En oase af selvforkælelse

tekst ANNESOPHIE GREGERSEN | foto TOVE KOCH

På en smuk efterårsdag møder APPETIZE Louise Ernø Filskov på Beaté Pacifiques lækre ambulatorium i Hadsund. Louise er nemlig den heldige vinder af en dag i selvforkælelsesens tegn og som travl mor til to små børn kan en dag med mor-wellness være tiltrængt

Det første, som møder dig, når du træder ind i Beauté Pacifiques ambulatorium, er en stemning der emmer af afslapning, ro og forkælelse. Her møder vi Louise, som er sygeplejerske, mor til to og som i øjeblikket er på barselsorlov med sit andet barn. Og med en hverdag, hvor baby er i centrum, har hun set frem til en wellnessdag, siden hun vandt APPETIZEs konkurrence.

Mor-wellness

– Det sidste år har jeg været på barsel, og alt er gået op i baby og babys behov. Så jeg tænkte på, hvor lækkert det kunne være at få et par timer med fokus på mine behov og at få lov at gøre lidt ud af mig selv. Så det er mor-wellness.

Louises hud er så naturligt fin og frisk, men alligevel fortæller Louise, at hendes hud har ændret sig og blevet mere uren efter en barsel med amning og en til tider afbrudt søvn.

– Det var helt klart forkælelsesdelen der lokkede mig til at deltage i konkurrence. At gå op i sig selv i stedet for, at alt går op i børn. Det er både alene-tid, mor-tid og samtidig får jeg indblik i, hvad jeg kan gøre for at forbedre min hud, smiler Louise, der er spændt på, hvad dagen bringer.

– Jeg har ikke så mange forventninger udover at få ro på, komme ned i gear, slappe af og bare nyde det. Jeg tror, det er vigtigt, at man især som nybagt mor også husker at gøre noget for sig selv og tænke, at nu har far børnene. Det er også vigtigt, at man giver slip. Og hvem har ikke lyst til at blive forkælet?

Louise griner lidt, da hun fortæller om udsigten til at blive puslet om på ambulatoriet.

– Jeg var helt oppe at køre, da jeg fik at vide, at jeg havde vundet. Jeg fik det at vide halv fire en fredag eftermiddag, og det reddede totalt min weekend, jeg tænkte bare jaa! Nu kan jeg flyve!

Med en travl hverdag er Louise ellers ikke den, der går vældig meget op i skønhed, hudpleje og makeup. Til hverdag bruger hun kun mascara og en dagcreme, men har aldrig brugt foundation. Det er derfor også med en vis spænding, at hun venter på kosmetikerens dom.

– Jeg er spændt på, om scanningen viser, at jeg har gjort for lidt for min hud, fortæller hun.

Kosmetiker Marianne Skov Jensen skal forkæle Louises hud med en behandling, som er meget populær på ambulatoriet.

– Det er en klassisk ansigtsbehandling med hudanalyse ved hjælp af vores ultralydsscanner. Ultralydsscanningen er både for min og for kundens skyld. Den giver mig et indblik i, hvilken hudtype Louise har, og hvilke slags produkter og behandlinger, der virker bedst til netop hendes hud.

Marianne fortæller, at ultralydsscanningen er en slags tilstandsrapport for huden. Og som ved køb af fast ejendom kan man blive ganske overrasket over tingenes tilstand.

– Jeg behandler en del, som bliver overraskede over resultatet af scanningen, fordi de har en forventning om, hvordan de skal pleje huden. Det sker tit, at de får et resultat, der viser, at deres hud har helt andre behov, end de havde regnet med.

Hos Beauté Pacifique bruges ultralydsscanningen til at vejlede meget præcist om hudpleje.

– Jeg oplever, at mange bliver motiverede til at passe bedre på deres hud, fordi de får en skræddersyet behandling til netop deres hud. For nogle er det også lidt et wake up-call, måske fordi huden er værre end man troede.

Hudpleje gør underværker

Mange tror fejlagtigt, at skadet hud ikke kan repareres, men Marian
ne fortæller, at man kan gøre meget for at forbedre selv solskadet hud. Ud fra hudanalysen sammensætter Marianne en række produkter, som hun anbefaler kunden at bruge. Og det helt særlige ved Beauté Pacifiques produkter er, at deres effekt kan måles objektivt via ultralydscanning og ses i spejlet. Derfor tilbyder ambulatoriet, at man efter nogle måneder laver en ny scanning for at se, præcis hvordan produkterne har virket.

– Der er så mange mødre, der kommer og fortæller, at deres hud ændrer sig under graviditet og amning. Der sker virkelig noget i huden, i håret og i kroppen. Mange oplever at få bumser, som de måske ikke har haft siden teenageårene, forklarer Marianne.

Graviditet og andre livsstilsændringer kan gå ud over huden, hvilket kan være generende. Dog er det ifølge Marianne meget normalt og kan forbedres ved hjælp af kost, livsstil og ikke mindst kan god hudpleje gøre underværker.

Marianne og Louise sætter sig sammen ved et lille bord i et af ambulatoriets undersøgelsesrum. På bordet står en ultralydsscanner, som Marianne holder mod Louises tinding, hvorefter et detaljeret billede af Louises hud dukker op på en skærm. Marianne fortæller, hvad billederne viser, mens Louise nysgerrigt følger med og stiller spørgsmål.

Efter hudscanningen sætter Louise sig godt til rette, så hun kan få en klassisk ansigtsbehandling bestående af rens og peeling af huden. Efterfølgende står den på afstressende ansigtsmassage og en ansigtsmaske afstemt efter Louises hud. Det foregår i et lille rum med dæmpet belysning og afslappende musik, og på lang afstand kan man fornemme, at Louise slapper fuldstændig af i sin lille boble af forkælelse.

Flere forkæler sig selv

Lea Amdi Gade er customer service manager på Beauté Pacifiques ambulatorium og ofte er det Leas stemme, man får i røret, når man ringer til ambulatoriet med spørgsmål.

– Der er mange, som har problemer med huden eller som har hudsygdomme, men vi har lige så mange, der kommer her for at få noget velvære og for at holde huden fin og smuk, fortæller Lea.

– Det, vi lover kunderne, er meget troværdigt, fordi Beauté Pacifiques resultater er videnskabeligt beviste. Vi er meget stolte af vores produkter, smiler hun.

Brandets troværdighed er vigtigt, når vi vil forkæle os selv, mener Lea – i hvert fald er flere og flere interesserede i at få lavet wellness- og skønhedsbehandlinger på Beauté Pacifiques ambulatorium.

– Generelt kan vi se, at tiden er til, at vi forkæler os selv og går meget op i os selv. Om det er krop eller ansigt, hud eller hår. Vi er et folkefærd, der går op i os selv, mener Lea. Hun kan desuden se, at visse behandlinger følger årstidernes skiften.

– Nu hvor vi går ind i efterårs- og vinterperioden, laver vi en del mikrosklerosering, der kan afhjælpe sprængte blodkar. Behandlingen er enormt effektiv, men kræver, at man ikke får stærkt sollys på huden umiddelbart bagefter. Om sommeren laver vi hårfjerning og lignende, så man kan være klar til de små sommerkjoler. Men langt de fleste behandlinger udfører vi året rundt, forklarer Lea.

Udover skønhedsbehandlinger tilbyder ambulatoriet hudlægekonsultationer og wellness-behandlinger, som den, Louise får lavet. De senere år er interessen for botox- og restylanebehandlinger steget, hvilket kan mærkes på ambulatoriet. I dag bruges botox ikke kun til behandling af rynker, men også som hjælp til mennesker, der lider af kraftig hovedpine. Men mange tænker sikkert stadig på et lidt oppustet og unaturligt udseende, år de hører ordene botox og restylane. Dog understreger Lea, at ambulatoriet ikke laver kæmpestore læber og kinder.

– Vores tanke er at hjælpe folk, der har nogle problemer og som kan have det psykisk dårligt på grund af deres udseende. Så vi laver ikke behandlinger for at hjælpe folk til et unaturligt udseende, men derimod for at hjælpe dem med noget, de er kede af. Vi har heldigvis en dygtig sygeplejerske, der siger nej til at lave de overdrevne behandlinger, fortæller Lea.

– Selvfølgelig skal man lære at elske sig selv, som man er, men der jo nogen, der har det rigtig svært med deres udseende. Og hvis de så får en behandling, der kan hjælpe dem med at få det bedre, så er det jo en stor glæde at give dem.

– Jeg kan godt forstå, at man vælger at gøre noget ved en skavank i stedet for at gå rundt og ærgre sig og bruge en masse energi på det. Nogle vil f.eks. være ked af at have en skæv mund, mens andre vil se det som charmerende og som noget, der giver karakter. Men hvis man er ked af det, kan jeg sagtens forstå, at man vælger at gøre noget ved det, selvom jeg egentlig synes, at vores egen naturlige skønhed er helt fantastisk. Botox- og restylanebehandlingerne er også den slags behandlinger, der aftager med tiden. Så det er ikke en beslutning for livet, når man vælger at få sådan en behandling. Man kan prøve det af, og se, om det giver den ønskede effekt – og om man personligt føler sig bedre tilpas. Så kan man jo vælge at fortsætte behandlingerne eller ej.

Lea fortæller, at hun altid selv har brugt nogle gode cremer, for forebyggende behandling er effektivt.

– Jeg kan vitterligt se, at god hudpleje har gjort underværker for min hud, smiler Lea.

Glem de gamle ar

Hvis du følger kendte og skønhedsbloggere på de sociale medier, har du måske hørt om behandlingen micro needling. Behandlingen ser lidt drabelig ud, men er super effektiv. Den foregår ved, at man får en smule bedøvelse, hvorefter en maskine med en masse nåle prikker bittesmå huller i huden.

– Den behandling er sindssygt god, hvis man har gamle ar, f.eks. hvis man har haft akne som teenager, og hvis man generelt synes, at huden mangler udstråling. Generelt skal man have flere behandlinger, men det er altså helt vanvittigt, hvad den behandling kan gøre for din hud. Det er enormt spændende, hvordan man kan forbedre huden med forskellige teknikker.

Selvom hudproblemer måske kan lyde som småting, oplever Lea, at behandlingerne faktisk gør en stor forskel for nogle af kundernes velbefindende. Hudproblemer kan nemlig påvirke selvtilliden.

– Det kan gøre meget ved en, hvis man er ked af sin hud. Jeg oplever, at folk bruger meget energi på at gå og tænke over noget, de selv synes er forkert eller som de skammer sig over. Det betyder rigtig, rigtig meget for både ældre og yngre mennesker, og det er jo noget, der kan påvirke en resten af livet, hvis man f.eks. har megen akne eller lignende. Og der har vi altså virkelig en effektiv behandling.

Lea taler passioneret om hudpleje og man forstår, at selvom skønhed og selvforkælelse er i centrum, handler det i sidste ende om at have det godt med sig selv. Og ambulatoriet får da også en del henvendelser fra mennesker, der oplever, at behandlingerne har gjort en kæmpe forskel.

– Heldigvis er der rigtig mange, som er søde til at skrive og ringe til os. De fortæller, hvad de har været igennem, at de har fået en behandling og at det faktisk har ændret deres liv. Det er jo fantastisk givende at have sådan et job! Som sagt har vi nogle hudlæger tilknyttet, og her på ambulatoriet kommer der mennesker, der har forskellige hudlidelser. Og det er bare fascinerende at se, hvad vores behandlinger og cremer kan gøre – både for udseende, velvære og i sidste ende livskvalitet.

– Jeg har selv arbejdet med kosmetik i mange år og jeg er stødt på virkelig mange lækre cremer, men jeg er aldrig stødt på en creme, der kan det, som Beauté Pacifiques produkter kan.

En guide i skønhedsjunglen

Det kan være vanskeligt at vide, hvor man skal spørge om hjælp, hvis man har problemer med sin hud. Derfor giver det mening, at ambulatoriet har ansat både hudlæger, sygeplejersker og kosmetikere. I hjertet af det hele sidder Lea, som vejleder kunderne over telefonen.

– Typisk ringer kunderne herned og fortæller om, hvilke udfordringer de har. Og så vurderer min kollega Tinna eller jeg, hvad der skal ske. Måske skal kunden have en hudscanning som den, Louise får. Vi kan også vælge at sende kunden videre til en af vores hudlæger, som så vurderer, om de fejler noget konkret. Vi har en bred vifte af muligheder, og det betyder, at vi kan vælge den allerbedste behandling til kundens behov. For har man problemer med sin hud, er det jo ikke sikkert, at man selv ved, hvilken behandling, man kan have størst gavn af, så man kan have brug for kyndig vejledning, forklarer Lea.

Intens afslapning

Louise får også kyndig vejledning, men først skal hun lige komme til sig selv efter Mariannes ansigtsbehandlinger har fået hende helt ned i gear.

– Hold op, hvor var det intenst! Lermasken prikkede sjovt på huden, men dampen gjorde det virkelig behageligt. Jeg nåede lige at tænke åh nej, skal jeg ligge her i syv minutter, men det var bare så dejlig en fornemmelse. Jeg er så afslappet, at jeg er fuldstændig sunket ned i sofaen nu. Jeg lå og slappede mere og mere af indtil man er så dybt afslappet, at det næsten føles, som om man skal vågne igen, fortæller Louise med et saligt smil på læben.

– Det hører jeg rigtig tit, smiler Marianne. Selvom det ”kun” er en ansigtsbehandling, ender man med at slappe fuldstændig af i hele kroppen. Der er mange, som lige skal i gang igen, men jeg synes også, at man skal nyde den ro, man har i kroppen, for det er ikke så tit, at man får lov at have sådan en fornemmelse.

Efter behandlingerne anbefaler Marianne nogle produkter baseret på Louises hudscanning. Louise får bl.a. anbefalet en fugtmaske, som man kan lægge før sengetid og lade sidde natten over. For hudpleje skal passe ind i ens personlige rutiner og livsstil, forklarer Marianne. Og for en travl mor til to som Louise, skal produkterne være effektive og ikke tage en masse tid at bruge.

– Når der går lidt mere tid og du ikke længere ammer, vil din hud falde lidt til ro. Årstiden har også rigtig meget at sige i forhold til din hudpleje. Her i efteråret vil jeg anbefale stort set alle at bruge vores X-tra dry skin fix, som er en ekstremt blødgørende og reparerende creme. Den er en go to-creme for tør efterårshud, og så er den så mild, at den må bruges selv til små spædbørn, der har tørre eller irriterede pletter.

Louise får forskellige produkter med sig hjem, men inden hun forlader ambulatoriet, må hun samle sig et øjeblik.

– Jeg føler mig helt slap men på en god måde, fordi man bare slapper så godt af. Jeg skal lige have et stykke chokolade og et glas vand for at komme helt til mig selv, fortæller Louise, inden hun med strålende hud, ny energi og et smil på læben skal hjem til familien.