Byens bedste saunagus

REKLAME | SKANSEN

Annonce

Aften efter aften fyldes saunaerne på skansen i Nørresundby af varmehungrende glade gæster, som skal ind og prøve byens bedste saunagus. det er blevet populært som aldrig før, og når man først har prøvet det, så er er det ikke svært at forstå hvorfor.

Tirsdag, onsdag og torsdag er der hele seks saunagus, når SKANSEN inviterer på de såkaldte stilleaftener, hvor saunagus og wellnessoplevelsen er temaet.

Finsk tradition

Hvad er saunagus egentlig, og hvorfor er der så mange, som hele året kommer og vil være med?

Saunagus er egentligt en finsk tradition, der har spredt sig ud over hele verden. En gusmester hælder vand, is og duft på saunastenene, så luftfugtigheden stiger og der kommer en lækker aroma i saunaen. Samtidig spreder gusmesteren duft og damp med et håndklæde, så duften kommer rundt i alle hjørner.

– Saunagus er en unik oplevelse, der giver afslapning til både krop og sind. Når man går ind i saunaen, skal det være en oplevelse for alle kroppens sanser, fortæller gusmester og eventleder på SKANSEN, Klaus Jaqué.

Det er vigtigt for Klaus at holde evnerne ved lige, og han træner derfor ugentligt et par timers håndklædesving, for på SKANSEN skal du ikke bare dufte og mærke. Du skal lytte og se, så alle sanserne bliver pirret.

– SKANSEN var de første i Jylland til at tilbyde saunagus for over 20 år siden. I dag tilbyder vi mange typer gus til gæsterne, hvor nogle af vores gusmestre startede med at øve pizzasving, og derfra har lært at lave kast, køre med to hænder og meget mere, mens andre laver naturlige gus med velværende ritualer. Det er svært at sætte ord på, det skal opleves i en sauna, fortæller Klaus Jaqué.

Kom med til gusmaraton

Oplevelsen i saunaen er værdsat hos gæsterne.

– Vores gæster kommer igen uge efter uge, og det tager vi som et tegn på, at det vi har gang i, er værdsat og giver noget i folks liv, siger Klaus.

Prisen for en stilleaften er 85 kroner. I den pris er der adgang til wellnessafdelingen, svømning i 50 meter bassin og gus.
Hvis det skal være lidt mere eksklusivt, starter wellness-arrangementet gusmaraton op igen den 22. september.

– Her kæler vi lidt ekstra for detaljerne, sørger for der er god plads til gæsterne, tilbyder lidt lækker frugt, snacks og drikkevarer, og sørger for alle får en særlig oplevelse, når der er seks gus med kort pause imellem til fredagens gusmaraton, fortæller eventlederen.

Og man skal ikke være i tvivl om, at SKANSEN kan kæle for detaljer. De sidste to år har Panoramasaunaen og Kelosaunaen, som de to store saunaer hedder, lagt ovn til DM i saunagus. Her har SKANSEN selv været repræsenteret med flere deltagere, som alle klarede det godt og har taget medaljer begge år.

På SKANSEN er der gus alle ugens 7 dage, både tidligt og sent. I wellnessafdelingen er der både inde- og uderum med fire forskellige saunaer, dampbad, udespa, koldtvandsbassin, koldtvandsbruser og mulighed for at købe øl eller vand. Vil du vide mere om saunagus på SKANSEN, kan du læse meget mere på oplevskansen.dk under wellness.

Udover bad og wellness kan SKANSEN byde på et topmoderne fitnesscenter med en stor og varieret holdplan, restaurant/cafe, idrætshaller og sale, mødelokaler, tennis-squash og padelbaner, minigolf og meget mere.

SKANSEN
Lerumbakken 11
9400 Nørresundby

Tlf.98174366
oplevskansen.dk