En passion for musik, sang og fællesskab

En mand og hans passion | HENNING TOFT BRO

Foto: Lars Horn / Baghuset.

Henning Toft Bro er født og opvokset i Thyborøn og har været sognepræst både på land og i by, inden han i 2010 blev biskop over Aalborg Stift. Han er tidligere medlem af bandet Tørfisk, som han turnerede med i mere end et årti – bandet kalder sig selv for Danmarks ældste boyband. Henning Toft Bro mener, at det er vigtigt, at kirken og præsterne lever sammen med det folk, der er med til at lægge navn til den danske folkekirke. Derfor kender mange ham også som en meget folkelig biskop. Musik og sang binder mennesker sammen på tværs af grænser og skel, mener biskoppen, som samtidig oplever, at sangen har været en stor trøst for mange under Corona-krisen

Hvad er din passion?

– Musik og sang.

Hvorfor er det din passion?

– Musikken er menneskers fælles sprog på tværs af grænser og skel – fysiske som mentale. Når vi synger sammen, træder vi
 ind i et slags mentalt fællesskab. Det har vi om noget lært af Corona-krisen, hvor mange har fundet en stor trøst i fællessang i forskellige afskygninger.

Hvad er det bedste ved din passion?

– Man kommer, som man er. Og man deltager, som man kan. Det kræver ingen forudsætninger.

Hvad er det værste ved det (ulemperne)?

– Ingen overhovedet!

Hvor mange timer om ugen bruger du på din passion?

– Sangen og musikken gennemsyrer min dagligdag, både som menneske og biskop. Min guitar er min trofaste følgesvend. Det samme er salmebogen.

Er det en passion for alle?

– Ja, for hvad var vi uden sangen og musikken?

Sjov fakta om din passion:

– Man bliver afhængig af den.

Fakta

Navn Henning Toft Bro
Alder 64 år
Job Biskop over Aalborg stift
Civilstatus Gift på 42. år med Ragna
Børn Tre børn og fem drenge-børnebørn
Citat Lev dig liv, mens du har det. Lev det i stilhed og storm. Se, fuglene letter mod vinden. I modvind tar livet sin form.