Brun hele året, ja tak!

APPETIZE TESTER

Når man bor i den verdensdel vi gør, er solskinstimerne i undertal. Og denne vinter har især været præget af en skydækket himmel. Så de få solstråler, der i ny og næ skinner igennem, som jeg endda tvivler på er nok til at dække vores behov for D-vitamin, kan umuligt give en tilnærmelsesvis glød, heller ikke i ansigtet alene.

Nu kan jeg kun tale for mig selv, men jeg har brug for den der glød i huden, som man har om sommeren, så når jeg kigger mig selv i spejlet, føler mig, ikke mindst tiltrækkende, men også sund og rask. Vinteren gør huden grå, tør, og får randerne om øjnene til at virke større, end de måske i virkeligheden er.

Jeg har tidligere, når jeg ikke haft mulighed for at solbade, evt. op til en given begivenhed, hvor man gerne vil se ekstra godt ud, fx til bryllup og lignende, forsøgt mig med selvbruner. Nogle gange er det gået godt, andre gange er det virkelig også gået skidt – det skal siges at jeg har været til bryllup med orange fødder. Men jeg er ikke bange for en udfordring, især ikke, hvis det viser sig at jeg evt. finder et produkt, som jeg bliver glad for, og som lever op til de forventninger jeg har til det. Så som et ønske om en naturlig glød, som ikke bliver orange, det skal være nemt at påføre, og så må det for gud skyld IKKE smitte af.

Derfor var det selvsagt, da jeg fik muligheden for at teste en række selvbrunings produkter fra Femmeunique. Min tidligere erfaring med selvbruner og lignende produkter, tyder nemlig også på at de produkter mine veninder bruger og anbefaler, ikke nødvendigvis passer til mig min hud. Så jeg har simpelthen til at kaste mig ud i at teste 5 forskellige selvbrunere og 2 handsker.

 

Opbyggende og fugtgivende selvbruner-mist til ansigtet
Det første produkt som jeg kastede mig ud i at teste, er en selvbruner-mist til ansigtet, Minetan Illuminating Facial Tan Mist – ROSEMIST, fordi den indeholder rosenvand, og så er den ultra fugtgivende. Altså en klar selvbruner-spray, som opbygger gløden efter eget ønske – det er jeg fan af! Jeg fulgte anvisningerne om at rense huden, og spraye den klare mist, hurtigt, og ca. 20 cm. fra ansigtet, så det blev fordelt jævn i ansigt og på halsen. En duft af roser bredte sig rummet, det var rart. Der er også altid en vis spænding, når man ikke kan se resultatet, før det i virkeligheden begynder at virke… Dagen efter gjorde jeg det samme, for selvom jeg nu kunne se en virkning, ville jeg godt lige have farven en tand mørkere. …Og det blev den, på en god ”sunkissed” måde. Men jeg ville ikke turde påføre selvbruneren tre dage i træk, for så er jeg bange for at det ville blive for mørkt, og måske også for kunstigt, i forhold til min øjn- og hårfarve. Jeg kan godt at have kulør i huden, men det skal også se naturligt ud. Nu har jeg efterhånden brugt misten nogle gange, for at opretholde gløden. Jeg må jeg nok sige, at jeg har fundet et produkt, som jeg er ved få en smule følelser for – for udover at være nem at påføre, så forbliver min hud rent faktisk fugtig, som lovet, farven er naturlig, og så holder farven i en lille uge. Mit eneste mén er duften. Det øjeblik man påfører selvbruneren, dufter den af roser, men jeg oplever dog at det kun varer et øjeblik, før den går over i den klassiske ”selvbruner- solarieduft”. Med det sagt, er jeg virkelig godt tilfreds med selvbruneren, ROSEMIST, til ansigtet fra Minetan.

 

Fugtgivende selvbruner-mist til ansigt og krop fra Minetan

Det næste produkt i min test, ligner til forveksling det første produkt. Produktet er ligeledes fra Minetan. Minetan Cucumber Ultra Hydrating Face & Body Tan Mist, altså en selvbruner-mist til både ansigt og krop. Ligesom misten til ansigtet er denne selvbruner en klar væske, som skal sprayes på kroppen, hvilket bekymrede mig en smule i forhold til om der så ville komme ”helligdage” (altså steder som ikke bliver dækket), nu man ikke kan se hvor selvbruneren påføres, men jeg har et hemmeligt ”våben”, for i det kroppen selvsagt er et større område, end ansigtet, har jeg til at fordele selvbruneren jævnt, brugt en handske fra Minetan. Mere om den senere anmeldelsen. For at testet mest muligt på samme tid, har jeg kun påført selvbruner-misten på mine ben. Minetan Cucumber Ultra Hydrating Face & Body Tan Mist indeholder agurkeekstrakt, som virker astringerende, fugtgivende og forfriskende for huden, og den skulle også dufte agurk. Den del savner jeg ved sprayen, når jeg påfører den. Jeg synes den dufter af selvbruner, blandet med et eller andet udefinerbart. Altså den dufter ikke grimt, den dufter bare ikke af agurk med min næse.

Nogle timer efter jeg har påført selvbruner-misten, tjekker jeg for at se om huden allerede har taget farve. Og det er der – huden har fået en fint glød, dog der er et MEN. Jeg nævnte tidligere at jeg havde mine bekymringer omkring selvbruneren værende en klar væske, og jeg kan jo ikke konkluderer, om det mine manglende evner til at fordelen selvbruneren korrekt, eller hvad der lige er sket, men der er i hvert fald ”helligdage” enkelte steder på benene. Det jeg kan konkluderer er, at hvis man vælger at bruge denne spraytan-mist fra Minetan, som skal man være rigtig omhyggelig, når man påfører den, så man sikrer at alle områder er dækket. Og man skal huske at vaske sine fødder efterfølgende, hvis man ikke ønsker brune fodsåler…

Meningen med denne selvbruner, er ligeledes at man bygger gløden op dag for dag, indtil man har den farve og glød, man ønsker. For mig, var én gang rigelig og den holdte farven fint i en lille uge.

 

Brun på en time med b.tan

Et de produkter, som jeg også har fået lov at teste er en selvbruner fra b.tan. Den hedder ”b.tan tanned AF”, og er en 1 hour selvbruner mist, men det er ikke en mist i samme forstand som de forrige fra Minetan. Denne her selvbruner er på en spraydåse, hvor indholdet er under tryk, i stedet for i en forstøver, som de første to var i. Udover at kunne gøre mig brun på en time, bider jeg mærke i at den i forhold til tone, lover en mørk glød, eller som der står skrevet på emballagen ”darkest”, og er i kategorien 3 ud af 4 i farve. Selv om det jo ligger lang fra min naturlige lyse hudfarve må det jo komme an på en prøve, for hvem vil ikke være dejlig chokoladebrun? Jeg sprayer løs (15 cm væk fra kroppen, som det anbefales) og fordeler selvbruneren på overkroppen med handsken fra Minetan. Der går ikke lang tid før jeg kan se, at denne form for selvbruner måske kræver lidt teknik og øvelse, for i stedet for at man skal vente flere timer for at se et resultat, farver selvbruneren ”b.tan tanned AF” med det samme. Det udfordrende ligger så i, hvis man kommer til at spraye i for lang tid, på det samme sted, for så kommer der en plet. Og selv om man har en handske, er det ikke helt til at udjævne, jeg havde i hvert fald svært ved det. Når det er sagt, har ”b.tan tanned AF” en virkelig flot naturlig mørk brun farve. Så når man først lige har teknikken med spraydåsen på plads, er det her en virkelig godt bud på en selvbruner, hvis man kan bære den mørke glød den giver. Jeg vil så også lige pointere at en selvbruner på spraydåse er et kæmpe plus, hvis man er alene, og også gerne vil have farve på ryggen… Med hensyn til duft, har den en lille snært af kokos og farvens holdbarhed, var igen en lille uges tid.

 

Love at first tan mousse    

Det næste produkt jeg har testet er endnu en selvbruner fra b.tan, der lover at fjerne alle orange toner, som mange selvbrunere ellers har tendens til at give, i det den har en violet undertone. Selvbruneren fra b.tan hedder ”love at first tan” og er en mousse i modsætning til de andre 3 produkter jeg hidtil har testet. Selvbrunere i mousse-form er nok den type, jeg har mest erfaring med, i min ”selvbruner-karriere”, men der er bare lige det, at de mousser jeg tidligere har brugt, er uden farve, når de kommer ud af beholderen – det er ”love at first tan” ikke. ”tan at first sight” kunne man også kalde den, med andre ord, farver den med det samme du trykker den ud på handsken; ”i dont want tan on my hands” også fra b.tan. Jeg ser uden tvivl en fordel ved at der er farve i moussen, for det gør det nemmere at fordele på kroppen, uden af få de famøse ”helligdage”, som tidligere nævnt. Det jeg oplevede med moussen i forhold til selvbrunere på spray, var at det tog længere tid om at tørre, så jeg skulle hele tiden være opmærksom på ikke at røre huden, i det man så fjernede selvbruneren på det givne område.

Ligesom med de tidligere tests, delte jeg kroppen ind, for at teste mest muligt. ”Love at first tan” blev derfor testet på overkroppen, og så gjorde jeg det, jeg nok ikke skulle gøre, eller det fungerede i hvert fald ikke for mig… Jeg brugte farven i ansigtet også. For i stedet for at få en lækker brun farve i ansigtet, endte jeg i stedet med se nærmest beskidt ud. Så det tør jeg ikke gøre igen. Dog er det absolut ikke sidste gang jeg bruger ”love at first tan”, hvis jeg på et tidspunkt skal hoppe i en kort kjole, eller en anden beklædningsgenstand, hvor man viser mere hud, end blot ansigtet.

Moussen fra b,tan er super nem at bruge, man kan se hvor den bliver påført, og så giver den bare en flot farve, uden at blive for mørk, og uden at man får det famøse orange skær. Duften synes jeg minder om alle andre selvbrunere, men efter at jeg havde påført den, synes jeg solarieduften forsvandt og den overordnede holdbarhed er igen en lille uge, før den skallede hist og her.

 

Lign en der har været på Bahamas med Minetan Coconut Water

Den sidste selvbruner jeg har testet er igen en selvbruner-mousse. Den er fra Minetan og hedder  ”Minetan Ultra Hydratinf Coconut Water Tanning Mousse”, eller bare ”Minetan Coconut Water”. Ligesom den selvbruner-mousse jeg har testet fra b.tan, farver Minetan moussen så snart den bliver pumpet ud af beholderen. Det er super bekvemt at kunne se, hvor man påfører selvbruneren, så man får dækket de ønskede områder. Igen har jeg delt kroppen op, og ”Minetan Coconut Water” bliver påført min underkrop, selvfølgelig med hjælp af ”i dont want tan on my hands” handsken fra b.tan. ”Minetan Coconut Water” selvbruner-moussen indeholder selvsagt kokosvand, men også avokado og jojoba olie, som skal holde huden fugtig. Selvbruner-moussen er en 1 hour express selvbruner, og lover en super mørk finish, uden orange undertoner, i det den indeholder både kolde og varme undertoner, som forhindrer at man bliver orange. Så jeg må nok sige at forventningerne er høje til denne selvbruner.

Ved påføring breder der sig noter at kokos i rummet, den er ikke overdøvende, men det er nok til at man lige kan nå at drømme sig hen på en Bounty-ø. Moussen er nem at påføre, og allerede nu ændrer min hudtone sig til lidt mere end, hvad en dansk sommer kan give mig af farve. Som lovet, er der ingen orange undertoner, blot en dejlig Bahamas glød. Hvis man ønsker det, kan med denne påføre endnu et lag, og blive endnu mørkere, men jeg vurderer at ét lag er nok til mig.

i det ”Minetan Coconut Water” er en selvbruner-mousse, kræver det ekstra tørringstid før det er muligt at tage tøj på, eller sætte sig i møbler. Der var da også lige et par steder der skulle køres over med handsken igen, så farven blev jævn.

Overordnet set er jeg fan af ”Minetan Coconut Water” selvbruner-moussen – den lever op til farven, og den fugtgivende effekt efterfølgende. Dog er der en egenskab der trækker ned. Jeg tænker den gælder for alle selvbruner-mousser, i det de alle blandt andet har længere tørretid. Problemet er simpelthen, at de smitter af – jeg oplevede det ikke på tøjet og sengetøjet, det skyldes nok at jeg som regel går i mørkt tøj, og samtidig sover i pyjamas (det er jo vinter), men jeg skal da love for at mit toiletbræt har fået sin helt egen kulør. Det må jeg indrømme irriterer mig en smule, for det er ikke fordi jeg har siddet på toilettet i men selvbruneren har været våd – og det er umiddelbart en kulør, som skal slides af, som man siger. Når det er sagt, må jeg også hellere sige at jeg er ret så meget fan af og selvbruner-mousser generelt, i sær når der er farve i. Hvis blot man kunne udvikle en type, der ikke smitter af på tekstil og toiletbrætter…

 

Ingen ønsker orange hænder

I forbindelse af mine tests af de fem forskellige selvbrunere fra hhv. Minetan og b.tan, har jeg ligeledes testet to forskellige påføringshandsker – den ene fra Minetan, ”Life is better in color” og den anden fra b.tan, ”i don’t want tan on my hands”. Vurderingen af handskerne har jeg valgt at samle, i det de minder utroligt meget om hinanden. Begge handsker er i det blødeste velour, som gør at selvbruneren er nem at påhøre huden. Ser man på størrelsen af handskerne, er de begge one size, og nøjagtig lige store. Og størrelsen og formen på handskerne, hvilket i øvrigt også er ens, og hverken for stor eller lille, gør at man nemt kan påføre selvbruner i ansigtet, samt alle folder og kroge, ens krop nu måtte have. Indeni er der en membran, som forhindrer at selvbruneren trænger igennem, så man slipper for orange hænder, når man påfører selvbruner.

Jeg kan læse mig frem til at begge handsker kan vaskes ved 30 grader, jeg skyllede dem blot grundigt, så alt selvbruner var ude af handskerne, hvilket ikke gjorde dem mindre bløde, eller fik dem til at miste den bløde velour, hvilket jeg har oplevet ved tidligere påføringshandsker.

Den eneste umiddelbare forskel jeg ser på de to handsker fra Minetan og b.tan er farven. Handsken fra Minetan er lila, hvorimod handsken fra b.tan er sort, ellers føles de ens, størrelsen er den samme, og det er funktionen også. Når det er sagt, kan jeg ikke forstille mig ikke at bruge en påføringshandske, når jeg i fremtiden skal smøre kroppen ind i selvbruner – den er simpelhen altafgørende, når det handler om at få en flot og ensfarvet kulør ved brug af selvbruner. Om det så bliver den ene handske frem for den anden, kan jeg ikke sige noget om.

 

Nu har jeg været igennem alle 7 produkter fra Minetan og b.tan. Og jeg må give de kompetente medarbejdere fra Femmeunique ret, der er virkelig nogle super gode produkter, som kan vippe de selvbrunere man kan købe i diverse supermarkeder, Matas osv., af pinden. I fremtiden kommer jeg uden tvivl til at bruge Minetan ROSEMIST, når jeg lige trænger til lidt ansigtsglød, og jeg kommer helt sikkert også til at benytte ”love at first tan”, som giver en kølig med flot brun tone, uden det orange skær. Og så vil jeg heller ikke udelukke ”tanned AF” fra b.tan, som for mig kræver lidt øvelse endnu.

 

Som jeg indledte denne test med, er alle hudtyper forskellige, derfor handler det lidt om at prøve sig frem, indtil man finder det rette produkt, som både passer til ens hud/hårfarve og ikke mindst hudtype, for har man tendens til lidt tør hud, er det super fedt, at der også findes selvbrunere, der rent faktisk går ind og fugtgiver huden. Uanset hvilke ønsker du har  til en selvbruner, er jeg sikker på at Femmeunique.dk har en løsning – de har et kæmpe udvalg af topprofessionelle selvbruner brands til alle hudtoner, og hudtyper, og så er det til priser, som ikke ruinerer én.

 

Med alt det sagt, har jeg ikke meget andet at tilføje end; ”Go with the glow”!