Den helt rigtige barnevogn

KLUMME | ØNSKEBØRN

Sponsoreret af Ønskebørn

Én af de største og dyreste investeringer, når man venter en baby, er barnevognen. Hvad skal man gå efter, når man vælger barnevogn? Hvilken type er den rigtige? Her får I en guide, så det bliver lidt nemmere at finde vej gennem barnevognsjunglen

Når man skal vælge en barnevogn, er der flere ting, man skal være opmærksom på.

Bor man i en storby, kan det være praktisk at vælge en vogn hvor forhjulene er svingbare. Det gør det let at køre med vognen i gågaden, i butikker osv. Mange byboere vælger en kombivogn i stedet for en barnevogn. Den er mindre og er meget lettere at have med, hvis man fx kører med bus eller gerne vil have den med op i lejligheden.

Er man typen der traver lange ture i det fri, er det en god idé at vælge en traditionel barnevogn. Denne type vogn virker mere rolig og stabil med de 4 faste hjul frem for de svingbare forhjul.

Hos mange dagplejemødre stilles der ofte krav om, at man selv medbringer en godkendt barnevogn, som barnet kan sove til middag i. Det kræver en stor vogn med godkendt bremse. Hos Ønskebørn sælger vi stadig langt flest barnevogne i forhold til kombivogne. Det er ofte fordi, man ønsker den robuste og isolerede vogn, hvori barnet kan få sin middagssøvn hele året rundt.

Liggemålet er vigtigt

De fleste ønsker også en vogn, med så langt et liggemål som muligt. I Danmark har vi tradition for, at vores børn sover middagssøvn udenfor både sommer og vinter. For at barnet kan ligge i vognen så lang tid som muligt, helst op til 3 års alderen, er det bedst med et liggemål på mellem 92-98 cm.

En kombivogn har typisk et kortere liggemål på ca. 78-80 cm. Det kortere liggemål betyder, at barnet kun kan ligge i vognen til det er mellem 6 og 9 måneder gammel. Til gengæld er der en anden fordel ved kombivognen – den laves nemt om til en klapvogn, så man får to funktioner i én vogn. Har man købt en kombivogn, bruges denne ofte som transportvogn. Mange vælger ofte at købe en billig eller brugt barnevogn og bruge den til middagssøvnen.

 

Der er rigtig mange muligheder, og noget for enhver smag og ethvert behov.

HVILKET TILBEHØR ER ET ’MUST HAVE’ TIL BARNEVOGNEN?

Udover selve barnevognen, er der en del tilbehør som er praktisk at have – meget af det er faktisk uundværligt:

LIFT ELLER SOVEPOSE
Hvis man beslutter sig for en traditionel barnevogn, køber de fleste en lift med. Her kan barnet nemt transporteres i de første cirka 6 måne- der, hvor de sover rigtig mange timer. Mange bruger også liften som en slags transportabel seng. Alternativt kan man købe en Voksipose eller en Sleepbag. Disse poser findes også med en bæreplade, så de kan bruges som lift. Fordelen ved poserne er, at bærepladen kan fjernes efter de 6 måneder, og så har man en lækker og lun kørepose. Posen kan også efterfølgende bruges i klapvognen. Man kan også vælge at købe posen uden bæreplade, og man kan således bruge den som en fast sovepose i vognen. Derved slipper man for, at skulle pakke barnet i mange lag tøj, når det skal ud.

MADRAS
De fleste vogne leveres med madrasser – men oftest er disse kun skå- nemadrasser, som typisk kun indeholder pladevat. Derfor er det en god idé at købe et par gode madrasser at lægge i både liften og vognen. Desuden isolerer madrasserne om vinteren, og giver barnet et godt og stabilt underlag at ligge på – det er jo for det meste mange timer, barnet kommer til at tilbringe i vognen.

PUSLETASKE
En pusletaske bliver i dag tit solgt sammen med barnevognen. Der findes tasker, der matcher vognene og som nemt kan hænge på styret.

EKSTRA
Derudover er der en del andre produkter som blandt andet regnslag, insektnet, barnevognspude, kopholder, søskendebræt, parasol og solskærm, der er praktiske at have.

Med venlig hilsen

Charlotte