliver taget i brug, når salen fyldes af søde hundesnuder. Til Aalborg Spiser Sam- men den 6. november får man vækket smagssansen. Til Fiberfryd – Aalborgs nye festival for håndarbejde og design, der foregår den 3. november, får man aktiveret både høre- og følesansen, når dagen begynder med fællesang og fælles kreativ workshop. Den 29. november kommer direktøren fra Skagens Kunstmuseer på besøg og fuldender sanse-rundturen med synssansen og et blik på den aktuelle udstilling af værker, som museet snart siger farvel til.

En dag i snudernes tegn

Hundens dag
Lørdag d. 6. oktober kl. 10 – 15

Hvem er altid glad, når du kommer hjem? Hvem elsker dig ubetinget? Hvem har store USKYLDIGE øjne, når tallerkenen på stuebordet er tømt? Hvem vil hente dine sure sokker og løbe solen sort efter en fugl?

I FOKUS fejrer de menneskets bedste ven og alle de gode grin, samtaler og nye bekendtskaber, som vores firbenede ven skaber for os. Derfor inviteres du til en dejlig og lærerig dag i hundens tegn.

Mød den anerkendte hundeadfærdsterapeut Irene Jarnved, og hør om det gode samarbejde mellem hund og ejer, snus rundt blandt stande med alt fra wellness og udstyr til foder og forsikringer –  og hvis din hund er for fræk til at deltage i dagen, kan du trøste den med en gratis doggybag og fornyet viden om dens adfærd og træning, når du kommer hjem.

Mød Julie Keldorff – Medarrangør af Hundens dag og kommunikations- og udviklingskonsulent hos FOKUS:

Hvad er highlights?

– Hundens dag er én lang og skøn temadag fyldt med fede aktiviteter for hundenør- der og hunde; lige fra de gode snakke ved standene om tænder, pels, svømning og aktivitetslegetøj til workshops, der mat- cher hundens udvikling fra hvalp til vok- sen. Selvom man ikke har hund med, er der masser af opvisninger og øvelser, man kan lære og afprøve med sin hund derhjemme.

Hvordan fik I idéen?

– Jeg er selv nybagt hundeejer, hvis man kan sige sådan. Det er lidt som at få et barn, tror jeg. Jeg har næsten ikke talt om andet på kontoret, og så finder man jo ud af, at de

andre kolleger også elsker deres hunde. For eksempel min gode kollega Heidi. Det var dér, vi fik ideen til Hundens dag. Vi ville ger- ne skabe en dag, hvor alt var samlet; hvor man kan dele både viden og gode grin og få nye hundevenner og luftemakkere.

Hvad glæder du dig mest til?

– Nu hvor jeg har en fræk unghund, glæder jeg mig særligt til Irene Jarnveds foredrag. Det handler om selvkontrol for hunde, og hvordan vi træner den. Det giver ikke me- ning af bænke 50 hunde og 100 hunde- ejere, som der er plads til. Så det bliver et stående foredrag for hunde og deres ejere, hvor Irene giver os øvelser undervejs.

TILMELDING PÅ HOLD NR. 47900
www.fokus-folkeoplysning.dk
Tlf. 99 30 10 00.
Billetpris 100 kr. per person /
Obs! Alle pladser inkl. hund er revet væk.

Fibre og fællessang

FIBERFRYD – HÅNDVÆRK & DESIGNFESTIVAL
Lørdag den 3. november kl. 8.00 – 18.00

Velkommen til dag fyldt med frydefuld inspiration i workshops og talks om strik, hækling og broderi. Fiberfryd er en koncentreret festivaldag, hvor der tilbydes 16 workshops indenfor strik, hækling og broderi, krydret med foredrag, tekstiludstilling samt fælles aktiviteter omkring yoga, fællessang og musik. Festivalen debuterede sidste år med stor succes, så arrangørerne fra Garncafe Madsine og FOKUS glæder sig til endnu en skøn dag i november, når festivalen afholdes for anden gang.

Mød Hanne Tambo – Medarrangør af Fiberfryd og programansvarlig hos FOKUS

Hvad er highlights på programmet?

– Hele dagen er egentlig highlights, idet dagen jo er et mix af fordybelse for den enkelte på de forskellige workshops og fællesskab og oplevelser i flok, når vi samles før og efter workshops. Jeg vil ikke fremhæve én af de 16 workshops frem for andre, men jeg er da rigtig stolt af, at én af Danmarks dygtigste strikdesignere, Lærke Bagger, har sagt ja til at undervise i år.

Hvordan fik I idéen til festivalen?

– Ideen udsprang af et ønske om at tilbyde en dag, hvor skaberglæde og interesse for håndarbejde skulle forenes med læring og fællesskab. Sådan lidt højskoleagtigt.

Hvad glæder du dig mest til?

– Jeg glæder mig til den stemning, der er, når vi starter dagen kl. 9.00 med morgen- sang og fælles workshop. Lyden af knap 200 forventningsfulde deltageres snak, sang og latter – det er simpelthen så smukt!

TILMELDING

Via tlf. 99 30 10 00, pr. mail: Hanne@fokus- folkeoplysning.dk eller www.fiberfrydaalborg.dk.

Billetpris 795 kr. per person – alt inkl. fælles workshop, deltagelse i to selvvalgte workshops, foredrag, yoga, musik, sang, udstilling og goodiebag samt fuld forplejning hele dagen.

En tilpas forstyrrelse af smagsløg og vaner i KaffeFair

AALBORG SPISER SAMMEN – DEN FØRSTE TIRSDAG I HVER MÅNED
NÆSTE GANG TIRSDAG D. 6. NOVEMBER KL. 17 – 19.45

Den første tirsdag i hver måned inviterer KaffeFair indenfor i eventsalen til fælleshygge på tværs af alle aldre. Her er der mulighed for at komme alene eller tage familie og venner under armen til et hyggeligt fællesmåltid, som nydes ved langborde.

Middagen bliver serveret i gryder og fade ved bordene, for det bryder nemlig isen med sidemanden, når man skal sørge for at alle mand får tallerkenen fyldt. Næste gang giver menuen smag for efterår og står på forlorenhare med sauce–kartofler, tyttebær og waldorff-salat og gammeldags æblekage til dessert.

Mød Jørgen Rasmussen – Tovholder for novemberudgaven af Aalborg Spiser Sammen og kok i KaffeFair Strandvejen

Hvad er highlights?

– Aalborg Spiser Sammen er et socialt arrangement, hvor vi i KaffeFair sætter rammerne op for en hyggelig middag ved lang- borde og mulighed for at spise sammen og møde nye mennesker. Vi laver to retter ud fra årstidens råvarer og sigter efter at fornøje alle tungens smagsløg.

Hvordan fik I idéen?

– Ideen opstod, fordi vi i KaffeFair gerne vil skabe oplevelser til priser, hvor alle kan være med. Vi vil gerne skabe hjemmelig hygge med en middag lidt udover det sædvanlige.

Hvad ser du mest frem til?

– Vi ser frem til en masse glade mennesker i alle aldre, der mødes i hyggelig småsnak over gryderne – og forhåbentligt kan vi endnu engang sætte alles smagsløg på muntert arbejde. Der vil være ekstra fokus på det varme og det sprøde med efteråret som tema.

TILMELDING PÅ HOLD NR. 10111

www.fokus-folkeoplysning.dk
Tlf. 99 30 10 00.
Billetpris 100 kr. per person / 50 kr. for børn ml. 3 og 12 år. Børn u. 3 år spiser gratis. Billetter kan også købes i KaffeFair Strandvejen.

Obs! Vi ser gerne, at man køber billet forud for fællesspisningen.

Kan man vrage kunst?

SKAGENS KUNST – LISETTE FRA SKAGENS KUNSTMUSEER KOMMER PÅ BESØG

TORSDAG D. 29. NOVEMBER KL. 15 – 17

KulturKlub FOKUS byder velkommen til direktør Lisette Vind Ebbesen fra Skagen Kunstmuseer. Hun har været direktør siden 2008 og har således ledet Skagens Museum i fusionen med Anchers Hus og Drachmanns Hus til det nuværende Skagens Kunstmuseer. Lisette vil fortælle om Skagens Kunstmuseer, om jobbet som direktør og hvad det indebærer samt om den aktuelle udstilling “So long”, der er et farvel til nogle af de værker, som Skagens Kunstmuseer ikke ønsker at bevare i sin samling. Vil det skabe debat, at museet har værker, som de ikke ønsker? Bør museet ikke vise værker af alle typer? Kan museet vælge og vrage i kunsten? Dette er nogle af de spørgsmål, som Lisette vil tage op.

Mød Lotte Gertsen – Arrangør af Skagens Kunst og praktikant hos FOKUS

Hvad er highlights?

– For mig er hele arrangementet et highlight. Jeg synes, Lisette er super dygtig og sjov, så jeg er sikker på, at det hun fortæl- ler og viser os denne eftermiddag ikke kun bliver fagligt spændende, men at det også bliver en oplevelse i sig selv at være i sel- skab med Lisette.

Hvordan fik I idéen?

– Idéen kommer sig af, at jeg har været i praktik på Skagens Kunstmuseer. Selvom det efterhånden ligger et par år tilbage, så elsker jeg at følge med i, hvad der foregår deroppe nordpå. Der sker nogle spænden- de ting lige nu. Blandt andet har de gang i en udskillelse af nogle værker. Det er en proces, som jeg tænkte kunne være inte- ressant for mange at få indblik i, for det

tæller blandt andet værker af den ellers ret aktuelle Poul Anker Bech. Derudover er det da sjovt at høre, hvad sådan en muse- umsdirektør ellers går og laver.

Hvad glæder du dig mest til?

– Helt personligt glæder jeg mig til at se Lisette og høre mere om, hvad der foregår på museet. Rent fagligt bliver det fedt at høre om, og måske se nogle værker fra, den specifikke udstilling ‚So Long‘, der handler om den her udskillelsesproces, jeg nævnte tidligere. I bund og grund handler det om, hvad museet udstiller, hvad de vælger ikke at udstille, og at de skal de forholde sig til museumsloven. Eftermid- dagen med Lisette bliver spændende og kommer til at byde på lidt af hvert både for både ører og øjne.

TILMELDING PÅ HOLD NR. 47968

www.fokus-folkeoplysning.dk
Tlf. 99 30 10 00.
Billetpris 100 kr. per person / 50 kr. for medlemmer af KulturKlub FOKUS.