Den cyklende bullerbasse fra Gug med høje ambitioner og eventyr i blodet

Reklame | Bike Media

Annonce – Mød Kenneth Pinsker, der er manden bag de mange reklamecykler i Aalborg. En visionær nomade, der elsker Aalborg, men som halvårligt trækker med fuglene mod syd og bor på Sri Lanka, hvor han driver sit eget guesthouse

Et ukueligt drive og gåpåmod

Det var en af de der rigtig våde dage i Aalborg. Regnen silede ned, da Kenneth og jeg slog os ned på Coffee House. Vi diskuterede kort, om det nu var helt godt med fotografering i det vejr, men Kenneth trak bare på skuldrene og sagde med et skævt smil – Jeg er frisk, hvis du er?

Og netop det med at være frisk på en udfordring. Glasset altid halv fuldt og aldrig tomt. Et ukueligt drive og gåpåmod – det kunne jeg efter kun kort tid i hans selskab erfare, at Kenneth har i spandevis. Han har altid haft lidt småsvært ved at rette ind til højre. Altid fuldt mavefornemmelsen, drivet og eventyret.

Drømmen om eventyr

Allerede på Gug Skole havde Kenneth svært ved at sidde stille. Han var en af de urolige drenge, en af dem, der måske lavede lidt for meget ballade og malede graffiti, når restløsheden satte ind.

Vippende på stolen fortabte han sig i drømmen om eventyr. Det første eventyr blev udlevet i Maren Turisgade i Aalborg (parallelgade til Jomfru Ane Gade), hvor Kenneth efter handelsskolen drev diskoteket Connect Nightclub med sin kammerat Jon, men i en alder af 21 år, var de for unge til at få en alkoholbevilling. De fik derfor overtalt Jons mor til at hjælpe, så der kunne serveres øl og drinks til de festglade aalborgensere.

Ideen til cykeleventyret blev skabt

Sideløbende med diskoteket, studerede Kenneth Service økonom på UCN – og lige inden de sidste eksamener, fik han muligheden for at opstarte FOREX Bank ́s nye afdeling i Aalborg, hvor han arbejdede som salgschef i godt 6 år, før han fik ideen til at starte endnu et iværksættereventyr. Studiecykel.dk. Et koncept, der havde vokset længe i Kenneths hoved. En bæredygtig idé, hvor virksomheder kan annoncere på cykler til de studerende, og dermed få deres reklamebudskab ud i by- og studiemiljøet i hele Aalborg. Når cyklerne har kørt 4-5 år, kan de studerende købe cyklerne billigt og pengene går til at indkøbe cykler til unge og studerende på Sri Lanka.

Blod på tanden

Den første ordre landede i Kenneths hænder kort efter opstarten i 2011. En stor ordre fra tag- og facadeelementvirksomheden Cembrit, herefter strømmede flere ordre ind fra bl.a. Aalborg Zoo og Aalborg Symfoniorkester. I dag har Studiecykel lavet over 300 kampagner til virksomheder i hele Danmark. Efter de store ordrer, fik Kenneth blod på tanden, og han stoppede sit arbejde i banken, for at fokusere fuldt ud på Studiecykel.dk.

Medvind og modvind på cykelstien

Det var et eventyr med med- og modvind på cykelstien. Kenneth satsede stort og købte et stort antal cykler hjem. Reklamepladserne blev dog ikke solgt så hurtigt som beregnet og det sendte ham ind i en ond gældsspiral, som han i mange år har slæbt rundt på. Kenneth er i dag fri af gælden, og har lært en del af hele forløbet.

– Jeg vil gerne sige det, som det er,
Kenneth refererer hertil mediernes glorificering af livet som iværksætter.
- Der er ups and downs, og vi skal turde vise det hele frem, så vi tegner det rigtige billede af iværksætterlivet.
Kenneth vil dog til en enhver tid anbefale andre at kaste sig ud i det, hvis de har mod og lyst.

Med back-pack til Sri Lanka

Det er ikke tilfældigt, at Kenneth netop har valgt Sri Lanka som destination for at afsætte cykler til at hjælpe med transport til studerende. For Kenneth og hans kone Sahar har en helt særlig tilknytning til den lille sydøstasiatiske østat beliggende i Det Indiske Ocean. Det var nemlig her et nyt eventyr startede for parret.

En hårdt prøvet befolkning

Landet ligger sydøst for Indien, og er bestående af en storslået natur og mange kulturrigdomme. Landet har i over 30 år og frem til 2009 været ramt af borgerkrig. Ydermere blev Sri Lanka ramt af en tsunami i 2004, hvor godt 33.000 mennesker blev dræbt og henlagde øen med voldsomme ødelæggelser til følge.

Lysten til at hjælpe

Så da Kenneth, Sahar og deres ven Jon ankom på backpack-tur til øerne i 2010, kort efter borgerkrigens afslutning, blev de mødt af et uspoleret vildtvoksende paradis, som nærmest var uberørt af turister, men også en fattig og hårdtprøvet befolkning. Deraf kom lysten til at hjælpe.

Endnu en tragedie ramte Sri Lanka

Som endnu en tragisk hændelse i Sri Lankas historie, blev landet i år igen hårdt prøvet, da et IS-terror angreb ramte landet i påsken 2019. Kenneth tænker sig om og siger,

– Det er forfærdeligt for de personer, der har mistet livet samt deres pårørende, men for den almindelige srilankanske befolkning har det en endnu større indirekte effekt, da der nu kommer et stort fald i antallet af turister til øen, hvor mange af de lokale er fuldstændig afhængige af disse indtægter.

Kenneth er dog meget optimistisk, da han siger at lokalbefolkningen altid rejser sig efter de tragiske hændelser, de er utrolig stolte af deres land og kultur. Ligeledes har de lokale et meget positivt sind, og møder andre mennesker og kulturer, der besøger deres land med smil og nysgerrighed.

En drøm blev til en ferie, som blev en rejse mod en endnu større drøm

Kenneth og hans kone Sahar forelskede sig i hinanden på handelsskolen i Aalborg, og de kan til januar fejre kobberbryllup. De deler begge eventyrlysten, og har i mange år rejst rundt med rygsæk i hele verden. På trods af at de begge havde set store dele af verden, var Sri lanka bare noget ganske specielt.

– Vi var helt blown away og følte os hjemme med det samme, fortæller Kenneth.

Kenneth, Sahar og kammeraten Jon havde længe talt om at bosætte sig i udlandet, de havde bare ikke fundet den helt rigtige lokation.

– Vi ledte efter fornemmelsen af at høre hjemme. Den kulturelle forskel, menneskene, naturen, dyrelivet, bjergene og strandene gjorde et fantastisk positivt indtryk, som ikke var til at slippe. Vi besluttede os med det samme, at vi skulle undersøge mulighederne for at bosætte os og starte et guesthouse, og se om vi kunne slå rødder her. Og det gjorde vi så! fortæller Kenneth med et stort smil.

Karma Guesthouse

I løbet af 5 år byggede Kenneth, Sahar og Jon Karma Guesthouse. Karma Guesthouse ligger i strandbyen Hikkaduwa, som er en populær surferstrand. Hikkaduwa er en af de større strande, hvor der er en reggae stemning med dejlige cafeer og restauranter. Selve Karma Guesthouse ligger 900 meter væk fra stranden og byen, ind i junglens mange naturlyde og grønne områder, hvor man føler man er langt væk fra alt, langt inde i junglen. Dog er du tæt på strand- og bylivet. Alle kan booke et ophold på Karma Guesthouse. Er du interesseret i at læse mere, så se: karma-guesthouse.com eller på Facebook @Karmaguesthouse.

Et liv mellem Aalborg og Hikkaduwa

Kenneth og Sahar lever i dag et liv mellem Aalborg og Hikkaduwa. Når de er i Aalborg, bor de en stor del af tiden i deres hyggelige kolonihave i Vejgaard. De har det fint med simple living. De fysiske rammer er ikke så vigtige. Friheden vægter højere. Alt imens at Karma Guesthouse blev bygget udvidede Kenneth også sin virksomhed med fire nye koncepter og samlede dem under paraplyen: BikeMedia. Fælles for koncepterne er et fokus på cykelreklamer og cykeludlejning i alle mulige afskygninger.

De 5 koncepter

Studiecykel.dk

Studiecykel.dk er et cykelkoncept, der fokuserer på bæredygtig annoncering og rekruttering. Virksomheder køber reklameplads på studiecykler, hvorefter virksomheden kan segmentere på de studerende, der skal cykle med virksom- hedens reklamer, herunder blandt andet alder, køn, studieretning etc.

Turistcykel.dk

Et cykelkoncept med fokus på annoncering og cykeludlejning.
 Hoteller får cykler stillet til rådighed til deres gæster og som annoncør kan man købe reklameplads på disse cykler. Turistcyklerne hjælper turister med hurtigt at komme rundt til de mange seværdigheder samtidig med, at annoncørens budskab eksponeres i bybilledet.

Firmacykel.dk

Firmacykler kan designes ud fra kundens helt specifikke ønsker. De kan blandt andet tilbyde ladcykler, city bikes, bambuscykler, fixie cykler og mountainbikes. Alle med hver sin mulighed for reklamebudskaber i blandt andet hjulene og stellet.

Eventcykel.dk

Et koncept hvor man kan leje en cykeltaxa med chauffør til events. 
Cykeltaxaen kan for eksempel bruges til bryllupskørsel, konfirmationskørsel, polterabend, sightseeing, private arrangementer, firmature, sightseeing og lignende. Som annoncør er det også muligt at købe reklameplads på disse cykler.

Aalborg-Tours.dk

Aalborg Tours tilbyder dagligt guidede ture i Aalborg, både til større og mindre grupper. De tilbyder blandt andet ture til private, virksomheder, skoler, polterabend og turister.

BikeMedia producerer og påsætter også sadel- og kurve betræk med reklamer til cykler. 
Derudover kan BikeMedia hjælpe med at afvikle marketingskampagner med fokus på cyklismefremmende aktiviteter som blandt andet sikker trafik, husk lys, pas på hinanden, pas på miljøet – tag cyklen på arbejde osv.

Se mere på Bikemedia.dk