Den hotteste hunderace i 2020!

Den hunderace, der blev tegnet flest nye forsikringer på hos Agria Dyreforsikring i 2020, hedder bichon havanais! Det er en lille sød hund, der ser ud til at være en rigtig drømmehund for mange hvalpekøbere – for hvem vil ikke have en blød, livlig og samarbejdsvillig ven af ​​mindre størrelse ved sin side? På andenpladsen ligger danskernes favoritrace, labrador retriever, tæt fulgt af golden retriever. Nedenfor ses Agria Dyreforsikrings liste over de mest trendy hunderacer lige nu.

 

På anden og tredjepladsen på listen blandt de mest almindelige hunderacer forsikret hos Agria ligger labrador og golden retriever stadig ganske stabilt, hvilket nok ikke kommer som en overraskelse, da de jo også topper hitlisterne over danskerne yndlingsracer. Men på listen over de hunderacer, der har haft størst fremgang sidste år i Agrias portefølje, er der også kommet et par nye logrende haler til.

“De fire racer i toppen er delt på to ganske ens hundetyper når det gælder egenskaber, behov og udseende. Det viser, at det er racer, der passer godt ind i det liv, vi danskere har,” siger Tine Antvorskov, direktør for Agria Dyreforsikring.

Den mest populære

Årets højdespringer på forsikringssiden er selskabshunden bichon havanais (se billede). En lille livlig hund med en blød pels, der findes i forskellige farver. Under den uldne overfrakke gemmer der sig en aktiv hund, der elsker at være sammen med familien, men som samtidig har brug for en aktiv hverdag med gåture, træning og pelspleje. Racens popularitet er eksploderet, og opdrættere fortæller om en efterspørgsel, der ganske enkelt ikke kan imødekommes i øjeblikket. Har du forelsket dig i den lille charmetrold, kan det være, der er andre racer på hitlisten der kan inspirere…

F.eks. har den herlige lavbenede welsh corgi cardigan sneget sig op på listen. En hyrdehund, der oprindeligt har været brugt til at passe køer og får, men nu til dags er det mere familiens børn, den passer, end dyrene på gården.

Favoritterne i Agrias portefølje med størst stigning i 2020:

  1. Bichon havanais
  2. Labrador retriever
  3. Golden retriever
  4. Coton de tulear
  5. Cavalier king charles spaniel
  6. Old english bulldog
  7. Welsh corgi cardigan
  8. Border collie
  9. Labradoodle
  10. Staffordshire bull terrier

Racer der næsten kom på top 10-listen

At schæferhunden er populær i Danmark, overrasker nok de færreste. Den store flotte hund ender lige uden for top 10 listen. I hælene på den finder vi nogle mere usædvanlige racer som f.eks. en af landets nationalracer – den store godmodige broholmer. En hund til den aktive familie, der bor i hus og har en stor stationcar! Eller den lille aktive cairn terrier, der ofte lever et ganske langt liv sammenlignet med andre hunderacer. Måske noget for dig, der ønsker at være et skridt foran og allerede sikre en plads på listen i 2021?