Er bilen klar til sommerferien

Reklame

Annonce Nedenstående er skrevet på baggrund af et samarbejde med Motor-Depotet A/S. Artiklen kan derfor inkludere betalte links.

Du har sikkert allerede booket sommerferien. Står den på kør-selv-ferie i udlandet, er det vigtigt, at bilen er køreklar, når I skal over stepperne. Der er dog mange ting, du skal være opmærksom på, inden du kører mod sol og strand. I denne artikel giver vi dig gode råd til, hvordan du gør din bil klar til sommerferien.

Det, du selv kan gøre

Det er altid bedst at starte med de ting, du selv kan ordne. Ved at klare disse ting selv kan du spare en del penge. En mekaniker gør det nemlig ikke gratis for dig. Disse punkter er forholdsvis simple og lige til at gå til.

Først og fremmest skal du tjekke oliestanden på din bil. Når du skal tjekke oliestanden, er det vigtigt, at bilen har stået stille i minimum 15 minutter. Det giver dig en mere præcis maling. Når du aflæser olien, vil der på pinden være angivet minimum og maksimum.

Oliestanden skal selvfølgelig helst være derimellem. Er den meget tæt på minimum eller under minimum, anbefales det, at du fylder ekstra olie på.

Dernæst kan du begive dig videre til dækkene. Her skal du selvfølgelig sørge for, at de har det rette dæktryk. Det kan nemlig have stor betydning for sikkerheden, når du kører.

En af de næste ting, du skal tjekke, er lyset. Det er en god idé, at du får tjekket, at alle dine lys på bilen virker. Er der nogle, der ikke virker, er det en fordel at få dem skiftet, inden du ruller afsted på sommerferie.

Som et sidste lille råd er det vigtigt, at du pakker bilen forsvarligt, når I skal på en længere køretur. Det kan nemlig gå grueligt galt ved en hård opbremsning, hvis bilen er pakket forkert.

Få en mekaniker til at tjekke det vigtigste

Nu har du fået styr på de mest basale ting. Selvom bilen virker til at være køreklar, kan det nu være en god idé at køre omkring en mekaniker. En mekaniker kan nemlig sikre sig, at der er styr på de mekaniske funktioner i bilen, som du (måske) ikke har nær så meget forstand på.

Det kan være en fordel at vælge en mekaniker, der har speciale i lige præcis dit bilmærke. Det kan for eksempel være Suzuki Aarhus, hvis du har en Suzuki.

Når du vælger en mekaniker med speciale i din bil, får du en mekaniker, der har helt styr på alle funktionerne. Det betyder, at eventuelle reparationer bliver foretaget helt rigtigt efter producentens anbefalinger. Du vil føle dig mere tryg ved at køre sydpå, når du har fået godkendt bilen ved mekanikerne. Det ville jo være træls at strande et fremmed sted, fordi bilen ikke kan køre.