Finansieringsmuligheder af din bolig

Reklame

Reklame

Boligen er et af de vigtigste elementer i din tilværelse. Det er dit helle og der, hvor du lader op til livets gøremål. Det er stedet, hvor du kan gøre lige, hvad du har lyst til. Du kan indrette boligen lige efter forgodtbefindende.

Desværre er for mange ikke tilfreds med deres boligsituation, hvilket i høj grad forværrer deres livskvalitet. Læs videre i det der følger og få indsigt i, hvordan du kan finansiere forskellige tiltag i din bolig for at fremme din livskvalitet.

Bor du det rette sted?

Før du begynder på en masse projekter i din bolig, bør du stille dig selv det spørgsmål, om du overhovedet bor det rette sted. Hvis du kommer frem til, at det ikke er tilfældet, bør du virkelig overveje at flytte. Det kan meget vel være af praktiske og økonomiske årsager, du ikke har gjort det tidligere.

Det er dog muligt at finde boliger, hvor praktikaliteterne ikke spiller den store rolle, og hvor det ikke koster det hvide ud af øjnene. Hertil kan du eksempelvis bruge boligportalen. Med boligportalen bør du kunne finde en lejlighed, der hvor du allerhelst vil bo. Hvis det eksempelvis er i Aalborg, skal du bare skrive ’lejebolig Aalborg’ og dine andre præferencer, hvorefter en masse muligheder formentlig vil dukke op.

Hvis du er ledig, kan det være en god idé at flytte i lejebolig, hvor du formentlig har en lavere ydelse end, hvis du bor i hus. Derudover skal du ikke selv hæfte, hvis noget i huset går i stykker. Hvis du er ledig, kan en finansieringsmulighed desuden være at tilmelde dig en a kasse. En a kasse fungerer som et sikkerhedsnet, der i det mindste sikrer dig en eller anden indtægt, så du kan holde dig oven vande, indtil du igen finder et job.

Få styr på virksomhedsregnskaberne

Hvis du har egen virksomhed kan en lidt alternativ, men rigtig effektivt finansieringsmulighed simpelthen være, at få styr på virksomhedsfinanserne.

Selv med mindre virksomheder er det bestemt ikke unormalt, at man går glip af rigtig mange penge ved ikke at have rigtigt styr på bogholderiet. Det kan være der er en masse processer, der kan optimeres, men det kan også være endnu mere lavpraktisk.

Måske har du simpelthen ikke styr på, hvem der skylder dig penge og hvor meget. Måske har du nogle så dårlige betalere, at du næsten har opgivet dem. Hvis det er tilfældet, bør du anmelde dem til inkasso. Debito blandt andet har over 100 års erfaring med indkrævning af gæld, og en tilknytning af dem vil helt sikkert skaffe dig dine penge tilbage.

Energirenovering som finansieringsmulighed

Hvis du i forvejen ikke er tilfreds med din bolig, men ikke føler du har råd til at gøre noget ved det, kan en energirenovering være sagen for dig. Der er rigtig mange fordele ved en energirenovering. Du bliver mere tilfreds med boligen, får et bedre indeklima, og du kan spare penge. Der er nemlig rigtig mange finansieringsmuligheder, og ved at energirenovere kan du spare så meget på varmeforbruget, at det du har brugt på renoveringen hurtigt bliver overgået af det, du sparer i daglig drift.

Først og fremmest kan du finansiere renoveringen ved at låne i banker og i realkreditinstitutter. Hertil er der billige renter så længe renoveringen bevirker til et bedre miljø.

I forlængelse af dette kan du også blive finansieret gennem håndværkerfradrag. Det vil din entreprenør typisk stå for, men det er et betydeligt beløb, der kan blive finansieret. Slutteligt er der god mulighed for at søge om finansiering hos energiselskaberne. På grund af det skrantende miljø har regeringen påduttet energiselskaberne såvel som bankerne om at finansiere miljøvenlige tiltag.