Dit hår før og nu

TEMA: SKØNHED I REKLAME, TREND CUT BY LUNDTOFT

Annonce – Man kommer ikke udenom skønhedsidealerne gennem tiderne, når man tænker hår før og nu. Skønhed, mode, trends, fashion, catwalk osv. Alt er forbundet og hænger sammen.

Skønhedsidealerne kommer og går, og et smukt udseende er aldrig fast. I 1950’erne var det feminine kroppe og bløde kurver, der var in, og i 1990’erne var det den slanke androgyne krop, som alle gik efter. (Androgyn betyder, at uanset hvilket køn man er, udtrykker man både kvindelige og mandlige træk og femininitet).

I dag i 10’erne skal vi have sunde og naturlige kroppe.

Et er, hvad der er fashion og catwalk, noget andet er, hvad vi laver i salonen i dag. (Find os på Instagram eller Facebook trendcutbylundtoft).

Hvis vi vender blikket mod håret gennem tiderne og kigger tilbage på 50’erne, var det Marilyn Monroe og Elizabeth Taylor, som havde et blødt romantisk stylet krøllet look. Det laver vi rigtig meget af i Trend Cut by Lundtoft i dag, både til hverdag og når vi går i byen. Vi laver det mere loose og har givet det et twist af boheme, som har været in de senere år og stadig er det.

Kigger vi på 60’erne, var det Audrey Hepburn og Brigitte Bardot, som var de helt store skønhedsidealer. De havde fået længere hår, krøllerne blev til fald og generelt et mere rodet look. Der blev leget med pandehår i stor stil. Kort, blødt, skarpt og det længere skrå pandehår. Twiggy blandende sig også med hendes korte hår.

I Trend Cut by Lundtoft klipper vi stadig meget pandehår. Pandehår bruger vi rigtig meget til at udtrykke personlighed med. Man kan blive meget mere en type ved at få klippet pandehår. Twiggy er i dag blevet et synonym for kortklippet feminint hår.

Pixie kort er et udtryk, man bruger, hvis man ønsker at blive endnu kortere.

80’erne er meget interessant at se tilbage på. Elle Macpherson var med hendes lange lækre ̈naturlige ̈ hår med til at ændre hårmoden. Det solkyssede brune hår var rodet med bløde fald og beachie. Vi farver som aldrig før. Det, vi farver mest af i dag, og det kunderne efterspørger, er netop det solkyssede hår. Bl.a. fordi det gør, at det ikke nødvendigt er at blive farvet hver måned. Det skal være naturligt med spil i, som om solen havde lavet det. Det har fået navnet balayage.

Balayage er en utrolig populær farveteknik, som videreudvikles i stor stil, og jeg mener slet ikke, den har toppet endnu. Teknikken gør, at man i håret kan lave naturlige solstrejf, som giver en blød og næsten usynlig udvoksning.

Balayage er fransk og oversat betyder det ̈strøg ̈. Fremgangsmåden er, at man stryger farven direkte på selve håret for at opnå et mere blødt og naturligt look. Det går fra at være mørkere ved bunden og blive mere og mere lyst mod spidserne.

90’erne, Helena Christensen kom med hendes lange glatte hår, og moden blev mere klassisk. Den tyske Claudia Schiffer tog alle med storm med hendes lange gyldenlyse hår. Håret skulle være langt. Det skulle have lige lange længder, og selv pandehåret blev længere. 90’erne blev starten på et gennembrud af det lyse hår. Vi startede med at lave reflekser og mange af dem. Så blev det til helfarvninger med lysnings- farver. Farven var stadig lys, gylden og varm i slut 90’erne frem til start 00’erne, hvor det ikke kunne blive lyst nok, og helblonderinger med afblegning tog til. Hvidt, hvidt, hvidt, det kunne ikke blive hvidt nok. I dag toner vi for at få det kolde, grå silverlook.

10’erne, Kylie Jenner er skønhedsidealet, og hun er lækker med hendes korte rodede page.

Vi kommer ikke udenom, at vi i dag leger med alle stilarter som aldrig før. I dag har vi alle muligheder, og vi leger, blander og mikser. Kort, langt, page, glat, krøllet pandehår, ingen pandehår, undercut, sidecut, mørkt, lyst, gråt, unicorn, pastel, babylights, balayage – you name it. I dag er alt tilladt. Spørgsmålet er, hvor modige er vi? Hvem tør skille sig ud?

Mit bud på hvad vi kommer til at se her i slut 10’erne og start 20’erne, er det naturlige. Det naturlige look – og hvad er så det?

Jeg tror ikke, at balayage har toppet endnu, den ændres, formes og tones stadigvæk, og det er en fed måde at få et naturligt look i håret på med en masse spil, uden at det er reflekser, og man bliver stribet. Jeg tror også, at der kommer et modspil fra den yngre generation – rebellerne. Jeg tror, at vi kommer til at se en yngre generation, der tager afstand fra alt det perfekte – perfekte hår, perfekte udseende, aktivt liv, sundhed, perfekt familie, uddannelse osv. alle idag bruger filter på deres socialemedier, for at det skal se bedre ud end det er.

Rebellerne kom tilbage fra 60’erne med et nyt twist på de nye 20’er med kombinationen af noget meget kort hår og forskellige partier, hvor håret er meget langt. Farven bliver mørkere, og der vil måske være enkle partier, der er farvet i farver som rød, gul, grøn og blå.

Men kig ind, og lad os hjælpe dig med den rette stil til netop dit hår.

Vi ses i salonen.
Carina

Fakta

NAVN Carina Lundtoft
ALDER 34 år
STILLING Selvstændig Frisør / Trend Cut by Lundtoft
UDDANNELSE Højre Handels eksamen (HHX), Frisør
RESULTATER Har stillet op i både ind og udland i flere konkurrencer, blev i 2007 Danmarksmester i langt hårs opsætning.
Har udført flere forskellige stylings opgaver bl.a. for Lily brudekjoler 2015 collection og et modeshow for Lily brudekjolers ambassadører verden over.
FRISØRFAGET er min store passion, jeg er perfektionistisk og idérig. Jeg elsker at udvikle mig og finder min inspiration i både ind og udland.

Bispensgade 5 | C.W. Obelsplads | 9000 Aalborg | Tlf. 98 16 16 22

www.trendcut.dk og www.minstoredag.dk