Birthe Kjær gør det igen og igen

Tekst & Foto Betine Brix

Koncertanmeldelse
Birthe Kjær & Feel Good Band
Aalborg kongres og kultur center
1. oktober 2023 kl. 16.00

Der er ingen tvivl om, at Birthe Kjær er dansk musiks grand old lady! Siden Johnny Reimer opdagede Birthe i 1968 og hun samme år røg direkte ind på 1. pladsen med “Arrivederci Franz” på Dansktoppen, har hun været en fast del af vores danske popkultur. Efter gennembruddet har hun sunget sig ind i danskernes hjerter med ørehængere som ”Pas på den knaldrøde gummibåd”, “Vi maler byen rød”, ”Sommer og sol” og “Hva’ er du ude på”.

Hvad enten det har været i Melodi Grand Prix-sammenhæng eller vi ser hende som tv-vært, leverer Birthe Kjær altid en fantastisk optræden.

Denne aften i Aalborg var hun i godt selskab med det velspillende Feel Good Band. Bandet består af en rytmegruppe, 3 blæsere samt 2 korpiger, i alt 9 personer under ledelse af kapelmester Ronnie Flyvbjerg.

Stemningen var høj fra første tone og publikum var med gennem Birthes mange hits og forskellige genre – der blev sunget pop, rock, country og jazz. Hun kan det hele!

Vi fik endda flere swingende evergreens krydret med en smuk udgave af Chaplins ”Smile”, der var sange som ”Such a night” og “Slow boat to China” ja selv Billy Ray Cyrus’ store hit “Achy breaky heart” blev taget under kærlig behandling.

Efter min mening kan Birthe det hele! Hendes stemme er fin, rå, klar og dyb – det hele på én gang – hun formår at berøre sit publikum med sit nærvær og glæde ved at stå på scenen. Det er flot efter en karriere på 55 år. Hun er storslået og det bekræftes af de udsolgte koncerter i hele Danmark gennem årene.

Længe leve Birthe!

Længe leve godt humør og fællessang!

Længe leve “Den knaldrøde gummibåd”