Første spadestik på Budolfi Plads

Fotograf: Kjaer & Richter

På mandag er der første spadestik på Budolfi Plads, der markerer, at byggeriet nu for alvor går i gang og omdanner en af Aalborgs mest centraler pladser til et levende byrum. Borgmester Thomas Kastrup- Larsen er blandt talerne.

Omdannelsen af Budolfi Plads går nu for alvor i gang, hvilket markeres med et formelt arrangement med Aalborgs borgmester, Thomas Kastrup-Larsen, og Rådmand, Hans Henrik Henriksen, som begge er inviteret til at grave for. Dermed kan aalborgenserne begynde at se frem til et fantastisk byggeri og et nyt levende byrum for pladsens beboere og besøgende.

”Efter et godt og konstruktivt samarbejde med Aalborg Kommune, NCC og deres rådgivere er vi meget glade for, at byggetilladelsen nu er i hus. Vi har efter en planmæssig nedbrydning set frem til at komme i gang med byggeriet af den kommende Budolfi Plads, og vi glæder os over, at borgmesteren og rådmanden begge har sagt ja til at tage spaden i hånden og grave for, så vi kan komme rigtig godt fra land med byggeriet,” udtaler Kristian Højsleth, direktør for bygherren Budolfi Plads A/S.

”Der bliver heldigvis taget rigtig mange spadestik i Aalborg i de her år, og hvert eneste spadestik vidner om den kolossale udvikling, vores by er midt i. Spadestikket på Budolfi Plads er et helt specielt spadestik og kommer til markere begyndelsen på et meget spændende projekt på en af byens helt centrale pladser”, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen, og fortsætter,

”Omdannelsen af Budolfi Plads bliver fantastisk for Aalborg Midtby og de mange mennesker, der færdes og bor i området. Et tidligere område med mange mursten og meget beton, bliver til et levende, smukt og spændende byrum. Jeg glæder mig rigtig meget til at følge arbejdet og til, at vi kan tage området i brug”.

Også entreprenøren NCC ser frem til at komme i gang med byggeriet:

”Vi glæder os til for alvor at komme i gang med byggeriet. Det er et spændende projekt, der er med til at binde Aalborg sammen, og som skaber et inspirerede byrum. Det er et godt eksempel på den type byudvikling, som NCC arbejder målrettet på at bidrage til,” siger Henrik Krogh Holm, områdedirektør i NCC Danmark.

Byggeretten på 7.200 kvadratmeter, hvor der samtidig etableres et smukt grønt byrum ovenpå en parkeringsanlæg med ca 140 p-pladser. I kanten af den nye plads opføres en række bygninger med butikker, caféer, restaurant, en Rema1000-butik og 31 lejligheder på 90-180 kvadratmeter.

Første spadestik-arrangementet finder sted mandag den 25. september, kl. 11.30 – 12.30 på byggepladsen, foran Budolfi kirke.